fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Ecuador & Galápagos
 • ecuador amazone jungle woud tocht zonsondergang groep jongeren
  Zonsondergang in het Amazonewoud
 • ecuador montanita feestjes zonsondergang surfen cocktails groepsreis
  Cocktails en party in Montañita
 • ecuador galapagos wildlife reizen in groep
  Zonnebaden met de iguana's in de Galápagos
 • ecuador galapagos haven santa cruz
  Vissershaven van Puerto Ayora in de Galápagos
 • ecuador galapagos uitzicht duiken snorkelen groepsreis
  Zonsondergang vanuit Puerto Baquerizo Moreno
 • ecuador cajas nationale parken trektocht
  Cajas Nationaal Park bij Cuenca
 • ecuador cajas nationale parken trektocht
  Fantastische landschappen in Cajas
 • ecuador galapagos santa cruz duiken snorkelen zonsondergang
  Zonsondergang op de Galápagos
 • ecuador schommel uitzicht groepsreis jongeren
  Schommelen boven Baños
 • ecuador andes gebergte wandelen
  Fantastisch Andes gebergte
 • ecuador quilotoa trektocht wandelen
  Quilotoa vulkanische meer
 • ecuador andes cotopaxi
  De eeuwige gletsjer van de Cotopaxi vulkaan
 • ecuador contact met locals groepsreis
  Locals bij de Quilotoa Loop
 • ecuador vrijheid op reis
  Genieten van de pracht van de natuur
 • ecuador galapagos schildpadden reuzen
  De bekende reuzenschildpadden op de Galápagos
 • ecuador galapagos wildlife spotting
  De pootjes van een blue footed boobie op de Galápagos

Programma

Deze avontuurlijke rondreis naar Ecuador van 21 dagen, met optioneel één week extra Galápagos, heeft werkelijk alles te bieden. De intensieve trip zal je meermaals versteld doen staan van de natuurlijke schoonheid en verscheidenheid van dit traditionele en relatief onverkende land. Westerse toeristen zal je amper zien… Geheel onterecht naar onze mening! Net zoals de bekendere buurlanden Peru en Colombia heb je hier een enorme variatie: de toppen van de Andes, het Amazonewoud, surfdorpjes, feestjes in de metropool Quito, lokale marktjes, koloniale steden én iets wat je nergens anders ter wereld zal terugvinden: de Galápagos eilanden.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Naar de evenaar…

Een lange en verre reis is het, Ecuador ligt niet bepaald bij de deur. Tijd genoeg dus om je reisgezellen al goed te leren kennen tijdens de vliegreis, waarbij we niets te kort komen van eten, films, muziek en drankjes. Vele uren later komen we aan in de metropool Quito, bijna pal op de evenaar en op 2800 meter hoogte. Je zal de hoogte meteen voelen wanneer je de trap van ons eerste hostel opstapt! We blijven hier enkele dagen logeren. Zo raken we gewend aan de hoogte en kunnen meteen verschillende highlights in en rond Quito afvinken.

Quito en omgeving – Een mix van cultuur en natuur

Dankzij zijn prachtige ligging omgeven door bergtoppen van meer dan 4000 meter, op een steenworp van de evenaar, is het fantantisch om enkele dagen in de hoofdstad van Ecuador te vertoeven. Een wandeling doorheen het historische centrum met zijn mooie gebouwen en ‘plazas’ is absoluut de moeite waard. Maar Quito is vooral vanuit de lucht adembenemend. Verschillende uitkijkpunten binnen de stad en vooral de ‘Teleferico’ naar 4000 meter hoogte, zijn absolute musts. De avonturiers onder ons kunnen zelfs een wandeling van enkele uren maken naar de top van Rucu Pichincha op 4700 meter (let wel op voor hoogteziekte!). Op korte afstand van het centrum van Quito vind je het ‘Mitad del Mundo’ museum, waar je alle curiositeiten over de evenaar te weten komt. Of neem je liever de bus naar de lokale markt van Otavalo? ‘s Avonds spoelen we onze ervaringen van de eerste dag door in één van de vele bars rondom Plaza Foch.

Na twee dagjes in en rondom Quito is het tijd om deze stad te verlaten. We laten de drukte achterwege en trekken diep het binnenland in met de nachtbus, richting Amazone!

ecuador groepsreis begeleid quito andes ecuador galapagos reis jongerenreis quito andes mindo ecuador rondreis groepsreis quito andes otavalo

Diep het binnenland in naar het legendarische Amazonewoud

Eens aangekomen in het warme en vochtige oliestadje Lago Agrio, worden we al snel opgepikt om onze rit verder te zitten, steeds verder weg van de beschaving. Het laatste vervoersmiddel richting onze thuisbasis in de Amazone is een lange gemotoriseerde kano, waarmee we diep de bossen intrekken. In de jungle lodge zijn alle basisvoorzieningen aanwezig en we komen dus helemaal niets tekort! Alles staat deze dagen in het teken van de natuur. Hou je ogen goed open want camouflage is de sterkste eigenschap van de dieren hier. Met gespecialiseerde gidsen zoeken we naar aapjes, slangen, rivierdolfijnen, luiaards, gordeldieren, toekans, … En met wat geluk zien we zelfs een jaguar of anaconda! Ook een bezoek aan een lokaal dorp staat op het programma, waar we meer te weten komen over geneeskrachtige planten en uiteindelijk ook op gesprek gaan met de lokale sjamaan. Op dag drie keren we per boot en busje terug naar Lago Agrio vanwaar we de nachtbus nemen naar een volgende hoogtepunt van onze reis: het avonturendorpje Baños.

ecuador reis begeleid amazone jungle ecuador reis groepsreis begeleid amazone jungle ecuador groepsreis begeleid amazone jungle

Baños – op zoek naar adrenaline avonturen

Baños is een klein backpackersdorpje, omgeven door het middengebergte van de Andes. De bergen, rivieren, watervallen en warmwaterbronnen bieden ons een waaier aan mogelijkheden voor de komende twee dagen. Met mountainbikes maken we de afdaling oostwaarts (verharde weg en dus geen ervaring verreist) waar we watervallen en prachtige uitkijkpunten passeren. Wie wil kan zich van één van de verschillende ziplines laten glijden. Op het einde van de rit brengt een truck ons (en onze fietsen) terug naar het dorp.

Verder is Baños de ideale plaats voor rappeling, canyoning, het huren van quads, … Aan jou de keuze! En uiteraard kan een bezoekje boven op de berg aan ‘Casa de árbol’ niet ontbreken. Hier kan je schommelen met een fantastisch uitzicht! ’s Avonds is het zalig om na een actieve dag de spieren terug los te maken in één van de thermen van het dorp, waar het water natuurlijk verwarmd is door de omliggende vulkanen. Op het einde van de tweede dag gaan we hoger en hoger de Andes in naar Latacunga, de thuisbasis voor trips in het hooggebergte.

ecuador rondreis begeleid banos canyoning mountainbike ecuador vakantie rondreis begeleid banos canyoning mountainbike ecuador vakantie reis jongerenreis banos canyoning mountainbike

De Quilotoa Loop – Locale dorpen in een adembenemende setting

Na een goede nachtrust in Latacunga gaan we helemaal richting het lokale Ecuador. De Quilotoa Loop is een kleine weg doorheen de bergen, langs traditionele dorpjes en met adembenemende uitzichten. Dit wordt sowieso één van de hoogtepunten van de reis! We overnachten ook in deze dorpjes, waardoor we perfect de cultuur kunnen opsnuiven en in contact komen met de inheemse bevolking. Het hoogtepunt van de Quilotoa Loop is een bezoek aan het vulkanische meer. Je kan hier kiezen tussen een langere wandeling helemaal rondom het meer of een kortere wandeling die afdaalt tot het meer zelf. Hoe dan ook zal je versteld staan van de natuurlijke schoonheid van dit stukje Andes. We nemen ruim onze tijd om hier te genieten, want onderschat het niet, we zijn hier op 4000 meter hoogte en dat voel je zeker. We ronden de volledige Quilotoa door in de namiddag terug te keren naar Latacunga.

ecuador begeleid quilotoa wandelvakantie ecuador jongerenreis begeleid quilotoa wandelreis ecuador rondreis begeleid quilotoa wandelvakantie andes

Cotopaxi – Hét symbool van Ecuador

Na een verkwikkende nachtrust nemen we een kort transport naar het symbool van Ecuador: de Cotopaxi vulkaan. De vorige dagen zijn we gestaag gestegen richting 4000 meter en hebben we kunnen wennen aan het hoogteverschil. Het ideale moment is dus gekomen om een dagje onze limieten te verkennen tijdens een dagtrip naar Cotopaxi. Dit is één van de hoogste bergen van Ecuador en zeker en vast de meest iconische en legendarische! Met zijn 5897 meter is deze vulkaan zelf hoger dan het hoogste punt van Afrika (Mount Kilimanjaro). Helemaal tot de top gaan is bijna onbegonnen werk, maar wat wij doen is zeker niet min… Jeeps brengen ons tot ruim boven de 4000 meter, vanwaar we zelf op pad gaan richting de berghut op 4800 meter (Mont Blanc hoogte!). We komen hier stilaan op de sneeuw grens, waar de eeuwige gletsjer begint. Wie wil kan de uitdaging aangaan om de laatste 200 meter te stijgen tot op 5000 meter.

We verblijven deze dagen in een hostel vlakbij deze legendarische vulkaan. Hierdoor hebben we tijdens een dagje vrij nog verschillende keuzes: Ga je graag paardrijden? Wil je nog een bergtop veroveren? Of maken we een korte wandeling tot aan prachtige watervallen?

’s Avonds gaan we rechtstreeks naar de enorme bus terminal van Quito, waar we meteen de nachtbus opstappen richting Cuenca.

ecuador groep begeleide cotopaxi vulkaan wandelvakantie ecuador rondreis groep cotopaxi vulkaan wandelvakantie ecuador jongerenreizen cotopaxi vulkaan wandelen vakantie

Koloniale glorie in Cuenca

Het centrum van de ‘Spaanse’ stad Cuenca kan je perfect te voet verkennen, en we brengen hier dan ook maar al te graag een dagje door om te genieten van de prachtige architectuur, gezellige pleinen en leuke terrasjes. Cuenca is ook een echte studentenstad en ’s avonds is er dus zeker wat te doen! Na de drukke voorbije dagen verblijven we drie nachten in hetzelfde hostel, zodat we allemaal even tot rust kunnen komen. Op een korte busrit van Cuenca ligt het prachtige nationale park van Cajas, waar je een waaier aan wandelingen hebt, op alle niveaus. Hier ontdekken we, voor de laatste keer deze reis, opnieuw een heel ander stukje Andesgebergte met de kleine meertjes, mossige heuvels en graslanden op 4000 meter hoogte. De volgende dag gaan we richting de kust van Ecuador naar het kleine paradijs Montañita.

ecuador reizen jongerenreizen cultuur cuenca ecuador reizen jongerenreizen cultuur cuenca ecuador reizen groep begeleide cultuur cuenca

Beach life en cocktails in Montañita

Via het drukke Guayaquil komen we ’s avonds aan in Montañita, een klein kuststadje dat overdag helemaal in het teken staat van surfen en ’s avonds van zwoele latino feestjes. Dit is dus de ideale afsluiter dus van de drieweekse reis. Overdag genieten we van de rust van het strand, volgen surfles of zoeken het iets verder buiten het stadje aan het prachtige strand van Frailes. Eens de zon ondergaat sluiten de souvenirwinkeltjes, openen de restaurants en worden de straatjes omgetoverd tot cocktailbars. De reggaeton deuntjes worden steeds luider naarmate de avond vordert, en we sluiten onze reis af met een heus feestje!

ecuador rondreis groep cultuur feest strand surfen ecuador jongerenreis cultuur feest strand surfen ecuador reizen jongerenreis cultuur feest strand surfen

Met de hele groep keren we terug met de bus naar Guayaquíl, vanwaar de drieweekse reis terug naar huis keert, en waar de anderen een vlucht nemen naar de Galápagos eilanden.

Darwin achterna op de Galápagos eilanden

Tijdens een week op deze eilanden krijgen we een complete en gevarieerde evaring, met een afwisselingen van stranden, de merkwaardigste fauna, prachtige vulkanen, snorkeltrips en gezellige avonden bij een ondergaande zon. We verplaatsen ons hier zowel te voet, per boot, met jeeps als met de bus.

ecuador galapagos reizen jongerenreis vakantie duiken snorkelen ecuador galapagos reizen rondreis duiken snorkelen ecuador galapagos jongerenreis rondreis duiken snorkelen

Isla San Cristobal

Een vlucht van enkele uurtjes brengt ons meteen onder de zon van één van ’s werelds meest legendarische plaatsen, de Galápagos Archipel. In tegenstelling tot wat velen denken, heb je hier heel wat meer dan enkele merkwaardigen dieren. Dat zal je meteen merken bij aankomst in de ‘hoofdstad’ Puerto Baquerizo Moreno. Het eerste eiland dat we bezoeken biedt een mengelmoes van, inderdaad, merkwaardige dieren, maar ook prachtige stranden, een fantastische kustlijn, interessante musea en een gezellig dorpsleven. De lokale surfersbevolking leeft in perfecte harmonie met zeehonden, pelikanen, iguanas, blue footed boobies, red footed boobies (google ze maar eens), fregat vogels, … Tijdens ons verblijf op Isla San Cristobal maken we ook een dagtrip naar de befaamde Kicker Rock, waar we snorkelend zoeken naar zeeschildpadden, hammerhead haaien, …

Isla Santa Cruz

De volgende dag nemen we ’s morgens de boot naar het volgende eiland, Santa Cruz. We komen aan in het stadje Puerto Ayora, de grootste stad en het economische centrum van de hele archipel. Je merkt dit meteen aan de waaier aan gezellige restaurantjes en cafeetjes. ‘s Avonds bruist het hier dan ook van het leven. Overdag trekken we naar het prachtige strand van Tortuga Bay, waar je samen kan zonnebaden met de 200-jaar-uitziende iguana’s. Als je het binnenland van Isla Santa Cruz intrekt kom je in vulkanisch gebied. Dit is de thuishaven van het wellicht bekendste dier van de hele archipel, de reuzeschildpad.

Isla Isabela

Als afsluiter van onze vierweekse trip gaan we op tweedaagse naar het bekendste eiland van de Galápagos, Isla Isabela. Alweer laten we ons verbazen door de pracht van de natuur en de interactie tussen mensen en dieren. We snorkelen samen met zeehonden, schildpadden, marine iguana’s, haaien (neen, deze zijn niet gevaarlijk), … Met wat geluk krijgen we vanuit de boot zelfs orka’s te zien! Verder bezoeken we ook het binnenland en laten we ons begeleiden naar de vulkaan midden op het eiland. Tenslotte maken we ook tijd voor een leuke mountainbiketocht! ’s Avonds kaarten we bij een ondergaande zon na over onze fantastische avonturen van de voorbije weken. De volgende dag keren we van Puerto Ayora terug naar het vasteland van Ecuador, vanwaar we richting huis vliegen.

ecuador galapagos reizen groep begeleide vakantie duiken snorkelen ecuador galapagos jongerenreis rondreis vakantie duiken snorkelen ecuador galapagos jongerenreis groep begeleide vakantie duiken snorkelen

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Ecuador & Galápagos Trip. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van de Ecuador & Galápagos Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

04 – 24 juli 2020

€ 2495

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

04 – 31 juli 2020

€ 3985

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

 • 21 of 28 dagen | 20 of 27 nachten
 • Quito - Amazone - Baños - Quilotoa - Cotopaxi - Cuenca - Montañita - Galápagos
 • Party + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

INSCHRIJVEN TOT 26 JANUARI

Explore South-Africa in maart

Peru Bolivia Chili Trip in maart

Kaartje met de route

ecuador banos waterval jongerenreis groep ecuador avontuur paardrijden jongeren ecuador cuenca kathedraal ecuador galapagos reuzenschildpadden ecuador groepsreizen ecuador galapagos iguana groepsreis jongeren ecuador galapagos jacht duiken scuba ecuador galapagos wildlife spotting ecuador duiken galapagos ecuador evenaar koud warm ecuador quilotoa trektocht wandelen ecuador amazonebevolking sjamaan ecuador lokale bevolking cultuurreis ecuador marktjes souvenirs jongerenreizen