Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Explore Thailand
 • Tropische baai met longtailboot
 • Zonsondergang bij tempel in Bangkok
 • Was een olifant in het olifantenkamp
 • Onze groep tussen de rijstvelden op 2-daagse
 • Tropische eilanden
 • Een boottochtjes in Bangkok met Lizzy
 • Een Thaise nachttrein
 • Full Moon Party Koh Phangan
 • Tempel op de berg bij Chiang Mai
 • Olifanten eten geven
 • Aankomst in het olifantenkamp
 • Duiken in het blauwe water van Koh Tao
 • Lampenfeest in Bangkok
 • Prachtige kust bij het exclusieve eiland
 • Geef eten aan olifanten in een olifantenkamp
 • Boeddhistische monniken
 • Trekking door de Jungle in Noord Thailand
 • Jan met de watermeloen in wondermooie baai in het zuid-westen
 • Keuze uit een assortiment Thaise keuken op een stokje
 • Sara op Brug van tempel
 • Prachtige baai op Koh Phi Phi
 • Streed food eten op Khao San road
 • Uitzicht op een ander prachtig strand
 • Jongeren zoeken verkoeling in de waterval
 • Treinstation van Bangkok
 • Skyline van Bangkok
 • Geef een olifant eens eten...

Deze reis naar Thailand is een groepsreis van 18 dagen voor jongeren en studenten. In de paasvakantie wordt een verkorte reis naar Thailand van 15 dagen georganiseerd die volledig in je vakantie past, waarbij we van Koh Phangan rechtstreeks naar Bangkok gaan! Deze reis ontdek je de boeddhistische cultuur in Thailand, zoek je avontuur op tijdens een tweedaagse trekking en ga je feesten op prachtige eilanden. Daarnaast wijken we totaal af van de platgewandelde toeristische paden in Thailand. Je maakt kennis met een Thailand door de ogen van de lokale bevolking.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Vlieg richting warme oosterse oorden

Je vertrekt met het vliegtuig richting Thailand. Tijdens je vlucht word je verwend met één of twee heerlijke maaltijden en je krijgt ook drankjes naar keuze. De hoofdstad van Thailand is immens groot en leeft 24 uur aan één stuk door. Je merkt meteen dat hier heel wat te doen en te beleven valt. We laten Bangkok even wachten en zullen alles hier de laatste dagen van onze reis ontdekken. We nemen meteen een korte vlucht naar Chiang Mai in het noorden om de trip helemaal in gang te schieten.

Chiang Mai – ontdek de thaïse keuken en massages

Chiang Mai, een stad gelegen in het Noorden van Thailand, is omgeven door natuur en tempels. Deze stad, die op de kaart eerder klein lijkt, blijkt in het echt eerder groot uit te vallen. De stad bruist enerzijds van energie, anderzijds straalt ze enorm veel "chillheid" uit. De mensen doen het er allemaal wat rustiger aan en alles loopt wat meer op het gemak. Gun je een dag om deze stad te voet te ontdekken. Proef van het lekkere Thaise eten aan de vele typische kraampjes langs de straat of geniet van een echte Thaise massage (erg aan te bevelen en zeer goedkoop!).

Voor wie wat meer wil: het is ook mogelijk om een kookcursus of massage-cursus te volgen. Beide kosten relatief weinig geld en zijn zeer aan te raden. Heb je nog tijd over die dag, bezoek dan zeker de avondmarkt in Chiang Mai. De helft van de stad wordt omgetoverd tot een grootse marktplaats met kleine kraampjes. Van heinde en verre komen mensen uit de streek naar deze markt. Een dag in Chiang Mai, sluit je natuurlijk af met een drankje in één van de vele pubs die de stad rijk is. Alle verschillende muzieksoorten, genres en decors van bars kan je er vinden.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Trek twee dagen de jungle in naar lokale dorpjes

We vertrekken ‘s morgensvroeg met de Songthaew (typisch Thais vervoermiddel: grote pickup, met bankjes in de laadbak aan de zijkant + overdekt gemaakt) richting ongerepte natuur. In een rivier is er meteen de kans om olifanten te wassen! Het water komt tot aan je heup en is lekker warm. Daarna staat een tweedaagse trekking doorheen de jungle richting een lokale stam staat ons te wachten. De stam woont in een klein dorpje in de jungle. Tijdens de tocht kom je geen mens tegen … Hoor het geluid van vele dieren en de het speciale gekraak van de bamboe. Eerst baan je je een weg door de dichte jungle, daarna kom je uit op de typische rijstvelden, waar je de lokale bergvolkeren met de hand de rijstvelden ziet bewerken. In een dorpje verderop overnachten we in een plaatselijk kamp. ‘s Avonds maak je kennis met de kookkunsten van onze lokale gids.

De tweede dag trekken we nog dieper de jungle in, op weg naar een waterval. Je kan ook natuurlijk voor de waterval in het bassin een plonsje wagen. Verder gaat het naar het volgende kamp, waar ons weer een overheerlijke Thaise maaltijd staat te wachten.

De middag sluiten we af op de rivier met bamboe-raften: gezellig op een bamboevlot de natuur in de jungle en de plaatselijke stammen die langs de rivier wonen bewonderen. Eens terug in Chaing Mai die avond, kan je nagenieten en weer tot rust komen. We overnachten deze nacht ook in Chiang Mai.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Op naar het zuiden met zijn prachtige eilanden met witte stranden

‘s Morgens vertrekken we richting het zuiden van Thailand. Omdat Bangkok als knooppunt tussen noord en zuid functioneert, passeren we er kort. De eerst rit naar Bangkok leggen we af met de trein, daarna gaat het vanaf Bangkok verder met de nachtbus richting Chumpong. Slapen gaat perfect in de bus; je hebt namelijk veel meer beenruimte dan op Belgische bussen. In de morgen nemen we dan de ferry richting het eiland Koh Tao.

Koh Tao – duikersparadijs, wondermooie stranden en mini eilandjes

Koh Tao staat bekend als het duikerseiland bij uitstek in Zuidoost-Azië. Wonderbaarlijke koralen, exotische vissen, je kan het er allemaal van dichtbij bekijken. Het is trouwens de moeite om een kleine duikcursus te nemen: ze kosten hier gemakkelijk 4 keer minder dan in Europa.

Doe je liever iets anders? Dan kan je op dagtrip richting één van de mooiste archipels ter wereld. De archipel met zeer veel kleine mooie eilandjes ligt tussen Koh Tao en Koh Phangan. Een boot brengt je van het ene paradijselijke plekje naar het andere. Bewonder de kleine eilandjes met zowel jungle als prachtige witte stranden. Tijdens deze trip laat je je verwennen met een BBQ en slurp je enkele lekkere verkoelende drankjes.

Op Koh Tao mag je zeker de pub crawl niet missen, hij is legendarisch en vindt enkele keren per week plaats. Je trekt van bar tot bar langs het strand en krijgt het ene drankje na het andere gratis. Op Koh Tao verblijven we op wandelafstand van het strand.

Koh Tao sluit je af met een bezoek aan één van de mooie stranden aan de andere kant van het eiland. Je geraakt er met je eigen gehuurde scooter of met een tuk-tuk-taxi.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Internationale party’s en avontuur op het eiland Koh Phangan

In de morgen nemen we de catamaran richting het naburige eiland Koh Phangan. Dit eiland is net iets groter dan Koh Tao en staat bekend om zijn Full Moon Party op het strand in Haad Rin. Naast de Full Moon Party zijn er nog vele "preparty’s" en "afterparty’s". Ze worden allemaal georganiseerd op één stukje van het eiland: Haad Rin. Wij verblijven in een klein Resort dat al jaren bekend staat voor zijn legendarische pool party’s. Niet te missen zijn ook de spontane strandfeestjes met ‘fire-limbo’ en andere attracties. Als drankje staan de spotgoedkope emmertjes met een lekkere cocktail naar keuze erg bekend. Ons resort ligt pal aan het strand en op een steenworp van het bekende Haad Rin. Het heeft een eigen zwembad waar je in kunt luieren (of zwemmen).

Overdag huur je voor geen geld een scooter en trek je er op uit om het eiland te verkennen. Kijk echter goed uit, want ze rijden links in Thailand. Ook de weg op zich is een waar avontuur: hellingspercentages tussen de 12% en 20% zijn geen uitzondering. De wegen lopen dan ook pal door de jungle.

(De Full Moon Party kan iets later of vroeger vallen dan dat je op dit eiland aanwezig zal zijn, het is echter toch de moeite het eiland te bezoeken vanwege de sfeer en de spontane preparty’s en afterparty’s, daarnaast is het eiland overdag ook echt de moeite!)

De verkorte trip van 15 dagen die tijdens de paasvakantie doorgaat gaat na Koh Phangan met rechtstreeks naar Bangkok.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Off to non-touristic areas in the west

Vanaf dit punt wijken we volledig af van alle toeristische paden en reizen nu echt zoals de lokale Thaise bevolking.

We beginnen met ons te verplaatsen in zuidelijk Thailand van het oosten richting het westen, van het eiland Koh Phangan, richting Krabi. We nemen een catamaran en zetten onze route verder in de ochtend met een bus richting Krabi. In Krabi nemen we de ene songthaew na de andere richting de pier, waar we de longtailboot richting een exclusief eiland nemen.

Een onbekend exclusief eiland in het westen voor ons alleen

Het onbekende exclusieve eiland, waarvan we uiteraard de naam niet prijs geven, is werkelijk het paradijs op aarde. Er komen maar weinig toeristen en het grootste deel van het eiland wordt bewoond door een lokale moslim stam. Het eiland bestaat grotendeels uit jungle en morenen, daarnaast vind je aan de westkust de mooiste uitgestrekte witte stranden van de wereld. Aan één van deze stranden verblijven wij, zoals de lokale bevolking, in kleine hutjes. Verwacht geen grote luxe maar wel enorme gastvrijheid.

Kom op dit eiland volledig tot rust, bewonder een prachtige zonsondergang en geniet van de gastvrijheid en de kookkunsten van onze Thaise gastvrouw. Wens je trouwens Thais te leren koken? Dan is dit de gelegenheid bij uitstek, want onze gastvrouw leert het je erg graag; ze is een gepassioneerde kokkin. De avonden sluit je af met een gezellig kampvuur op het strand. Op een stokje nog wat versnaperingen warm maken, spontaan dansen op het strand of gaan nachtzwemmen; het zal er niet aan ontbreken.

Goed om weten is dat het eiland slechts één straat telt, die voor ongeveer één vierde verhard is, de rest is zand of modder. Je ontdekt het eiland en zijn 2 kleine paal-woongemeenschappen het beste met de scooter.

De tweede dag huren we een longtailboot met kapitein voor ons alleen. Deze zal ons langs de 5 mooiste stranden en uitzichtpunten van het naburige Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh brengen. Op één van de stranden zal je schattige wilde slingeraapjes aantreffen, een onvergetelijke ervaring volgens onze deelnemers van vorig jaar. De trip met de longtailboot duurt een hele dag.

Dit wondermooie en verborgen eiland is een hoogtepunt van de reis en zal je zeker bijblijven.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Ontdek verborgen plaatsen in Bangkok per fiets

Bangkok met de fiets verkennen, het bestaat echt. We worden verwacht in de buurt van China Town, waar ons een lokale gids meeneemt op de fiets doorheen uitzonderlijke plaatsen, die je normalerwijze nooit zelf zou ontdekken. Dit idee, hoe kan het ook anders, werd bedacht door de Nederlander Co Van Kessel, die samen met lokale mensen de fietstochten uitdacht. Reeds 30 jaar geleden begon hij met het uitstippelen van deze routes. Iets wat kleinschalig begon, werd groot en is momenteel zeer hot in Bangkok.

‘s Middags kan je de buurt China Town nog eens een bezoekje brengen. Dit netwerk van kleine straatjes, waar Chinezen één voor één hun waren aan de man brengen, kan je als een ware ontdekkingstocht zien. Ruik de vele verschillende specifieke geuren, kijk zeker in de verscholen hoekjes, want daar vind je meestal de meest absurde zaken: van gereedschapsverkopers tot sandalenverkopers. In China Town vind je zo te zeggen alles. Tot slot neemt de reisleider je mee op de lokale boot op de Chao Phraya-rivier. Deze boot wordt door de lokale bevolking gebruikt om bijvoorbeeld naar het werk te gaan of om inkopen te doen. Wij nemen deze boot om terug te keren naar ons hostel, gelegen aan de andere kant van de stad.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Bangkok biedt meer: tempels – shoppingcentra – party’s

De volgende dag kan je Bangkok vrij ontdekken: bezoek één van de vele tempels van de Thaise boeddhistische cultuur in het hartje van het oude centrum. De tempels zijn verbazingwekkend groot, ongelooflijk mooi versierd en zo anders dan bij ons. Tijdens je bezoek aan de tempels, doe je ook even wat extra kennis op over dit geloof.

Ga je liever goedkoop shoppen? Dat kan in één van ‘s werelds modernste en grootste shoppingscentra. De vele nieuwe shoppingscentra verschuilen zich tussen de grote wolkenkrabbers in het nieuwe gedeelte van Bangkok. Naast shoppen, kan je ook opteren om één van de vele andere buurten in Bangkok te ontdekken. Zo zal je merken dat elke buurt iets heel specifieks en speciaals te bieden heeft.

De laatste avond kunnen we onze reis in schoonheid met de groep afsluiten in de Skybar, waar ook de film The Hangover II gedeeltelijk is opgenomen. Vanaf deze wolkenkrabber kan je mijlen ver kijken en heb je vooral ‘s avonds een adembenemend uitzicht over de nooit slapende stad.

De volgende dag nemen we vanuit Bangkok het vliegtuig terug richting België.

Jongeren in thailand thailand studenten Thailand Kah San Road

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van Explore Thailand. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

 

Je kan de Kaart van Explore Thailand ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

10 – 27 juli 2018

€ 1985

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

01 – 18 aug 2018

€ 1985

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

05 – 22 sept 2018

€ 1945

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

7 – 20 april 2019

€ 1895

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 18 dagen | 17 nachten
 • Thailand - Bangkok - Chiang Mai - Jungle - Koh Tao - Koh Phi Phi - Krabi - Onbekend exclusief eiland
 • Party + + + +
 • Reis intensiteit + + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 6 - 13 personen

Groove-X Nieuws

ZOMER 2019 ==> Lanceerdatum alle reizen 25 NOVEMBER

VOORJAAR 2019: Ontdek voor 2019 nu al:
Peru Bolivië Chili Trip in januari/februari
Patagonia Trip in februari
Explore South-Africa in maart
Explore Thailand in de paasvakantie
West Coast USA Road Trip in mei
Iceland Adventure in juni
Schrijf je nu in en krijg tot eind oktober €80 KORTING. Zie hier hoe je deze krijgt.

Kaartje met de route

thailand olifanten trektocht jongerenvakantie thailand phi phi rondreis jongeren eilanden thailand jungle trekking jongerenreis thailand trip jongeren thailand reizen jongeren thailand phangan rondreizen thailand koh tao vakantie jongeren thailand groepsreizen thailand chiang mai trektocht groepsreis thailand eilanden rondreis thailand gastronomie rondreis thailand bamboe bamboo rondreis thailand pub crawl koh tao rondreis groep thailand cultuur culinair reis thailand zonsondergang eiland rondreis