fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Australia Full Experience
 • australië kangoeroe outback avontuurlijke reizen
  Kangoeroe aan het chillen in Noord-Australië
 • australië zonsondergang
  Zonsondergang boven de Red Centre van Australië
 • australië australia center
  Eindeloze wegen in de outback
 • australië jongerenvakantie zeiltocht in groep
  Met een jonge bende backpackers naar de Whitsundays
 • australië reis jongerenreis groepsreis avontuurlijk sydney
  Zonsondergang bij het wereldberoemde Opera House
 • Nieuwsgierige kangoeroes vind je overal...
 • australië begeleide reis blue mountains
  De spectaculaire Blue Mountains nabij Sydney
 • australia outback roadtrip
  Kata Tjuta of de Olga's liggen op een steenworp van Uluru
 • groepsreis australia australië jongeren
  Parelwitte stranden van de Whitsunday Islands
 • australia zeiltrip whitsundays
  Het prachtige strand van Whitehaven
 • australië kings canyon wandeltocht reizen
  Klifwandeling langs King's Canyon
 • australië blue mountains wandelen
  De lucht kleurt blauw in de Blue Mountains
 • australië zeilen eilanden great barrier reef
  Zeilboot om te eiland hoppen in de Whitsundays
 • sydney bondi beach jongerenreis
  Doordeweekse dag op Bondi Beach
 • australië sydney opera house uitzicht zalig
  Het bekendste beeld van Sydney, de Opera House
 • australië melbourne stad city trip
  Skyline van Melbourne in de herfst
 • australië aboriginals uluru kata tjuta
  Uluru met op de achtergrond Kata Tjuta

Praktisch

We verblijven telkens in de beste hostels op korte afstand van alle activiteiten of aan het strand. Hier zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorzien. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen. De kans bestaat dat je op sommige plaatsen (Cape Tribulation, Red Centre Tour, …) dubbele bedden deelt met twee personen.

Tijdens de Whitsundays Tour slapen we in kajuiten en tijdens de Red Centre Tour bestaat de kans dat er sommige nachten in tenten geslapen wordt.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld geven van Australië. We verplaatsen ons met bussen, minibusjes, boten, taxi’s, wagens en het vliegtuig. Aangezien we de belangrijkste en mooiste plaatsen van Australië bezoeken, zijn we af en toe een tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, aangezien de routes steeds adembenemend zijn en we deze ritten ook gezellig maken met de hele groep samen. We nemen drie keer een binnenlandse vlucht (Sydney-Proserpine, Cairns-Darwin, Alice Springs-Melbourne) en één keer een nachtbus (Airlie Beach-Cairns), waardoor we de tijd dat we onderweg zijn tot het minimum beperken. Rond Cairns en The Red Center huren we wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Groove-X gedragen. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.

Meer informatie over het gebruik van wagens tijdens onze Road Trips vind je hier terug.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Waar we in het binnenland meer vleesgerechten zullen vinden, kunnen we aan de kust de lekkerste vis proeven. We verblijven in relatief toeristische plaatsen, dus er zijn steeds allerhande restaurants, met lokale of internationale keuken. Australië is een westers land en je vindt hier een combinatie van fastfood restaurants, hippe keuken, vleesrestaurants, de bekende barbecuecultuur, … Vegetariërs hoeven niet te vrezen, er zijn steeds alternatieven aanwezig. De reisleider helpt steeds om de beste plekjes te vinden, waar voor iedereen wat wils is.

Australië is zo enorm, dat je amper seizoenen of typische weersomstandigheden kan omschrijven voor het hele land. Kort samengevat: Sydney heeft bijna het hele jaar door goed weer. De zomer komt overeen met onze winter en omgekeerd. We zijn dus in Sydney in de ‘winter’, die weliswaar niet overeenkomt met onze winter, maar garant staat voor zachte temperaturen. In Melbourne zal het winter zijn en kan het dus frisjes worden. Het grootste deel van de reis (programma dag 6 tot dag 22) is echter geconcentreerd in het tropische noorden en centrum van het land. Daar heb je geen vier seizoenen maar een regen- en droog seizoen. De Groove-X reizen zijn in het droog seizoen, en we hebben dus een heel grote zekerheid op zonnig en warm weer.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Ook geografisch gezien is er heel wat verscheidenheid. Van de grootsteden Sydney en Melbourne, gaan we naar de bossige Blue Mountains. Van de tropische en warme Whitsunday Islands gaan we naar het regenwoud rond Cape Tribulation. Verder krijgen we heel wat woestijn voorgeschoteld tijdens de Outback Tour.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven..

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je verschillende maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals duiken (+- 150 AUD), rafting (+- 100 AUD), wakeboarden (+- 50 AUD) zijn niet meegerekend in dit budget. Meer informatie vind je in de pagina prijzen van deze reis.

In Australië betaalt men met de Australische Dollar (AUD). Onderstaande wisselkoers kan bij aanvang van de reis veranderd zijn.

1 EUR = +- 1,5 AUD

Reisbudget: 720 – 850 euro voor 26 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit
– Muggenspray
– Internationaal paspoort (6 maanden geldig op datum van terugkomst)
– E-Visitor Visa Australia (Groove-X geeft tijdig de nodige informatie)
– Goede wandelschoenen
– Internationaal Rijbewijs

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

12 sept – 07 okt 2020

€ 4444

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

 • 26 dagen | 25 nachten
 • Sydney - Blue Mountains - Whitsundays - Cairns - Great Barrier Reef - Cape Tribulation - Atherton Tablelands - Darwin - Red Centre - Uluru - Melbourne
 • Party + +
 • Conditie +
 • Vrijheid + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Wat met Corona?

Heb je vragen over je reis? Wil je nog een reis boeken? Het antwoord op je vragen vind je op de volgende pagina.

❗ BOEK NU MET KORTING ❗

We blijven bij Groove-X positief en dat willen we benadrukken met een speciale korting voor al onze reizen! Boek tot 31 maart je volgende reis met volgende korting. Gebruik de volgende code bij je reservatie: GROOVEXCORONA2020.

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

West Coast USA Road Trip in juni - nog 3 plaatsen

Noorse Fjorden Road Trip in juli - nog 4 plaatsen

Explore South-Africa in juli - nog 2 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 4 plaatsen

Tanzania & Zanzibar in juli - nog 3 plaatsen

australia australië melbourne groepsreis australia australië melbourne chinatown australia australië melbourne eureka tower jongerenreis australia australië outback trip australia australië scuba diving australia australië melbourne eureka tower jongerenreis australia australië melbourne begeleide reis australia australië devils marbles outback roadtrip