Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Explore Thailand
 • Tropische baai met longtailboot
 • Zonsondergang bij tempel in Bangkok
 • Was een olifant in het olifantenkamp
 • Onze groep tussen de rijstvelden op 2-daagse
 • Tropische eilanden
 • Een boottochtjes in Bangkok met Lizzy
 • Full Moon Party Koh Phangan
 • Tempel op de berg bij Chiang Mai
 • Olifanten eten geven
 • Aankomst in het olifantenkamp
 • Duiken in het blauwe water van Koh Tao
 • Lampenfeest in Bangkok
 • Prachtige kust bij het exclusieve eiland
 • Boeddhistische monniken
 • Jan met de watermeloen in wondermooie baai in het zuid-westen
 • Prachtige baai op Koh Phi Phi
 • Streed food eten op Khao San road
 • Uitzicht op een ander prachtig strand
 • Treinstation van Bangkok
 • Skyline van Bangkok
 • Geef een olifant eens eten...
 • Zalig chillen in het warme water
 • thailand bangkok groepsreis jongeren
  Kitsch Aziatische ijsjes
 • thailand koh tao koh nang yuan rondreizen
  Tropische eilanden van Thailand

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses, bungalows aan het strand of hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Enkele voorbeelden:

Bangkok: Khaosan Immjai
Koh Phangan: Shiralea Resort
Koh Tao: Taco Shack Hostel

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Thailand. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons per ferry, catamaran, nachttrein, songthaew, taxi, Tuk Tuk, Longtailboot en lokale langeafstandsbussen. Deze bussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en zeer veilig. Aangezien we de ongelooflijkste plaatsen in Thailand bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In Thailand kan je heerlijk en goedkoop eten, de keuken is vooral op rijst gebaseerd. De meeste gerechten zijn aan de pikante kant, zeg dus zeker bij elke maaltijd hoe "spicy" je je gerecht wil. Overal en op alle tijdstippen van de dag vind je eetkraampjes met lokale specialiteiten.
In Thailand is het ook mogelijk om een keertje internationaal te eten.

Het is steeds gemiddeld 30 graden en buiten dat er in enkele regionen meer kans bestaat op regen is er niet zo’n groot verschil. We reizen in verschillende zones van Thailand en afhankelijk van waar je bent, valt het regenseizoen in andere maanden. Regenseizoen betekent dat er heel veel regen op korte tijd kan vallen. Het kan echter ook zijn dat we geen regen hebben. Regen tijdens de trekking in de jungle/regenwoud geeft een extra dimensie aan de trekking en kan dus een meerwaarde zijn. Voorzie echter een goede regenjas voor onderweg.

Thailand bestaat grotendeels uit natuur, jungle dus. In het noorden en het middenland vind je grote bergformaties. De meeste eilanden zijn ook bergachtig. Goede straten in bergachtige regio’s zijn niet steeds vanzelfsprekend, maar wel zeer avontuurlijk.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Ben je tijdens de reis nog 17 en word je nog 18 jaar? Dan ben je ook welkom! Je hebt dan wel de toestemming van een ouder nodig. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten, … De begeleider is zeer ervaren in reizen en het begeleiden van jongerengroepen. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Voor deze reis heb je een gemiddelde lichamelijke conditie nodig. Er wordt een 2-daagse trektocht georganiseerd door bergachtig gebied waarbij je zelf een rugzakje draagt (niet je volledige trekkersrugzak). Het klimaat, de reisomstandigheden en de andere voedingsgewoonten vereisen een flexibele ingesteldheid. Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest erg belangrijk.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals een diepzeeduik (+- 70 euro), een dagtour snorkelen (+-20 euro) en de huur van scootertjes (+-10 euro met benzine) zijn niet meegerekend in het budget.

In Thailand is de munteenheid de Bath (B). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro (niet overal beschikbaar), visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer.

Reisbudget: 325 – 425 euro voor 18 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Insituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor gele koorts of malaria. Het tropisch Instituut verplicht ook geen enkele extra vaccinatie.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit (binnenkort te verkrijgen bij Groove-X)
– Muggenspray
– Internationaal paspoort (6 maand geldig na terugkomst)

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

06 – 20 april 2019

€ 1895

beschikbaarheid:
nog 1 vrije plaats

Wie gaat er mee op deze reis?

Inschrijven kan tot 3 maart 2019

03 – 20 juli 2019

€ 2035

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

14 – 31 aug 2019

€ 2035

beschikbaarheid:
nog 5 vrije plaatsen

5 – 22 sept 2019

€ 1965

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

10 – 27 okt 2019

€ 1965

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 18 dagen | 17 nachten
 • Thailand - Bangkok - Chiang Mai - Jungle - Koh Tao - Koh Phi Phi - Krabi - Onbekend exclusief eiland
 • Party + + + +
 • Reis intensiteit + + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE PLAATS

Iceland Adventure in juni
West Coast USA Road Trip in september
Explore Thailand in april

Kaartje met de route

thailand koh tao vakantie jongeren thailand chiang mai trektocht groepsreis thailand huur brommer thailand lokale bevolking begeleide reis thailand monniken groep jongeren thailand spiritueel bangkok hangover skybar