Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Tanzania & Zanzibar
 • Bedrijvigheid tijdens zonsondergang in Zanzibar
 • Olifanten vind je steeds in grote kuddes
 • Luipaarden in Tanzania
 • Heerlijk voetballen op het strand
 • De Afrikaanse savanne
 • Zonsondergang in Zanzibar met een Dhow op de achtergrond
 • Op safari met onze eigen jeeps
 • Prachtig lichtspektakel
 • Een pier in Zanzibar
 • Olifant steekt de baan over tijdens onze safari
 • Besneeuwde Kilimanjaro is zichtbaar vanuit de savanne
 • Masaicultuur in Noord-Tanzania
 • Op een strand in Zanzibar

Dit is het vernieuwde programma van 2018. Het programma werd geheel op maat gemaakt door Groove-X reisleider Maarten. Hij trok hiervoor een maand naar Tanzania in januari 2016.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Aankomst in Afrika

Wanneer je uit het vliegtuig stapt voel je het meteen: de warme lucht van een land op de evenaar. Tijdens de taxirit naar het hotel krijg je meteen een eerste indruk. Er is overal bedrijvigheid, iedereen is anders gekleed en auto’s en bussen zijn overvol geladen. Welkom in Afrika!

Zanzibar – Cultuur, eilandjes en gastronomie in Stone Town

Vanuit Dar es Salaam nemen we de ferry of een vlucht naar Zanzibar. Op dit met witte stranden bezaaide tropisch eiland kan je zonder problemen genieten en tot rust komen. Zanzibar is altijd onafhankelijk geweest. Het was een smeltkroes van culturen en heeft daarom een uitgesproken eigen karakter tegenover het vasteland. De meerderheid van de bevolking is van Arabische afkomst en dat merk je meteen op in het straatbeeld.

Stone Town is het culturele hart en de enige stad van het eiland. Het oude stadscentrum bestaat uit smalle steegjes waar je zorgeloos in kan ronddwalen. Je vindt hier lokale schooltjes, een moskee, winkeltjes en een oud badhuis. Beleef de geschiedenis met een bezoek aan het oude fort, het museum van de geschiedenis of de oude slavenmarkt. Het is eenvoudig om vanuit Stone Town de omliggende eilandjes Changuu, Chapwani of Tumbatu te bezoeken.

 Tanzania Stone town vanuit de lucht tanzania Stone Town jongerenreis tanzania Stone Town groepsreis

Relaxen en genieten op de witste stranden van Zanzibar in Paje

Paje is een klein dorpje in het oosten van Zanzibar. De oostkust van Zanzibar is het minst aangetast door het toerisme. Je vindt hier een mix van locals en backpackers. Wij verblijven in een resort met een zwembad op 10 minuutjes wandelen van het strand. Het strand van Paje staat bekend om zijn grote kitesurf scene en je kan dan ook een 3-daagse cursus volgen bij één van de vele kiteclubs. Elke avond is er wel ergens een feestje te beleven in een resort.

Een dagtrip op het eiland is ook zeker de moeite waard. Er is een waaier aan mogelijkheden. Bezoek de omliggende eilandjes, ga in het Jozani woud op zoek naar de rode Colobus aapjes of neem deel aan een Spice Tour.

tanzania zanzibar groepsreis tanzania zanzibar jongerenreis tanzania zanzibar rondreis

Arusha, de toegangspoort van het noorden

‘s Namiddags komen we aan in Arusha, de toegangspoort van het noorden. Arusha is een drukke stad aan de voet van Mount Meru en heeft door zijn ligging op 1.300m een aangenaam klimaat. Vanuit Arusha starten de tours naar omliggende parken. Vanavond maken we ons klaar, doen we inkopen en gaan we nog eens lekker eten op restaurant voor we de volgende dag vertrekken op safari.

tanzania arusha rondreizen tanzania arusha jongerenvakantie tanzania arusha reizen in groep

Safari dag 1: Tarangire National Park

De 3-daagse safari langs de mooiste nationale parken van Afrika wordt begeleid door een lokaal reisbureau met een licentie van de Tanzaniaanse overheid. Zij verzorgen het vervoer, eten en de slaapplaats in een tentenkamp. De Afrikaanse gidsen zorgen 3 keer per dag voor een lokale maaltijd.

De eerste dag vertrekken we vanuit Arusha met onze 4×4 jeep (voor 7 personen) naar het Tarangire National Park. Dit park staat bekend om het grote aantal olifanten en om de gigantische baobab bomen. Bovendien leven hier ook leeuwen, zebra’s, aapjes en met wat geluk sta je oog in oog met een luipaard of cheetah.

Vanavond slapen we in een tentenkamp aan de rand van het Tarangire National Park. We maken het gezellig aan het kampvuur, kijken naar een heldere sterrenhemel en bewonderen de geluiden van de nachtdieren.

tanzania tarangire safari groepsreis tanzania tarangire safari jongerenvakantie tanzania tarangire safari rondreizen

Safari dag 2: Ngorongoro National Park

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we met de jeep naar de Ngorongoro krater. Het uitzicht op de krater aan de rand van het park is adembenemend. De krater is 19km breed en 500m diep en is bezaaid met wildlife. Door de overvloed aan water is dit hét paradijs om de BIG 5 te spotten. Je vindt hier onder andere nijlpaarden, giraffen, olifanten, leeuwen, neushoorns, gnoes, buffels, jakhalzen en natuurlijk olifanten. Je ziet de dieren in hun natuurlijke habitat en kan foto’s nemen via het geopend dak van onze jeep.

Op de weg terug naar ons tentenkamp doorkuisen we het ene Maasai dorp na het andere. We stoppen even voor een foto, bezoeken een winkeltje en keren terug naar het tentenkamp waar het avondmaal klaarstaat.

tanzania ngorongoro safari rondreis tanzania ngorongoro safari reizen in groep tanzania ngorongoro safari jongeren

Safari dag 3: Lake Manyara National Park

Vandaag staat een andere klepper op het programma: Lake Manyara. Je vindt hier 11 verschillende ecosystemen. De biodiversiteit van dit park is helemaal top. Van het groene regenwoud rijden we vrolijk naar de droge savanne terwijl we het uitbundige wildlife aanschouwen. Tegen valavond komen we aan in Moshi, een stadje aan de voet van de Kilimanjaro.

tanzania manyara safari rondreizen tanzania ngorongoro safari groepsvakanties tanzania ngorongoro safari vakanties jongeren

Maasai dorp en watervallen

Met een minibusje vertrek je naar één van de Maasai dorpjes op de helling van de Kilimanjaro. Je ontmoet hier de Maasai bevolking en wordt verwelkomd door het hoofd van het dorp met een drankje. De dorpelingen geven je een kijk in het dagelijks leven. Je leert hoe ze jagen en hoe ze geneeskrachtige planten gebruiken. Tijdens zonsondergang aanschouw je de traditionele muziek en dans van de Maasai. Tijdens het avondmaal smullen we samen rond het kampvuur van het BBQ-buffet. Vannacht slaap je in een traditioneel huisje. Er zijn matjes en lakens voorzien.

Het ontbijt wordt de volgende ochtend geserveerd. Het is tijd om afscheid te nemen van de Maasai. ‘s Middags komen we na een uurtje wandelen aan bij de Materuni watervallen. Het is heerlijk om je op het heetste moment van de dag te verfrissen onder een 150m hoge waterval. Wanneer iedereen is afgekoeld keren we terug naar Moshi.

tanzania masai maasai rondreizen tanzania masai maasai vakantie tanzania masai maasai begeleide reis

Voorbereiding op de beklimming van Mt. Meru

Vandaag staat helemaal in het teken van de meerdaagse beklimming die morgen op het programma staat. Moshi is een rustig stadje en is de perfecte uitvalsbasis voor een beklimming. Je vindt hier winkeltjes, een supermarkt om je te bevoorraden en kan ‘s avonds nog eens heerlijk eten in een restaurant. Bovendien staat Moshi bekend als het centrum van de Tanzaniaanse koffie-industrie.

De bergbeklimming van Mt Meru

De beklimming van Mt Meru is inbegrepen in de prijs. De hele berg maakt deel uit van een nationaal park waar je heel wat wildlife kan spotten zoals giraffen, apen, olifanten en antilopen. Er wandelt ook een boswachter mee.

Mt Meru Dag 1: Momella Gate – Miriakamba Hut

* Hoogteverschil: 1.500m – 2500m
* Wandeltijd: 5-7 uur

Op de eerste dag rijden we naar de Momella toegangspoort en na de formaliteiten om toegang tot het park te verkrijgen starten we de klim. Eerst wandel je door graslanden in de richting van het acacia woud. Hier kan je giraffen en buffels tegenkomen die rustig aan het grazen zijn. Na 2 uur picknicken we aan Maio Falls. In de namiddag komen we aan in de Miriakamba Hut, waar we overnachten. De gidsen zorgen voor ons avondmaal en wij genieten van de stilte, het gezelschap en het vooruitzicht om een spectaculaire beklimming.

Mt Meru Dag 2: Miriakamba Hut – Saddle Hut

* Hoogteverschil: 2.500m – 3.550m
* Wandeltijd: 3-5 uur

Na het ontbijt dat door onze Afrikaanse gidsen wordt gemaakt, starten we de tocht langs steile houten treden. Door de koelere temperatuur wordt het wandelen plots een stuk aangenamer. Na een flink stuk bergop rusten we even uit op de “elephant back” op 3.200m. Op weg naar onze slaapplaats zien we de vegetatie veranderen van regenwoud naar heide. Een warme maaltijd geeft je de energie om morgen tot de top te geraken.

Mt Meru Dag 3: Saddle Hut – Socialist Peak – Miriakamba Hut

* Hoogteverschil: 3.550m – 4.562m – 2.500m
* Wandeltijd: 10-12 uur

Vandaag is de dag dat het zal gebeuren. Je staat al heel vroeg op (middernacht – 2am) en start de beklimming van de top na een snack en een warme kop thee. Met behulp van hoofdlampen baan je een weg langs de wandelpaden richting Rhino Point op 3.821m. Nu volgt het uitdagende gedeelte. Je vervolgt de weg langs de rand van de krater op bevroren vulkanisch as voor je de top van Mt Meru bereikt op 4.562m. Op de top heb je een adembenemend zicht op zowel de Kilimanjaro als de krater van Mt Meru. Op de weg terug naar beneden krijg je iets te eten bij de Saddle Hut.

Inbegrepen in de prijs: park fees, Engelstalige gidsen, een persoonlijke portier, alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal), transfer van/naar Moshi, overnachting in tenten

Niet inbegrepen: fooi voor de gidsen, alcohol en andere drankjes, souvenirs

tanzania meru beklimming rondreis tanzania meru beklimming groepsreis jongeren tanzania meru beklimming begeleiding

Terugkeer naar België

In Moshi is er even de tijd om uit te rusten van de beklimming. Na een nachtje slapen zit nu ook de lange reis er op. We vliegen de volgende dag terug naar het noorden.

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van Tanzania. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van Tanzania Zanzibar Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

28 juli – 15 aug 2018

€ 2985

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

 • 19 dagen | 18 nachten
 • Dar es Salaam - Moshi - Arusha - Tarangire NP - Ngorogoro NP - Lake Manyara NP - Zanzibar - Paje - Mt Meru
 • Party +
 • Reis intensiteit + + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

ZOMER 2019 ==> Lanceerdatum alle reizen 25 NOVEMBER

VOORJAAR 2019: Ontdek voor 2019 nu al:
Peru Bolivië Chili Trip in januari/februari
Patagonia Trip in februari
Explore South-Africa in maart
Explore Thailand in de paasvakantie
West Coast USA Road Trip in mei
Iceland Adventure in juni

Kaartje met de route

tanzania rondreizen jongeren in groep tanzania rondtrips tanzania zanzibar reis reizen tanzania begeleide reizen tanzania safari tour organisatie tanzania begeleide reis tanzania organisatie tanzania safari tochten tours trips tanzania masai rondreizen tanzania big five tanzania meru kilimanjaro groepsreizen tanzania trip tour rondreis tanzania masai bezoek reizen reis tanzania safari tour