fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be

Groot Nieuws!

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Klik hier om deze reis op de Mundero website te bekijken.

 

Programma

Hop mee van het ene eiland naar het andere op deze 12-daagse trip langs de Griekse Cycladen. Sta oog in oog met goudgele stranden, spectaculaire zonsondergangen en de azuurblauwe zee. Op het ene eiland trek je het verlaten binnenland in en op het andere kan je feesten tot de zon opkomt. Snuif de cultuur en geschiedenis op in Athene of op het oude eiland Delos. Avontuur vind je op deze reis in een mountainbike tocht op Naxos, een privé boottour langs afgelegen stranden en baaien of op expeditie door het verlaten binnenland van een minder bekend eiland.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Historisch Athene en de Acropolis

We starten de trip met een vlucht naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. Deze stad wordt omgeven door 12 heuvels en ook aan cultuur en geschiedenis kom je hier niets te kort. De historische Acropolis van 2500 jaar oud is zichtbaar vanuit elke hoek van de stad. Dit is de geboorteplaats van het Klassieke Griekenland en een bezoek is dan ook een must. De inkomprijs van de Acropolis is inbegrepen in deze reis.

Een (free) walking tour is de ideale manier om de rest van de historische stad te bezoeken. (de oude Agora, het Turks kwartier, de tempel van Zeus, de Poort van Hadrianus, …) De resterende tijd kan je één van de heuvels beklimmen voor een adembenemend uitzicht op Athene. ’s Avonds gaan we de promenades af waar het dan bruist van studenten, koffiebars, restaurants en danscafés.

Van het vasteland naar de Griekse Cycladen

Deze eilandengroep bestaat uit ontelbare kleine eilandjes in het centrum van de Egeïsche zee. Ze staan bekend om hun rotsachtige kuststroken, azuurblauwe zee en gezellige witte dorpjes met blauwe kerken. Aan variatie is er hier geen gebrek: feestjes op het ene eiland staan in schril contrast met de geschiedenis, rust en de authenticiteit van een ander eiland. We bezoeken 4 eilanden op deze trip. De eerste stop: Mykonos.

Dans de benen helemaal los in een strandbar van Mykonos

Een ferryrit van 3 á 4 uur breng ons naar dit glamoureuze feesteiland. Mykonos wordt tijdens de zomer overspoeld met cruise schepen en luxe jachten. Er is hier dan ook een overaanbod aan chique restaurants en clubs en dat merk je ook aan de prijzen. We laten ons niet doen en dansen vrolijk mee in de clubs of op één van de feeststranden die met gemak de concurrentie aangaan met Ibiza.

Hora is het oude centrum vol smalle steegjes, galerijen, danscafés. Hier kan je aan het water in Little Venice genieten van een prachtige zonsondergang. De iconische windmolens vervolmaken het plaatje. Daarnaast is een bezoek aan het maritiem museum zeker de moeite waard. Buiten het centrum vind je het ene strand na het andere. De meeste liggen vlakbij resorts en strandclubs. Maar als je wat verder gaat, vind je ook enkele verlaten stranden zoals Lia Beach. Zit je liever niet te veel stil? Dan behoren duiken langs wrakken of watersporten zoals stand-up paddle, waterskiën of wakeboarden tot de opties.

Is cultuur en geschiedenis meer je ding? Maak dan een daguitstap naar het historische eiland Delos. Een groter contrast met Mykonos bestaat niet. Er woont niemand op dit eiland en de geschiedenis van deze oude stad dateert van het 3e millennium voor Christus. Het is één van de belangrijkste archeologische sites van Griekenland.

Mountainbiken en een privé boottour op het groene Naxos

Na enkele uren varen komen we aan op Naxos, waar we drie dagen verblijven. Dit eiland heeft als grootste en hoogste eiland van de Cycladen veel te bieden: een vruchtbaar binnenland, geïsoleerde stranden, authentieke bergdorpjes, … Het centrale dorp ligt op een bergflank vlakbij een strand en bestaat uit een lager gelegen Grieks deel en een hoger gelegen Venetiaans deel. Je hebt verder ook de mogelijkheid om de hoogste berg van de Cycladen, Mt. Zeus (1.004m), te beklimmen. Als de avond valt sippen we van een Griekse wijn of ouzo terwijl we een adembenemende zonsondergang aanschouwen aan de waterfront.

Op dag twee trekken we met de mountainbike het vruchtbare binnenland in langs groene velden, olijfgaarden en historische plekken. Na een stevige heuvel rusten we uit in de lokale bar van een dorpje op de weg.

De derde dag trekken we er met onze privé boot (zeilboot indien mogelijk) met kapitein de hele dag op uit. Afhankelijk van het weer varen we langs afgelegen stranden, kleine eilandjes en de beste snorkelplaatsen. In deze tour is de huur, de kapitein, snorkels en het eten inbegrepen.

Rust en ruige landschappen in Folegandros

Met de ferry staan we op 3 á 4 uur in Folegandros. Hier ligt misschien wel het charmantste dorp van de hele Cycladengroep. Hora ligt bovenop hoge kliffen die uitkijken op de zee. Hier vind je een gezellige pleintje en nog beter, verrassend weinig toeristen. Vanuit het dorp loop je via een kronkelend pad naar een grote kerk boven het dorp, waar je geniet van een prachtige zonsondergang.

Met een korte boottrip bereik je de afgelegen stranden die te voet moeilijk bereikbaar zijn.
Ga op expeditie in het vredevolle maar ruige binnenland of ga met de boot naar de onbereikbare stranden. De volgende dag trekken we naar het laatste eiland. Met de ferry bereiken we Santorini in anderhalf uur varen.

Magische uitzichten in Santorini

Hoog tijd voor de apotheose van de reis! Het laatste eiland is Santorini, wereldberoemd om zijn witte dorpjes langs kleurrijke kliftoppen met een blauwe zee op de achtergrond. We bezoeken deze bij zonsopgang en bij zonsondergang, en proberen de andere toeristen zoveel mogelijk te ontlopen. Fira en Oia zijn de bekendste dorpjes met prachtige uitzichten. Een stevige wandeling leidt ons langs de kliffen naar verschillende uitzichtpunten, zoals op de kaap van Skaros.

Naast de dramatische uitzichten, heeft dit vulkanische eiland ook zwarte stranden en zelfs een wijnhuis! Vanuit Santorini nemen we de ferry terug naar Athene, waar je geniet van de laatste nacht van de reis.

Meer informatie

9 – 20 september 2020

€ 1575

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

  • 12 dagen | 11 nachten
  • Athene - Mykonos - Naxos - Folegandros - Santorini
  • Party + + + +
  • Conditie +
  • Vrijheid + + + +
  • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
  • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Kaartje met de route

athene griekenland rondreis griekse drank is lekker santorini uitzicht op de zee griekse uitzichten op jongeren rondreis griekse zonsondergang in Naxos om rondreis met jongeren groepsreizen naar de cycladen