Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Balkan Adventure
 • Prachtig zicht op de oude stad van Budva
 • Oude Albenese bunker
 • Wandelen in de Albanese Alpen
 • Het centrum van Tirana
 • Meer van Ohrid
 • Fotoshoot in de bergen
 • Moskee van Skopje
 • Een Albanees winkeltje
 • Feestje in de Balkan
 • Op weg met een minibusje in Albanië
 • Te voet de grens van Albanië naar Macedonië oversteken
 • Evi wandelend met een stok
 • Meer van Ohrid
 • Brug in Skopje
 • Afscheid nemen na een geslaagde reis
 • Welkomstshotje in Budva
 • En we gaan nog niet naar huis....
 • De Albanese bergen op de achtergrond
 • Start van een onvergetelijke trocht
 • Aan het strand van Budva
 • Op de bergpas naar Thethi samen op de foto

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving.

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Deze avontuurlijke Balkanreis start in Budva, de meest populaire zonbestemming in Montenegro. Budva staat bekend om zijn vele zandstranden en is daarom erg in trek bij onder andere Duitsers, Russen en Serviërs. Ga overdag op ontdekking langs een van de stranden en maak een wandeling rond het historisch centrum langs de stadsmuren. Een daguitstap naar het celebrity island Sveti Stefan of naar het rustigere Petrovac behoort tot de mogelijkheden. De wandelfanaten kunnen zich wagen aan een dagtocht in het nationaal park van Lovcén en tegelijkertijd het dorpje Cetinje bezoeken.

Een daguitstap naar Kotor, het mooiste dorpje aan de fjorden van Montenegro staat ook op het programma! Het is de unieke ligging aan het meest zuidelijke fjord van Europa die deze plaats zo uitzonderlijk maakt. Bezoek een eiland van het fjord per kajak, neem een duik of beklim één van de steile hellingen naar het mooiste uitzicht van Montenegro.

Kotor op de Balkan Trip met Groove-X Road Trip door de Balkan voor Jongeren Studentenvakantie in de Balkan

Vandaag wordt een dag van avontuur en contrasten! Vanuit Budva, een resort in Montenegro, gaan we naar een verborgen gebergte in Albanië.

We verlaten met onze eigen minibus Budva en ook Montenegro. Na twee uur komen we aan in het kleine dorp Koplik, de toegangspoort van de Albanese Alpen. Met een lokaal Albanees busje rijden we de bergen in. In Bogë, een bergdorpje op 1000 meter hoogte, verlaten we de verharde wegen. De aardewegen die voor ons liggen kronkelen nog 25km verder over een bergpas van 1700 meter tot we aankomen in Theth.

Theth is een oud bergdorpje waar de tijd is blijven stilstaan. Het bestaat uit een handvol oude huizen met houten bruggetjes en watermolens die nog steeds in gebruik zijn. Je voelt je hier dan ook eerder in Azië dan in Europa. De rest van de dag ontdek je hier het dorpje, de bewoners en bewonder je de ongerepte natuur. We worden ‘s avonds ontvangen door een gastgezin dat zorgt voor een comfortabel warm bed en een heerlijk lokaal avondmaal.

V

We verlaten Theth al vroeg met onze trekkersrugzak. Een lokale gids leidt ons bergopwaarts richting de pas van Valbonë op 1900 meter. Onderweg kom je niet meer dan de hut van een schaapherder en zijn 300 schapen tegen. Dit gebergte is een van de weinige waar nog beren en lynxen voorkomen. Bovenop de pas heb je een adembenemend uitzicht op de twee valleien en ontelbare besneeuwde bergen gevormd uit waanzinnige rotsformaties.

Vervolgens dalen we af tot we in Valbonë aankomen, het eerste dorpje op 900 meter hoogte. Het volgende gastgezin staat hier al klaar met een traditionele maaltijd. We sluiten de avond af met een drankje en een overdosis Albanese gastvrijheid.

bergtocht met jongeren door Albanië actieve rondreizen in groep groepsreizen door balkan

Na het ontbijt bij ons gastgezin vertrekken we richting de hoofdstad van het onbekende Albanië. Verschillende lokale busjes voeren ons naar Fierzë, waar een ferryboot ons staat op te wachten. Het is twee uur varen op het spectaculaire Komanmeer door de Drinavallei.

Tijdens de middag lunchen we in Shkodra en nemen we de tijd om dit stadje te bezoeken. Na de middag vertrekt de bus richting Tirana, de hoofdstad van Albanië.

jongvolwassenen reizen begeleid begeleide reizen in groep Jongeren op reis met Groove-X

Tegen de avond komen we aan in het levendige Tirana. In deze hoofdstad kom je zelden een toerist tegen. Ontrecht, want deze stad heeft heel wat te bieden: het is een unieke combinatie van Turkije en Italië met een vleugje oud communisme. Gedurende één dag en twee nachten hebben we vrijspel om de lokale marktjes en pleinen af te schuimen en het dagelijkse leven van de Albanezen te aanschouwen. Tirana is een zeer veilige en gastvrije stad, net als de rest van Albanië.

Ga ‘s avonds uit in een bar of een discotheek in de blloku buurt, ten zuiden van de lanarivier. Hier vind je de beste feestjes van het land en de duurste cocktails (die nog steeds erg goedkoop zijn naar Belgische normen). Leer je een local kennen, verschiet dan niet: met nee knikken wordt ja bedoeld.

jongerenvakantie door zuid europe hoofdstad van albanie met jongeren zonbestemming jongeren goedkoop

Met de bus verlaten we Albanië. We steken de grens over en komen aan op de mooiste plaats in Macedonië: het meer van Ohrid. De hele regio komt tijdens de zomer verkoeling zoeken in het aangename zoete water. We verblijven hier twee dagen en nachten.

Het dorpje Ohrid is gelegen op een berg bezaaid met kerken en een groot kasteel. Verdwalen in de straatjes die boven op de berg kronkelen is een must. Bovenop de berg kijk je uit op een gigantisch meer omringd door de bergen.

Overdag kan je de stranden om het meer ontdekken, watersporten, een boottrip maken of de natuur intrekken in het nationaal park van Galičica. ‘s Avonds is er tijdens het summer festival van Ohrid een uitgebreide keuze. Voor ieder is er wat wils: een rustig barretje aan het meer, uit de bol gaan in een openluchtclub of een show met traditionele muziek en dans bijwonen. Paragliden voor maar €90 is ook mogelijk in Ohrid.

leuke feestvakantie voor jongeren groovex jongerenreizen groovex jongerenreis beleven

De laatste stop van deze balkanreis is Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Het is een stad waarin verschillende volken, religies en culturen samenleven. De cafeetjes in het oude Ottomaanse stadsdeel zitten de hele dag door volgepakt met jongeren. Vandaag kan je het Kale fort op de berg bezoeken, de kabelbaan naar de Vodnoberg nemen of de oude bazaar bezoeken waar je letterlijk alles kan kopen.

‘s Avonds geniet je voor een laatste keer van de zwoele temperaturen in een barretje met een live muziekband. Ons laatste balkanfeestje laten we natuurlijk vannacht ook niet links liggen!

jongerenvakanties naar zuid europa wereldreizen rondtrekken voor min 30

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Balkan Adventure reis. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.


Meer informatie

beschikbaarheid:
reis afgesloten

 • 10 dagen | 9 nachten
 • Budva & Kotor (Montenegro) - Theth & Valbonë & Tirana (Albanië) - Lake Ohrid & Skopje (Macedonië)
 • Party + +
 • Reis intensiteit + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

SCHRIK VOOR HEREXAMENS?

Neem onze annulatieverzekering en schrijf je in met een gerust gemoed!

BIJNA VOLZET IN JULI

Australia Full Experience - nog 6 plaatsen

China Trip - nog 3 plaatsen

BIJNA VOLZET IN AUGUSTUS

Costa Rica & Panama Trip - nog 2 plaatsen

Explore Thailand - nog 4 plaatsen

BIJNA VOLZET IN SEPTEMBER

Ecuador & Galápagos Trip - nog 4 plaatsen

Ireland Road Trip - nog 4 plaatsen

Kaartje met de route

balkan adventure avontuur jongerenvakantie balkan adventure avontuur bosnie rondreis balkan adventure avontuur jongerenreizen balkan adventure avontuur reizen in groep balkan adventure avontuur strand groepsreis balkan adventure avontuur albanie groepsreis balkan adventure avontuur bergtocht balkan adventure avontuur groepsreizen balkan adventure avontuur wandeltocht groep balkan adventure avontuur rondreizen groep