Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Tanzania & Zanzibar
 • Bedrijvigheid tijdens zonsondergang in Zanzibar
 • Olifanten vind je steeds in grote kuddes
 • Luipaarden in Tanzania
 • Heerlijk voetballen op het strand
 • De Afrikaanse savanne
 • Zonsondergang in Zanzibar met een Dhow op de achtergrond
 • Op safari met onze eigen jeeps
 • Prachtig lichtspektakel
 • Een pier in Zanzibar
 • Olifant steekt de baan over tijdens onze safari
 • Besneeuwde Kilimanjaro is zichtbaar vanuit de savanne
 • Masaicultuur in Noord-Tanzania
 • Op een strand in Zanzibar

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses, speciale hutten of hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 12 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is meestal een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld. Tijdens de safari en de meerdaagse bergbeklimming slapen we in tentjes. Er wordt voor slaapzakken en matjes gezorgd.

Op deze rondreis trekken we door Tanzania en bezoeken we Zanzibar. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met langeafstandsbussen, minibusjes, 4×4 jeeps, taxi’s, een dalla dalla en de ferry. Daarnaast gaan we ook op safari met onze eigen jeep voor 6 personen. Het dak van de jeep kan je openen en zo kan je de mooiste foto’s nemen van het wildlife. De langeafstandsbussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en veilig.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. ‘s Ochtends kan je meestal een ontbijt nemen waar we verblijven. In de steden vind je gezellige restaurants terug en in de kleine dorpjes geniet je van de lokale keuken. Tijdens de safari en de meerdaagse bergbeklimming zorgen onze gidsen voor het eten. We eten dan minstens één keer per dag een warme maaltijd, gemaakt door een Tanzaniaanse kok.

Tanzanië ligt op de evenaar en er is dus geen verschil tussen de zomer en de winter. Tijdens de maand oktober is het droogseizoen. Dar es Salaam en Zanzibar liggen op zeeniveau. Het is hier altijd tropisch warm, zowel overdag als ‘s nachts. Tijdens de safari reizen we van 1200m naar 2300m hoogte. Hier kan een dikke trui handig zijn. Tijdens de meerdaagse trekking klimmen we tot boven de 4000m hoogte. Op deze hoogste kan het ‘s nachts vriezen. Neem dus zeker warme kledij mee: warme trui, winterjas, handschoenen, sjaal en termisch ondergoed.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Ben je tijdens de reis nog 17 en word je nog 18 jaar? Dan ben je ook welkom! Je hebt dan wel de toestemming van een ouder nodig. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in kleine groepjes in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten, … De begeleider is zeer ervaren in reizen, het begeleiden van jongerengroepen en heeft de plaatsen reeds bezocht op voorhand. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Voor deze reis heb je een goede lichamelijke conditie nodig. Je zal een berg van meer dan 4000m hoogte beklimmen. Wanneer de beklimming fysisch te zwaar wordt, dan is er een gids voorzien die je terug begeleidt tot de laatste slaapplaats. Het klimaat, de reisomstandigheden en de andere voedingsgewoonten vereisen een flexibele ingesteldheid. Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest erg belangrijk.

Voor je middag- en avondeten dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

In Tanzania is de munteenheid de Tanzaniaanse Shilling. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Zorg er voor dat je maestro kaart voor de regio Tanzania geactiveerd is.

Reisbudget: 250 – 350 euro voor 19 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten in Tanzania. Op deze reis is er alleen malariarisico beneden de 1.800m. Er wordt aangeraden om malariatabletten te nemen. Je kan voorschriften hiervoor verkrijgen bij de dokter.

Deelnemers moeten over een goede fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een document toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en nog vele andere weetjes.

– Geldige bankkaart of VISA / Mastercard met voldoende uitgavelimiet
– EHBO-kit (te verkrijgen via Groove-X)
– Muggenspray (goede en goedkope spray te verkrijgen via Groove-X)
– Internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig na terugkomst)
– €50 voor je visum ter plaatse in de luchthaven te verkrijgen

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

28 juli – 15 aug 2018

€ 2985

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

 • 19 dagen | 18 nachten
 • Dar es Salaam - Moshi - Arusha - Tarangire NP - Ngorogoro NP - Lake Manyara NP - Zanzibar - Paje - Mt Meru
 • Party +
 • Reis intensiteit + + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

ZOMER 2019 ==> Lanceerdatum alle reizen 25 NOVEMBER

VOORJAAR 2019: Ontdek voor 2019 nu al:
Peru Bolivië Chili Trip in januari/februari
Patagonia Trip in februari
Explore South-Africa in maart
Explore Thailand in de paasvakantie
West Coast USA Road Trip in mei
Iceland Adventure in juni

Kaartje met de route

tanzania masai rondreizen tanzania begeleide reis tanzania big five tanzania masai bezoek reizen reis tanzania trip tour rondreis tanzania safari tour organisatie tanzania begeleide reizen