fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Explore South-Africa
 • Bij Nobelprijswinnaars aan V&A Waterfront
 • Kaap De Goed Hoop
 • Soccer City Stadium in Soweto
 • Namiddagwandeling bij de Sani Pass
 • Camps Bay Beach in Kaapstad
 • Gerbert kijkt uit over de Sani Pass
 • Uitkijkpunt in de Drakensbergen
 • Leeuwen op de weg in Hluhluwe park
 • Kindjes in Soweto, Johannesburg
 • Herders in de hooglanden van Lesotho
 • Cheetah in Imfolozi park
 • Traditionele huisjes in Lesotho
 • De gekleurde huisjes van Bo-Kaap
 • Nijlpaard in Isimangalisa Park bij St. Lucia
 • Groove-X-ers in de Drakensbergen
 • zuid-afrika robberg surfen golven fauna rondreis jongeren
  Zonsondergang op Robberg Peninsula
 • zuid-afrika safari olifant big five groepsreis
  Olifant in Hluhluwe National Park
 • zuid-afrika leeuwen big five safari
  Leeuwen zien is één van de mooiste ervaringen
 • zuid-afrika drakensberg lesotho jongerenreis
  Show picture bij de Drakensbergen

Groot Nieuws!

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Klik hier om deze reis op de Mundero website te bekijken.

 

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses, speciale hutten of hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld. Voor enkele overnachtingen (Hluhluwe, Lesotho, …) bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

Enkele voorbeelden:

Johannesburg: Brown Sugar Backpackers
Saint-Lucia: Monzi Safaris
Plettenberg Bay: Albergo for Backpackers
Stellenbosch: Banghoek Place
Kaapstad: Once in Cape Town

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Zuid-Afrika en Lesotho. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met langeafstandsbussen, minibusjes, 4×4 jeeps en taxi’s. Daarnaast gaan we ook op safari met ons eigen minibusje. De langeafstandsbussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en veilig. Aangezien we de prachtigste plaatsen in Zuid-Afrika en Lesotho bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Je geniet in Zuid-Afrika van heerlijk en goedkoop eten, de keuken is vooral vlees georiënteerd. Elke avond vind je over heel het land de heerlijkste lapjes of lappen vlees op de braai (barbecue). De braai-cultuur zit in elke Zuid-Afrikaan ingebakken. In de shopping centra vind je fastfood restaurants en ook healty food restaurants met eindeloze eetmogelijkheden van diverse keukens. Vegetariërs hoeven niet te treuren, er zijn overal opties voor vegetarische maaltijden ook.

We verplaatsen ons door verschillende klimaatzones. Reis van een subtropisch klimaat in Johannesburg naar een bergklimaat in Lesotho en eindig met een mediterraans klimaat in Kaapstad. Bereid je voor op verschillende weertypes. Van dagen met temperaturen boven de 25°C tot koude avonden in de Drakensbergregio van Lesotho waar het misschien kan vriezen.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in kleien groepjes in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals een Soweto Tour (+-25 euro), Hippo Tour (+-15 euro), Bungee Jump (+-60 euro) en Kaap Tour (+-50 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

In Zuid-Afrika is de munteenheid de Rand (RS). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer.

Reisbudget: 330 – 430 euro voor 21 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor gele koorts of malaria.
Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een document toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en nog vele andere weetjes.

– Geldige bankkaart of VISA / Mastercard met voldoende uitgavelimiet
– EHBO-kit
– Muggenspray
– Internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig op datum terugkomst)

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

08 – 28 jan 2020

€ 2365

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

07 – 27 maart 2020

€ 2365

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

12 juli – 1 aug 2020

€ 2465

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

14 aug – 3 sept 2020

€ 2465

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

31 aug – 20 sept 2020

€ 2465

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

05 – 25 nov 2020

€ 2425

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

 • 21 dagen | 20 nachten
 • Zuid-Afrika - Kaapstad - Stellenbosch - Plettenberg - Hluhluwe Park - Saint-Lucia - Durban - Maseru - Lesotho - Sani Pass - Johannesburg
 • Party + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Kaartje met de route

zuid-afrika safari giraf jongerenreizen zuid-afrika bungee rondreis groep jongeren zuid-afrika trip zuid-afrika landschappen zuid-afrika drakenbergen reizen zuid-afrika kudu safari zuid-afrika kaapstad viewpoint