Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Greek Island Hopping
 • reizen voor jongvolwassenen binnen europa
 • island hopping jongerenreizen
 • groepsreizen europa griekenland pantheon
 • mykonos jongerenreis
 • griekse eilanden jongerenreis
 • santorini groepsreis voor jongeren
 • groepsreis in griekenland
 • waterfront in mykonos groovex
 • mykonos molens op groepsreis met groovex
 • rondreizen in groep naar griekenland
 • avontuurlijke reizen in santorini griekenland
 • groepsreizen santorini
 • greek island hopping molen
 • groovex in greece
 • zonsondergang groepsreis
 • griekse vlag op reis

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 16 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers.

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis varen we met een groep jongeren met de boot langs de Griekse Cycladen. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. In de steden gebruiken we het openbaar vervoer of een taxi. Vanuit België vliegen we naar Athene. Terugvliegen doen we vanuit Santorini. Het transport van en naar de luchthaven en tussen de hostels is inbegrepen in de prijs.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In Griekenland vind je heel wat variaties, van lokale eetgewoontes en gerechten tot internationale keuken. We kunnen proeven van de heerlijkste mezze, lekkere visgerechten, …

Het is in het najaar nog steeds erg warm en droog in Griekenland. Een bewolkte dag tijdens de zomer komt zelden voor. Het kan zijn dat je ‘s avonds een dun truitje nodig hebt. Tijdens de meeste nachten blijven de temperaturen erg aangenaam. Een dikke trui heb je dus zeker niet nodig. Soms kan de temperatuur hoog oplopen. De zee of een zwembad geeft dan de nodige verkoeling.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven.

Deze reis is geschikt voor jongeren vanaf 18 tot 28 jaar.Er gaan zowel jongeren uit Vlaanderen als uit Nederland mee. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X-begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is zeer ervaren in reizen, het begeleiden van jongerengroepen en heeft de plaatsen al op voorhand bezocht. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens een terrasje doen of ‘s avonds iets drinken.

Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hiervoor een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zijn niet meegerekend in dit budget.

Reisbudget: 280 – 350 euro voor 12 dagen

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Je identiteitskaart (nog 6 maanden geldig)
Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en chat met ons of stuur een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

29 aug – 9 sept 2019

€ 1545

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

Wie gaat er mee op deze reis?

Inschrijven kan tot 30 juni 2019

26 mei – 6 juni 2020

€ 1575

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

9 – 20 september 2020

binnenkort
meer info

 • 12 dagen | 11 nachten
 • Athene - Mykonos - Naxos - Folegandros - Santorini
 • Party + + + +
 • Conditie +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW ONLINE

INDONESIA ISLAND HOPPING - zomer 2020

EXPLORE MYANMAR - 20 februari tot 11 maart

PATAGONIA & PAASEILAND - Boek nu je Patagonia Trip en ga optioneel naar Paaseiland!

INSCHRIJVEN TOT 1 SEPTEMBER

Marokko Full Experience Oktober - nog 4 plaatsen

Tanzania & Zanzibar Oktober - nog 8 plaatsen

Kaartje met de route

groepsreizen naar de cycladen griekse eilanden met groovex griekse zonsondergang in Naxos om rondreis met jongeren jongerenreizen naar het oude griekenland santorini uitzicht op de zee