Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Balkan Adventure
 • Prachtig zicht op de oude stad van Budva
 • Oude Albenese bunker
 • Wandelen in de Albanese Alpen
 • Het centrum van Tirana
 • Meer van Ohrid
 • Fotoshoot in de bergen
 • Moskee van Skopje
 • Een Albanees winkeltje
 • Feestje in de Balkan
 • Op weg met een minibusje in Albanië
 • Te voet de grens van Albanië naar Macedonië oversteken
 • Evi wandelend met een stok
 • Meer van Ohrid
 • Brug in Skopje
 • Afscheid nemen na een geslaagde reis
 • Welkomstshotje in Budva
 • En we gaan nog niet naar huis....
 • De Albanese bergen op de achtergrond
 • Start van een onvergetelijke trocht
 • Aan het strand van Budva
 • Op de bergpas naar Thethi samen op de foto

We verblijven telkens in unieke hostels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 16 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kan kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld.

Enkele voorbeelden:

Budva: Montenegro Hostel
Theth: Villa Gjacaj
Ohrid: Sunny Lake Hostel
Skopje: Hi Skopje

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken 3 landen van de Balkan. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons per bus of gecharterde minibus en in de steden gebruiken we het openbaar vervoer of een taxi. Het comfort van de bussen varieert van basis tot zeer comfortabel. Vanuit België vliegen we naar Montenegro. Terugvliegen doen we vanuit Skopje of Belgrado.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In de Balkan zijn er ook lokale eetgewoontes en gerechten. De populairste gerechten zijn cevapcici met een soort van gefrituurd brood. Voor een snelle hap stelt burek nooit teleur!

Deze reis vindt plaats in het midden van de zomer. Het is dan in de hele Balkan erg warm en droog. Tijdens de nacht blijven de temperaturen aangenaam. In Theth en Valbonë kan het door de hoogte iets frisser worden. Een dikke trui en een regenjas is aan te raden. De Balkan is één groot gebergte waardoor het landschap waardoor we trekken elke dag varieert. De temperatuur van het zeewater in Budva en Ohrid is een zeer aangename 26°C. In het binnenland van Macedonië kan de temperatuur oplopen tot 40°C.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 20. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren vanaf 18 jaar en tot 28 jaar. Ben je tijdens de reis nog 17 en word je dit jaar nog 18 jaar? Dan ben je ook welkom! Ben je ouder dan 28 en wil je toch nog meegaan? Stuur hier dan een mailtje voor naar rondreizen@groovex.be en wij kunnen misschien een uitzondering maken. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is zeer ervaren in reizen en het begeleiden van jongerengroepen. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Ik durf de Balkan wel eens mijn favoriete regio in Europa te noemen om door te reizen. In een persoonlijke rondreis van anderhalve maand heb ik de kans gehad om 6 landen van de Balkan te ontdekken. Wat mij zo aanspreekt: het onbekende karakter, het mediterraans klimaat, de prachtige bergen, de verlaten stranden en de voordelige prijzen. Het uitgaansleven en de lokale Balkan beats zoals turbofolk zijn ook uniek voor de regio: feestjes tussen de locals zijn een echte aanrader. Ik sta er telkens van versteld dat dit gebied zo weinig wordt bezocht door toeristen. Dat is meteen het grootste voordeel van de regio. Heb je zin in iets anders dan de klassieke bestemmingen gemixt met een vleugje avontuur, dan zijn de Balkan Reizen zeker iets voor jou!

Voor deze reis heb je een goede basisconditie nodig. Er wordt een stevige dagtocht over een bergpas georganiseerd waarvoor je een goede basisconditie vereist is. Het klimaat, de reisomstandigheden en de andere voedingsgewoonten vereisen een flexibele ingesteldheid. Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest erg belangrijk.

Voor je maaltijden dien je al zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

We reizen door landen met verschillende munteenheden. Deze worden hier samengevat:

Montenegro: Raar maar waar: in Montenegro betaal je in EURO
Albanië: Albanese Leke (LEK)
Macedonië De Macedonische Dinar (MKD)

Met een gewone bankkaart met maestro functie kan je in al deze landen geld afhalen. Dat is het makkelijkste en het goedkoopste. Heb je wat geld teveel, dan kan je dit in het volgende land inwisselen. Zorg er voor dat je wekelijkse transactielimiet van je bankkaart hoog genoeg is! Controleer dit zeker bij je bank.

Reisbudget: 190 – 240 euro voor 10 dagen

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Road Trip Balkan I. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Meer informatie

beschikbaarheid:
reis afgesloten

 • 10 dagen | 9 nachten
 • Budva & Kotor (Montenegro) - Theth & Valbonë & Tirana (Albanië) - Lake Ohrid & Skopje (Macedonië)
 • Party + +
 • Reis intensiteit + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE PLAATS

BALKAN ROAD TRIP SEPTEMBER

REIZEN IN AUGUSTUS - INSCHRIJVEN TOT 23 JUNI

Explore South-Africa - nog 3 plaatsen

Explore Thailand - nog 3 plaatsen

Rail Trip Europe - nog 10 plaatsen

Kaartje met de route

balkan adventure avontuur jongerenvakantie balkan adventure avontuur jongerenreizen balkan adventure avontuur reizen in groep balkan adventure avontuur wandeltocht groep balkan adventure avontuur bergtocht balkan adventure avontuur bosnie rondreis balkan adventure avontuur macedonie balkan adventure avontuur bosnie rondreis balkan adventure avontuur jongerenreizen balkan adventure avontuur reizen