fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
China Trip
 • Tempel in Peking
 • Met de fiets Peking gaan ontdekken
 • De metropool Hong Kong vanuit Victoria Peak
 • Chinese drukte in Shanghai
 • Het sprookjesachtige kartstgebergte
 • Wandelen langs de rijstvelden bij zonsondergang
 • Een gezellig onderonsje in China
 • Panorama van de Bund in Shanghai
 • Lekker genieten in Yangshuo
 • Uitzicht op de machtige rivier van het karstgebergte
 • Schattige Chinese kindjes
 • Een Groove-X groep op reis door China
 • De Chinese Muur
 • Tempels nabij Yangshuo
 • De verboden stad in Peking
 • De Chinese muur is lang... heel lang...
 • china begeleide reis shanghai
  Uitzicht op de miljoenenstad...
 • china lokale bevolking rondreizen
  Traditionele Chinese dans
 • china karst jongeren
  Chillen met uitzicht op het karstgebergte

Deze reis naar China is een groepsreis van 21 dagen voor jongeren en studenten. De reis werd volledig opgebouwd rond de gekende Groove-X Mix: zo ontdek je de oude cultuur in China, overnacht je onder de sterren in een tent op de Chinese muur, kan je karaoke zingen en feesten in één van de metropolen in China en fiets je op het platteland tussen de velden en het prachtige karstgebergte. Je maakt kennis met een heel andere cultuur dan de onze en zal verwonderd worden door dit veelzijdig land.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Beijing – hoofdstad van het oude én nieuwe China

Met een geschiedenis die meer dan 5000 jaar geleden begint, is Beijing één van de meest cultuurrijke steden ter wereld. We overnachten in de buurt van de hutongs: een type woonwijk die zijn oorsprong 800 jaar geleden vindt. Hier kan je het leven rond de drum en bell tower ontdekken. De eerste en tweede dag zijn vrij. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Jingshan park gaan met een spectaculair zicht op de verboden stad vooralerens de stad zelf te bezoeken.

Aanraders zijn: verboden stad, lamatempel, summer palace, olympisch centrum, tempel van de hemel. Wie graag gaat shoppen wordt ook in de watten gelegd. Zo is er de beroemde winkelstraat Wangfujing, waar je ook street food kunt eten. De durvers onder ons kunnen ook delicatessen zoals schorpioenen en zeepaardjes degusteren. Een ander winkelparadijs is de Silk Market: hier kan je alles vinden van kledij, schoenen, souvenirs, elektronica, enz. Haal je beste onderhandelingsskills boven!

china beijing peking rondreis china beijing peking groepsreis china beijing peking vakantie jongeren

Chinese Muur – wereldwonder van het Oude Keizerrijk

De Chinese Muur behoort ongetwijfeld tot een van de mooiste en indrukwekkendste realisaties van de mensheid: duizenden kilometers lang, slingerend over bergtoppen, van de woestijn tot de zee. We worden opgehaald met een bus om een kalm deel van de muur te bezoeken waar er minder toeristen zijn. Dezelfde dag wandelen we over de muur. We overnachten in een guesthouse of op de muur zelf in tenten. De volgende dag hebben we nog even de tijd om te wandelen. Dit is zeker een van de hoogtepunten van de reis. Aankomst is voorzien rond de middag. We zijn nog anderhalve dag vrij om Beijing verder te ontdekken en om bijvoorbeeld naar een kungfushow of naar Chinese opera te gaan kijken.

‘s Avonds nemen we de nachttrein naar Xi’An. De trein in China is de efficiëntste en veiligste manier om te reizen. Bovendien kom je in contact met de lokale bevolking en met andere reizigers. Elke coupe telt 6 comfortabele bedden. De bedden zijn voorzien van proper beddengoed.

china beijing peking chinese muur reis china beijing peking chinese muur bezoek china beijing peking organisatie

Xi’An, bewaakt door het impressionante Terracottaleger

Xi’An is een van de oudste steden in China en bekend voor het Terracottaleger. We brengen samen een bezoek aan het impressionante leger met duizenden levensechte beelden. ‘s Avonds kan je naar de moslimbuurt gaan waar je de lekkerste dumplings van heel China vindt.

De muuromwalling van Xi’An is de best bewaarde van heel China. Je kan hierop een fietstocht maken. Ook kan je naar het historisch museum met één van de grootste collecties van heel China. Verder telt Xi’An enkele bewonderenswaardige tempels en pagodes.

De tweede avond nemen we de nachttrein naar Shanghai.

Shanghai, stad der wolkenkrabbers

Shanghai is de grootste en modernste stad van China, maar met een rijk koloniaal verleden. Enkele gebouwen herinneren ons nog aan het Frans koloniale verleden. We komen aan rond de middag en je tijd in Shanghai is volledig vrij. Hier kan je ongetwijfeld genieten van het meest bruisende nachtleven in heel China. Een wandeling over de Bund is een must met een impressionant zicht op Pudong. Verder kan je hier je souvenirtjes kopen in bijvoorbeeld Yu garden. Een echte aanrader in Shanghai is de acrobatenshow. Wie de drukte van deze metropool wil ontsnappen kan ook een daguitstap naar Suzhou of naar Hangzhou maken.

china shanghai rondreis china shanghai vakantie jongeren china shanghai jongerenreizen

Yangshuo en het magische karstgebergte

We komen aan met de trein in Guilin en worden meteen opgehaald met een busje om naar Yangshuo te gaan. Dit zal de volgende dagen onze uitvalbasis zijn om de prachtige natuur rondom te verkennnen.

De eerste dag beginnen we met een boottocht op de Lirivier tussen het prachtige karstgebergte. De tweede dag verkennen we de omgeving met de fiets. We fietsen tussen de velden en zien hoe landbouwers het land bewerken met waterbuffels. Er is ook de mogelijkheid om naar de modderbaden en grotten te gaan.

De rijstterrassen in Ping’An en het dorp Sanjiang

De derde dag in Yangshuo vertrekken we naar Ping’An, een dorpje tussen de rijstterrassen. Het dorpje is enkel te voet te bereiken (een twintig minuten lange wandeling naar boven) en straalt een kalmte uit die we elders in China zelden tegen zullen koen. Vanuit Ping’An wandelen we tussen de adembenemende Long Ji rijstterrassen. We overnachten in het dorpje.

De volgende dag gaan we met de bus naar Sanjiang, vooralerens terug te keren naar Yangshuo. Han-Chinezen vormen 92% van de bevolking in China, maar Sanjiang is de thuis van de Dong-minderheid. Deze minderheid staat bekend om zijn unieke architectuur die nerens anders te vinden is dan in deze streek. In het dorp maken we kennis met deze architectuur en de zogenaamde wind- en regenbruggen.

De uitstappen naar de Sanjiang en Ping’An kunnen op andere dagen doorgaan afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

china bergen karst rondreis china bergen karstgebergte groepsreis china bergen karstgebergte trektocht

Dompel je onder in de Chinese cultuur

We brengen nog twee vrije dagen in Yangshuo door. Je hebt dus voldoende tijd om de omgeving verder te ontdekken of om je onder te dompelen in de Chinese cultuur. Zo zijn er kooklessen of Taichi-en mahjong lessen. Bij de kooklessen ga je samen met de leraar ingrediënten kopen op een lokale markt om deze erna om te toveren tot een overheerlijk gerecht.
Andere dingen die je kan doen zijn raften, een spectaculaire lichtshow op de rivier bekijken, een Chinese massage ondergaan, bergklimmen, …

Onze laatste trein brengt ons naar Shenzhen, waar we de Chinese grens oversteken naar Hong Kong.

Hong Kong – de laatste metropool

Onze laatste stop is de bruisende stad Hong Kong. Het is een speciale administratieve regio van China en kent daarom minder invloed van het Chinese regime dan het vasteland. We merken direct het verschil op. We bezoeken samen de Victoria Peak met een prachtig zicht over de stad. In Hong Kong is er voor ieders wat wils. Er zijn verschillende marktjes en winkelstraten die een bezoekje waard zijn: bloemenmarkt, nachtmarktjes, dierenwinkels, vogelmarkt, …

Hong Kong is ook bekend om zijn uitstekende keuken die invloeden kent van over heel de wereld en natuurlijk kan een nachtje uit stappen niet ontbreken in deze metropool.

Je kan uitstapjes maken met de ferry naar de omliggende eilanden. Zo is er bijvoorbeeld een eiland waar je een klooster kan bezoeken met een grote bronzen buddha. Je kan ook een daguitstap maken naar Macau, het Las Vegas van het Oosten.

Na drie dagen nemen we vanuit Hong Kong het vliegtuig terug naar België.

china hong kong rondreis china hong kong groepsreis china hong kong jongerenreizen

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van China Trip. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van Explore China ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

14 juli – 3 aug 2020

€ 2345

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

 • 21 dagen | 20 nachten
 • China - Beijing - Chinese Muur - Xi'An - Shanghai - Yangshuo - Hong Kong
 • Party + + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Kaartje met de route

china chinese muur peking groepsreizen china rondreis in groep china jongerenvakantie zuiden karst china cultuurreis jongeren china tattoo china chinese muur reizen groep china rijstterrassen reis china natuur karst jongerenvakantie china bergen tochten china chinese muur begeleide tweedaagse