Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Peru, Bolivia & Chile
 • Onze jeeps op Salar de Uyuni
 • Internationale vlaggen Uyuni
 • Groepsfoto voor wereldwonder Machu Picchu
 • Zonsondergang boven zoutvlakte
 • Boot naar Amazone
 • Andesgebergte op de achtergrond
 • Gebarsten grond van Atacama
 • Quechua kindjes met alpaca's
 • Maanlandschap van Sud-Lipez
 • Koloniale stad Cusco
 • Eindeloze Salar de Uyuni
 • Death Road La Paz
 • Jungle bij Puerto Maldonado
 • Boot naar de Amazone
 • Maanlandschappen van Noord-Chili

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels, en hotelletjes met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 16 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook meestal een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. In de Amazone en tijdens de 3-daagse tour is de accommodatie meer basic. We bevinden ons in het midden van de natuur en elektriciteit kan alleen voorzien worden door een generator in deze regio’s. Ontbijt is meestal inbegrepen.

Enkele voorbeelden:

Puerto Maldonado: Tambopata Hostel
Cusco: Pariwana Hostel
Santiago: Che Lagarto

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Bolivië, Peru en Chili. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. De bussen en minibussen kunnen erg verschillen van comfort. We kiezen altijd voor de meest comfortabele optie, indien beschikbaar. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Bolivië en Peru bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken. We nemen ook een binnenlandse vlucht van Lima naar Puerto Maldonado.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. ‘s Ochtends wordt het ontbijt meestal verzorgd door het hostel waar we verblijven. In Bolivië en Peru kan je heerlijk eten. Op alle tijdstippen van de dag vind je overal eetstalletjes met lokale specialiteiten.

We reizen zowel door een tropische klimaat (Amazone & Santa Cruz) als een bergklimaat (Andes). De temperaturen schommelen sterk in de bergen. Overdag is het een aangename 20 graden en ‘s nachts koelt het af. Dit betekent dat je je best op alle weertypes voorbereidt. In de Amazone en de bergen in Peru regent het mogelijk. De Boliviaanse hoogvlakte daarentegen hoort tot een van de droogste plaatsen ter wereld. Neem dus zeker een trui, een warme jas en een regenjasje mee. Tijdens de 3-daagse in Sud-Lipez kan het boven de 4000 meter ‘s nachts vriezen.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is meestal 7, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven..

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Ben je tijdens de reis nog 17 en word je dit jaar nog 18 jaar? Dan ben je ook zeker welkom! Je hebt dan wel de toestemming van een ouder nodig. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten, … De begeleider is zeer ervaren in reizen en het begeleiden van jongerengroepen. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Voor deze reis heb je een gemiddelde fysieke conditie nodig. Er zijn geen zware tochten gepland. Een basisconditie is wel essentieel om je snel aan te kunnen passen aan het hoogteverschil. Het klimaat, de reisomstandigheden en de andere voedingsgewoonten vereisen een flexibele ingesteldheid. Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest erg belangrijk.

Voor je middag- en avondeten dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

In Peru is de munteenheid de Sol en in Bolivië de Boliviano. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer.

Reisbudget: 320 – 430 euro voor 22 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Een vaccinatie tegen de gele koorts wordt aangeraden. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit
– Trekrugzak
– Internationaal paspoort (6 maanden geldig op datum terugkomst)

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

28 juli – 18 aug 2018

€ 2985

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

22 jan – 12 feb 2019

€ 3085

beschikbaarheid:
nog 7 vrije plaatsen

 • 22 dagen | 21 nachten
 • Lima - Amazone - Cusco - Machu Picchu - Titicacameer - La Paz - Salar de Uyuni - Atacama - Santiago
 • Party +
 • Reis intensiteit + + + +
 • Vrijheid +++
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 6 - 13 personen

Groove-X Nieuws

ZOMER 2019 ==> Lanceerdatum alle reizen 25 NOVEMBER

VOORJAAR 2019: Ontdek voor 2019 nu al:
Peru Bolivië Chili Trip in januari/februari
Patagonia Trip in februari
Explore South-Africa in maart
Explore Thailand in de paasvakantie
West Coast USA Road Trip in mei
Iceland Adventure in juni
Schrijf je nu in en krijg tot eind oktober €80 KORTING. Zie hier hoe je deze krijgt.

Kaartje met de route

bolivia titicaca rondreis atacama chili begeleiding jongeren reizen santiago chili groepsreis cultuur bolivia rondreis santiago chili jongerenreizen lokale bevolking peru bolivia rondreis jongeren peru bolivia reizen