fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
China Trip
 • Tempel in Peking
 • Met de fiets Peking gaan ontdekken
 • De metropool Hong Kong vanuit Victoria Peak
 • Evelyne op de muur
 • Chinese drukte in Shanghai
 • Het sprookjesachtige kartstgebergte
 • Wandelen langs de rijstvelden bij zonsondergang
 • Een gezellig onderonsje in China
 • Panorama van de Bund in Shanghai
 • Lekker genieten in Yangshuo
 • Uitzicht op de machtige rivier van het karstgebergte
 • Schattige Chinese kindjes
 • Een Groove-X groep op reis door China
 • De Chinese Muur
 • Tempels nabij Yangshuo
 • De verboden stad in Peking
 • De Chinese muur is lang... heel lang...

We verblijven telkens in hostels of hotels met een comfortabel bed en waar proper beddengoed aanwezig is. Eén nacht worden er tentjes en slaapzakken voorzien om te overnachten op de Chinese muur. Enkele nachten brengen we ook door op de trein. De grootte van de kamer in de ho(s)tels variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.Er is af en toe een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

In de steden zelf nemen we zoveel mogelijk het openbaar vervoer zoals bussen en metro’s. Hoewel de taxi’s helemaal niet duur zijn in China is de metro veel efficienter door de eindeloze files die je in China vindt. Wanneer we grote afstanden afleggen nemen we de nachttrein. Hier slaap je in stapelbedden (3 boveneen) met proper beddengoed. Overdag wordt het onderste bed gebruikt als zetel en kan je kennis maken met de andere reizigers. Dit is de ideale manier om met de lokale bevolking in contact te komen en is een hele ervaring op zich.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In China kan je heerlijk en goedkoop eten, de keuken is vooral op rijst gebaseerd. China staat volledig terecht bekend om zijn uitstekende keuken. Je krijgt de kans om overal typisch lokale en overheerlijke gerechten te proeven (hot pot, Peking eend, dumplings, beer fish, …). Het is een hele ervaring op zich. De durvers onder ons kunnen ook buitengewone dingen proeven zoals schorpioenen, zeesterren, kippenpoten, varkensoren, enz. Voor de kleine hartjes: geen paniek want dit zijn geen gerechten die je elke dag zal tegenkomen. In China is het ook mogelijk om een keertje internationaal te eten.

In de maand juli zijn de temperaturen overwegend rond de 30 graden op de plaatsen waar wij komen en de zon zal ook veel van de partij zijn. Het is belangrijk dat je je op deze warme temperaturen voorbereid en ook op een brandende zon. Op de Chinese muur bijvoorbeeld is er geen schaduw: neem hiervoor dus een hoofddeksel mee om je van de zon te beschermen. Ondanks de hoge temperaturen zijn er geregeld stevige regenbuien en kan het flink wat afkoelen. Ook wanneer we de rijstterrassen gaan bezoeken zal het voelbaar koeler zijn. Bovendien zijn er in vele hotels, restaurants en treinen airconditioning. Daarom is het belangrijk om ook een regenjas en een lange broek en een trui mee te nemen.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals de Verboden Stad in Peking, de stadsmuur van Xi’An, Disneyland in Shanghai, Victoria Peak in Hong Kong of een bezoek aan Macau van uit Hong Kong zijn niet meegerekend in dit budget.

In China is de munteenheid de Chinese yuan of renminbi. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer.

Reisbudget: 380 – 500 euro voor 21 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Insituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor gele koorts of malaria. Het tropisch Instituut verplicht ook geen enkele extra vaccinatie.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit
– Muggenspray
– Internationaal paspoort (6 maand geldig na terugkomst) met Visum

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

14 juli – 3 aug 2020

€ 2345

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

 • 21 dagen | 20 nachten
 • China - Beijing - Chinese Muur - Xi'An - Shanghai - Yangshuo - Hong Kong
 • Party + + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Kaartje met de route

china natuur karst jongerenvakantie china peking groepsreizen china cultuurreis jongeren china lokale bevolking rondreizen china disneyworld china jongerenreis china voetbalstadion peking