fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Colombia Trip
 • Uitzicht op de miljoenenstad Medellín
 • Torenhoge palmbomen bij Salento
 • Paragliding, jong geleerd is oud gedaan...
 • Zonsondergang bij Santa Marta
 • Avond op het plein van Villa de Leyva
 • Voetmassage op het strand
 • Koffieboerderijen in de hooglanden
 • Prachtige stranden van Tayrona NP
 • Colombiaanse vlag wappert trots boven de steden
 • Colombiaanse straatkunst
 • Relaxen wachtend op de bus
 • Uitrusten in hangmatten
 • Uitzicht over het prachtige Cartagena
 • Kamperen naast strand en jungle
 • Klaarmaken voor paragliding boven de bergen van San Gil

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses en hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. In het nationaal park Tayrona slapen we zelfs 1 nacht in een hangmat of een tent. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld.

Enkele voorbeelden:

Santa Marta: The Dreamer Hostel
Medellín: Los Patios Hostel
San Gil: Sam’s VIP Hostel

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Colombia. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met langeafstandsbussen, minibusjes met locals, 4×4 jeeps en taxi’s. De langeafstandsbussen zijn comfortabel en steeds voorzien van airco. Aangezien we de prachtigste plaatsen in Colombia bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Je geniet in Colombia van een gevarieerde keuken – het is namelijk een samenraapsel van verschillende culturen. De begeleider weet altijd wel een lekker restaurantje zijn en reserveert op voorhand in overleg met de groep.

Colombia ligt op de evenaar en de seizoenen hebben hier weinig invloed op het weer. We verplaatsen ons tijdens de reis van door verschillende klimaatzones. Reis van een subtropisch hoogland klimaat in Bogota naar een tropisch en vochtig klimaat in Cartagena. Bereid je voor op verschillende weertypes. Van dagen met temperaturen boven de 30°C tot een frisse avond in de bergen. Vergeet zeker je dikke trui en regenjas niet!

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in kleine groepjes in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals paragliden (+-50 euro), quad biking (+-25 euro) en paardrijden (+-20 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

In Colombia is de munteenheid de Peso. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer.

Reisbudget: 390 – 500 euro voor 23 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Een vaccinatie tegen de gele koorts wordt aangeraden. Op deze reis is er alleen malariarisico beneden de 1.800m. Er wordt aangeraden om malariatabletten te nemen. Je kan voorschriften hiervoor verkrijgen bij de dokter. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

– Geldige bankkaart of VISA / Mastercard met voldoende uitgavelimiet
– EHBO-kit (te verkrijgen via Groove-X)
– Vaccinatiekaart met vaccin tegen gele koorts
– Muggenspray (goede en goedkope spray te verkrijgen via Groove-X)
– Internationaal paspoort minstens 6 maanden geldig na terugkomst

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

16 juli – 7 aug 2020

€ 2495

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

2 – 24 sept 2020

€ 2395

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 23 dagen | 22 nachten
 • Colombia - Bogota - Villa de Leyva - San Gil - Santa Marta - Tayrona NP - Cartagena - Salento - Nevados NP
 • Party + + +
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE DAG KORTING!!!

Is de keuze al gemaakt?

Schrijf dan vandaag nog in en geniet van de EARLY BIRD KORTING op ALLE REIZEN

INSCHRIJVEN TOT 24 NOVEMBER

Explore South Africa 8 - 28 januari (LAATSTE PLAATS)

Costa Rica & Panama 4 - 25 januari

Verwacht op deze reis...

  • + Dans de nacht door op Colombiaanse salsa
  • + Verken historische steden Villa de Leyva en Cartagena
  • + Leer over de erfenis van Pablo Escobar in Medellín
  • + Slaap tussen strand en jungle in Tayrona NP
  • + Jaag een adrenalinerush na in San Gil
  • + Proef de lekkerste koffie van de grootste producent ter wereld
  • + Overwin de Andes op een tweedaagse bergtocht
  • + Ga mee naar de enthousiaste en blije cultuur van Zuid-Amerika
  • + Doe dit alles onder professionele begeleiding

Kaartje met de route

feesten colombia groepsreis colombia jongerenvakantie groep colombia valle de cocora rondreis colombia tweedaagse trektocht andes colombia medellin comuna 13 colombia bergtocht colombia ziplining san gil