fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Ecuador & Galápagos
 • ecuador cotopaxi jongerenreis
  De machtige Cotopaxi vulkaan
 • ecuador jongerenvakantie quito
  Uitzicht over de metropool Quito
 • ecuador cotopaxi trektocht andes bergen natuur reizen
  Aan de rand van de gletsjer op Cotopaxi
 • ecuador galapagos uitzicht duiken snorkelen groepsreis
  Zonsondergang op Isla San Cristobal
 • ecuador cajas nationale parken trektocht
  Groove-X @ Cajas National Park
 • ecuador trektocht andes
  Rucu Pinchincha, dagtochtje vanuit Quito
 • ecuador galapagos snorkelen vrienden op reis
  Leuke waterhole op de Galápagos
 • ecuador andes fotografie reis
  De mooiste plaatjes in de zuidelijke Andes
 • ecuador galapagos backpacken groep
  Bier en zonsondergang op de Galápagos
 • ecuador galapagos wildlife iguana marine
  De meest fascinerende dieren vind je op de Galápagos
 • ecuador quito evenaar groepsreis
  Miljoenenstad Quito
 • ecuador cuenca cultuur op reis
  Oud vrouwtje in het koloniale Cuenca
 • ecuador alpacas andes begeleide reis
  Alpaca's bij het Quilotoa meer
 • ecuador galapagos wildlife spotting
  De beroemde blue footed boobies op de Galápagos
 • ecuador zonsondergang party feestjes
  Zonsondergang boven Montañita
 • ecuador galapagos wildlife reizen in groep
  Iguana op de Galápagos

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels, guesthouses en hotelletjes met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook meestal een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. Op enkele plaatsen (Galápagos, Amazone, …) is het mogelijk dat dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Ecuador. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. De bussen en minibussen kunnen erg verschillen van comfort. We kiezen altijd voor de meest comfortabele optie, indien beschikbaar. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Ecuador bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken. We nemen ook binnenlandse vluchten van en naar de Galápagos Eilanden.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. De Ecuadoriaanse keuken is een mix van de bekende Peruviaanse en de meer basic Colombiaanse keuken. Op sommige plaatsen vind je internationale keuken, maar in andere lokale dorpjes zal je ook enkel lokaal eten vinden. Je zal hier dus zeker niets tekort komen, maar een flexibele ingesteldheid is belangrijk. Op alle tijdstippen van de dag vind je overal eetstalletjes met lokale specialiteiten.

We reizen zowel door een tropisch klimaat (Amazone) als een bergklimaat (Andes). De temperaturen schommelen sterk in de bergen. Overdag is het een aangename 20 graden en ‘s nachts koelt het af. Dit betekent dat je je best op alle weertypes voorbereidt. In de Amazone en de bergen in Ecuador regent het mogelijk. Neem dus zeker een trui, een warme jas en een regenjasje mee. We verblijven regelmatig op grote hoogte en het kan dus fris zijn overdag en ’s nachts zelf tegen het vriespunt.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven..

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals paardrijden in Vilcabamba (+- 30 euro) en canyoning in Baños (+- 25 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

In Ecuador gebruikt men de munteenheid Amerikaanse Dollar (USD). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer. Je kan ook euro’s meenemen en daar voordelig wisselen, of in België al een deel Amerikaanse Dollar aanvragen.

Reisbudget: 320 – 430 euro voor 21 dagen
Reisbudget: 470 – 600 euro voor 28 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Een vaccinatie tegen de gele koorts wordt aangeraden. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit
– Muggenspray
– Trekrugzak
– Internationaal paspoort (geldig 6 maanden naar terugkomst)
– Goede wandelschoenen

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

04 – 24 juli 2020

€ 2495

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

04 – 31 juli 2020

€ 3985

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

 • 21 of 28 dagen | 20 of 27 nachten
 • Quito - Amazone - Baños - Quilotoa - Cotopaxi - Cuenca - Montañita - Galápagos
 • Party + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

INSCHRIJVEN TOT 26 JANUARI

Explore South-Africa in maart

Peru Bolivia Chili Trip in maart

Kaartje met de route

ecuador fauna dieren ecuador galapagos reuzenschildpadden ecuador galapagos wildlife spotting ecuador kindjes ecuador galapagos wildlife reizen in groep ecuador galapagos blue footed boobie ecuador cotopaxi berg vulkaan trektocht