fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be

FAQ


Kan je ook alleen inschrijven op een Groove-X reis?

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.


Wordt er een bijeenkomst voor het vertrek georganiseerd?

Voor de reizen die het Europese vasteland verlaten, wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 6 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.


Kan ik de reis met een voorschot betalen?

Op het einde van de inschrijving voor een Groove-X rondreis kan je kiezen op met een voorschot van slechts 30% te betalen bij de inschrijving, het restbedrag betaal je ten laatste 2 maanden voor het vertrek. Als je voor deze optie kiest, dan vervalt de korting van 20 euro die inbegrepen in de prijs voor betaling van de volledige reissom.


Kan ik me verzekeren tegen herexamens?

Dat kan! Wanneer je je inschrijft op een Groove-X Rondreis en daarbij een annulatieverzekering boekt, dan ben je automatisch verzekerd tegen herexamens. Schrijf je dus gerust in met die kleine onzekerheid over eventuele herexamens. Blijkt dat je in augustus of september toch niet mee kan op je reis omdat je moet deelnemen aan een herexamen, dan krijg je het volledige bedrag van je inschrijving terugbetaald. Een extra voorwaarde is dat je je voor de maand juni hebt ingeschreven.


Wat wordt er bedoeld met vrijheid op Groove-X reis?

Bij Groove-X krijg je een grote vrijheid om naar eigen wensen je reis in te vullen. Deze vrijheid biedt je de kans eigen keuzes te maken: wat je wil bezoeken, of je ‘s avonds wil gaan feesten of liever iets rustig wil doen, wat je zelf wil eten en ga zo maar door. Weet je het even niet? Dan heeft de reisleider zeker een idee.een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.


Hoe zit het met de begeleiding op reis?

Groove-X zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistische ingesteld. Ze brengen ook zoveel mogelijk hun passie voor het reizen over aan de jongeren. De Groove-X begeleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte. De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.


Waar overnachten we op reis?

We verblijven telkens in unieke hostels, guesthouses, bergutten, jeugdherbergen of bij een lokale familie met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers.


Hoe zit het met transport?

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld van de bestemming. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met bussen, minibusjes, bootjes, taxi’s en het vliegtuig. Deze bussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en zeer veilig. Aangezien we de belangrijkste en mooiste plaatsen van deze twee landen bezoeken, zijn we af en toe een tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, aangezien de routes steeds adembenemend zijn en we deze ritten ook gezellig maken met de hele groep samen. Voor enkele reizen maken we gebruik van huurwagens.


Hoe zit het met maaltijden?

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Waar we in het binnenland meer vleesgerechten zullen vinden, kunnen we aan de kust de lekkerste vis proeven. We verblijven in relatief toeristische plaatsen, dus er zijn steeds allerhande restaurants, met lokale of internationale keuken. Ook vegetariërs zullen steevast genoeg keuze hebben. De reisleider helpt steeds om de beste plekjes te vinden, waar voor iedereen wat wils is.


Wat is de samenstelling van de groep?

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven.


Wat gebeurt er na de inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage. Bovendien voegen we alle deelnemers toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je begeleider.


Extra Vragen?

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.
brazilië rio de janeiro fiesta party girls brazilië salvador pelourinho rondreis wandeling brazilië uitzicht chapada diamantina rafting costa rica groep jongeren reizen bocas del toro panama palmbomen laos cambodja cambodia angkor groepsreis