fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Explore South-Africa
 • Op wandeling in Underberg
 • Giraffen drinken zo...
 • Genieten van het uitzicht in Isimangaliso
 • Ook voor nijlpaarden is het warm
 • Traditionele hutjes in Lesotho
 • Leeuwen op de weg in Hluhluwe park
 • Uitkijkpunt in de Drakensbergen
 • Neushoorn langs de weg
 • Bij Nobelprijswinnaars aan V&A Waterfront
 • Kindjes in Soweto, Johannesburg
 • Soccer City Stadium in Soweto
 • Kaap De Goed Hoop
 • Gerbert kijkt uit over de Sani Pass
 • Robberg Peninsula bij Plettenberg Bay
 • Uitzicht boven op de Sani Pass
 • zuid-afrika robberg surfen golven fauna rondreis jongeren
  Zonsondergang op Robberg Peninsula
 • zuid-afrika safari olifant big five groepsreis
  Olifant in Hluhluwe National Park
 • zuid-afrika leeuwen big five safari
  Leeuwen zien is één van de mooiste ervaringen
 • zuid-afrika drakensberg lesotho jongerenreis
  Show picture bij de Drakensbergen

Programma

Deze reis naar Zuid-Afrika is een groepsreis van 21 dagen voor jongeren en studenten. Het programma werd geheel op maat gemaakt door Groove-X reisleiders Maarten en Sander. Zij trokken hiervoor een maand naar Zuid-Afrika in november 2014. Ook deze reis werd volledig opgebouwd rond de gekende Groove-X Mix: zo ontdek je de echte Afrikaanse cultuur in Lesotho, zoek je avontuur in de bergen rond de Sani Pass, ga je feesten op de stranden van Kaapstad en trek je de natuur in op een driedaagse safari in en rond Hluhwluwe Game Reserve. Voor Zuid-Afrika hebben we er bewust weer voor gekozen om volledig afscheid te nemen van de toeristische paden en ontdek je Zuid-Afrika en Lesotho zoals het echt is! Lees hieronder het volledige programma.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Vlieg richting de andere kant van de aardbol

Je vertrekt met het vliegtuig richting Zuid-Afrika. In de lucht word je verwend met heerlijke maaltijden en gratis drankjes naar keuze. ’s Morgens vroeg kom je aan in de grootste stad van Zuid-Afrika, Johannesburg. Voor we de stad intrekken, rijden we eerst met de taxi langs ons hostel, gelegen in de Observatory wijk.

Johannesburg – Jungle stad & apartheidsmuseum

Eens geïnstalleerd in onze veilige thuishaven in Jo’Burg, gaan we op zoek naar een streepje geschiedenis in het apartheidsmuseum. Het is een aangrijpend museum dat op een eerlijke wijze vertelt hoe het land een aantal decennia geleden functioneerde. Het verklaart ook veel over de huidige verhoudingen tussen blanken en zwarten die je zal aantreffen in Zuid-Afrika. Het vormt de perfecte insteek om de reis te starten.

De dag daarop word je volledig in het Afrikaanse leven gesmeten. Je trekt de bedrijvige binnenstad in en ontdekt hoe de plaatselijke bevolking echt leeft in deze stad. Dat het een ware jungle is in de binnenstad is geen understatement. Je baant je letterlijk tussen de mensenmassa die in deze grootstad leeft. Om een indruk te krijgen hoe groot Jo’ Burg wel niet is, bezoeken we de ‘Top of Africa’, de hoogste wolkenkrabber die je in de omgeving terugvindt. Het uitzicht is echt fenomenaal. We kunnen deze dag ook de township Soweto ontdekken met een begeleide tour.

Voor het donker wordt, vertrekken we terug naar ons hostel. Heb je ’s avonds nog zin in wat Afrikaanse cultuur of wil je uitgaan en dansen, dan kan je vanuit het hostel de taxi nemen naar Newtown.

zuid-afrika johannesburg rondreis zuid-afrika groepsreis soweto zuid-afrika soweto jongerenreizen

Richting de wetlands: St. Lucia

Na een korte vlucht de volgende ochtend komen we aan in Durban. Hier wacht ons eigen minibusje ons op om nog iets meer oostelijk te trekken, richting de Wetlands. ’s Middags komen we aan in St. Lucia, het nijlpaarddorp midden in de Wetlands, waar er ’s nachts soms nijlpaarden op straat lopen. De stranden rond St. Lucia zijn fenomenaal en nodigen uit voor een ontspannen strandnamiddagje.

Drie dagen Nationale Parken – op zoek naar de BIG FIVE

De volgende morgen trekken we met ons minibusje het eerste nationaal park in, Isimangaliso Wetland Park. In dit ongelooflijk groot park, vind je de meest uiteenlopende landschappen terug zoals hoge duinen, moerasgebied en droge woestijn. Je ziet gegarandeerd nijlpaarden, everzwijnen (zoals Poemba), nyala’s, waterbokken, wildebeesten (gnoes) en exotische vogels.

Hluhluwe is het tweede park waar we een volledige dag voor uittrekken om te bezoeken. De steile kronkelende aardewegen ontdekken we met ons eigen minibusje. Hier staat het echte avontuur op ons te wachten. Je bepaalt namelijk zelf waar we heenrijden. In Hluhluwe kan je leeuwen, luipaarden, wildebeesten, de witte & zwarte neushoorn, zebra’s, impala’s, nyala’s, enz. tegenkomen. Na een dag als een ware ontdekker op pad te zijn geweest, verblijven we te midden in het park, in het Mpila Camp. Het loont zich vroeg op te staan, want dan zijn de meeste dieren juist het actiefste. We trekken er dus vroeg op uit en gaan een laatste dagje op zoek naar giraffen en neushoorns in het Imfolozi Game Reserve, het tweede deel van het Hluwluwe Park.

Na drie dagen al speurend op zoek naar de big five, slapen we een nachtje in Durban, de multiculturele hoofdstad van Zululand. Durban is een echte mengelmoes van nationaliteiten en culturen. ’s Avonds in de buurt van het hostel lekker gaan eten en een feestje bouwen is dan ook een must.

zuid-afrika safari rondreizen zuid-afrika safari begeleide reis zuid-afrika safari wildlife

Sani-Pass: van Durban naar Lesotho op 3000 hoogte meter

Vanuit Durban brengt een minibusje ons naar de Drakensbergen. Daar aangekomen verblijven we in een guesthouse dat letterlijk is blijven stilstaan in de tijd. Een kampvuur en een gezellige sfeer is vanavond gegarandeerd. We blijven een volledige dag in de Drakensbergen en wandelen in dit prachtige gebergte.

De volgende morgen stap je in een 4×4 jeep, die je meeneemt off-road tot boven de 3000 hoogtemeter. De kronkelende aardeweg hoog in de bergen, brengt je naar het hart van Afrika. Daarna bezoek je een huttendorpje en geniet onderweg van spectaculaire landschappen. Je wordt meegezogen naar het stenen tijdperk, de mensen leven er nog als eeuwen geleden.

’s Avonds rijden we verder naar Mokhotlong, een speciaal Afrikaans stadje, in het midden van de bergen in Lesotho. We verblijven er één nacht in een plaatselijk hotelletje met de zachtste matrassen en warmste lakens.

lesotho rondreis in groep lesotho 
 jongerenvakantie lesotho groepsreizen

Adventure-bus-trip: Mohkotlong – Maseru

Het stadje Mokhotlong ontwaakt al zeer vroeg met de opgaande zon. Vanaf dan komt ook iedereen buiten en gaat het leven van start. De vele kindjes in mooi uniform trekken te voet naar school, winkeltjes gaan open en de enige bus staat klaar om te vertrekken. Wij nemen deze bus, richting de hoofdstad Maseru, die ons gedurende 8 uur loodst langs één van de mooiste adventure-bus-trips die je maar kan bedenken. Uren lang geniet je van prachtige landschappen, pittoreske taferelen en met de stereo muziek in de bus, beleef je de echte Afrikaanse gospel sfeer.

Maseru is de kleine hoofdstad van Lesotho en is een aangenaam stadje om een dagje in te vertoeven na onze drukke eerste week. Snuif de kalmte op in het ene district en laat je volledig gaan in de drukte van het andere. Deze echte Afrikaanse stad geeft je een warm gevoel en doet je meteen op je gemak voelen. ’s Avonds gaan we gezellig uit eten en wie weet eindigt de avond wel met een lokaal disco-feestje!

lesotho maseru rondreis lesotho maseru vakantie jongeren lesotho vakantie groep maseru

Plettenberg bay – witte stranden, zeehonden en party

Vanuit Maseru vertrekken we met het lokale transport terug richting Zuid-Afrika, naar Bloemfontein. Hier houden we een halve dag een tussenstop. Je kan kiezen of je de binnenstad ofwel een groot winkelcentrum, waar alle Zuid-Afrikanen zo’n fan van zijn, bezoekt. Diezelfde avond nemen we nog de nachtbus naar Plettenberg bay, gelegen in het zuidwesten aan de kust.

Plettenberg bay is anders dan de vorige dorpjes en steden. Het bestaat grotendeels uit een blanke bevolking en het lijkt er erg verwesterd. De zwarte bevolking werkt wel in het dorpje, maar leeft hoofdzakelijk in de townships even buiten het dorp. Deze kan je trouwens ook bezoeken als je dat wil. Plett, zoals de meeste locals zeggen, staat bekend om zijn weidse witte zonstranden waar je kan surfen, zonnen en strandsculpturen kan bouwen. Daarnaast is het uitgaansleven ook niet mis in Plett. Op wandelafstand ligt het Robberg Nature Reserve, een prachtig schiereiland met vele zeehonden, prachtige natuur en fenomenale uitzichten, kortom een must-see! Tevens is Plett dé uitvalsbasis om enkele avonturen te beleven zoals de hoogste bungeejump ter wereld, duiken met de witte haai of zwemmen met zeehondjes.

zuid-afrika plettenberg robberg bloukrans bungee rondreis zuid-afrika plettenberg robberg haaien groepsreizen zuid-afrika plettenberg robberg jongerenvakanties

Stellenbosch – wijn degusteren en lekker eten

Na Plett zetten we onze reis verder richting het westen, naar Stellenbosch, de studenten- en wijnstad even boven Kaapstad. De weg erheen is adembenemend en loopt langs de bekende Gardenroute. In Stellenbosch, waar overwegend blanken wonen, word je verwend door de beste restaurants, gezelligste bars, parkjes en ga zo maar door. Het is fijn om er even lekker te genieten van de lokale specialiteiten en de relaxe sfeer.

De volgende dag neemt de Groove-X reisleider je mee op een wijntour. Leer met passie proeven van de lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen. We bezoeken de crème-de-la-crème wijngaarden met enkel de top witte en rode wijnen. In de tour zijn ook de degustaties van verschillende wijnen inbegrepen.

zuid-afrika stellenbosch wijn degustatie rondreis zuid-afrika stellenbosch wijntour degustatie groep begeleiding zuid-afrika stellenbosch wijntour begeleide reis

Het bruisende Kaapstad & de Tafelberg beklimming

Kaapstad is een prachtige metropool waar je dagen in kan verdwalen en waar je mensen van over heel de wereld kan ontmoeten. De stad is gelegen aan de Kaap, rond een bergketen, grenzend aan de zee. De wind kan er zeer fel uit de hoek komen en soms voelt het er ook frisjes aan. Dat de stad bruist van energie, dat zal je geweten hebben. Feestjes zijn voor de inwoners van Kaapstad niet onbekend en wij zullen dan ook eens gaan proeven van de lokale partycultuur.

De volgende dag trekken we erop uit om de Tafelberg te beklimmen. Deze prachtige wandeling bezorgt je één van de mooiste uitzichten op een stad die je maar kan inbeelden. De verwevenheid van natuur en stad is dan ook imposant. Wie niet zo graag wandelt, kan ervoor opteren op de kabelbaan te nemen.

Kaapstad telt ook vele stranden waar de Capetowners graag een keertje ontspannen. Daarnaast zijn ze ook verzot op shopping malls, waar ze uren kunnen flaneren en lekker kopen. Of ga je liever even rondkuieren aan de ‘Waterfront’?

zuid-afrika kaapstad goede kaap hoop zuid-afrika kaapstad goede kaap hoop rondreizen zuid-afrika kaapstad goede kaap hoop groepsreis

De terugkeer richting België

Na nog een laatste dagje genieten in Kaapstad vertrekken we naar de luchthaven van Kaapstad. Vanaf daar vliegen we terug richting België.

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van Explore South-Africa. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van Explore South-Africa ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

08 – 28 jan 2020

€ 2365

beschikbaarheid:
reis afgesloten

07 – 27 maart 2020

€ 2365

beschikbaarheid:
nog 1 vrije plaats

Inschrijven kan tot 26 januari 2020

12 juli – 1 aug 2020

€ 2465

beschikbaarheid:
nog 4 vrije plaatsen

14 aug – 3 sept 2020

€ 2465

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

31 aug – 20 sept 2020

€ 2465

beschikbaarheid:
nog 7 vrije plaatsen

05 – 25 nov 2020

€ 2425

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 21 dagen | 20 nachten
 • Zuid-Afrika - Kaapstad - Stellenbosch - Plettenberg - Hluhluwe Park - Saint-Lucia - Durban - Maseru - Lesotho - Sani Pass - Johannesburg
 • Party + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

INSCHRIJVEN TOT 26 JANUARI

Explore South-Africa in maart

Peru Bolivia Chili Trip in maart

Verwacht op deze reis...

  • + Met een eigen minibusje op safari in de mooiste parken
  • + Met jeeps door de Drakensbergen
  • + Twee multiculturele metropolen Johannesburg en Kaapstad
  • + Strand en avontuur in Plettenberg Bay
  • + Zorgvuldig uitgekozen hostels en guesthouses
  • + Lokale Afrikaanse feestjes
  • + Professionele begeleiding in relaxte Groove-X sfeer
  • + Een hele dag de lekkerste wijnen proeven in Stellenbosch
  • + Ontdek het echte Afrika in Lesotho

Kaartje met de route

zuid-afrika lesotho rondreis begeleide zuid-afrika struisvogels reizen zuid-afrika lesotho groepsreis zuid-afrika safari rondreizen zuid-afrika drakensberg lesotho jongerenreis zuid-afrika bloukrans bungee rondreis zuid-afrika haaien shark groepsreizen zuid-afrika johannesburg soweto zuid-afrika sani drakenbergen tour trip zuid-afrika hluhluwe safari jongerenreizen zuid-afrika drakenbergen reizen