fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Iceland Adventure
 • een schattige Puffin
 • Prachtige natuur in IJsland
 • Rustiek bergwegje en kerkjes tussen de velden
 • Weidse vulkanische landschappen
 • Waterval met vulkaan op de achtgergrond
 • Dorpje aan de IJslandse Fjorden
 • Cluster of sea stacks bij Vik in Zuid-IJsland
 • Een gigantische gletsjer
 • de waterval Gullfoss in de Golden Circle
 • Het gletsjermeer Jokulsarlon bezaaid met IJsbergen
 • de legendarische Ring Road
 • Uitzicht op de zee vanuit het binnenland
 • Grote rots op het strand
 • Kamperen in het groene IJsland
 • prachtige watervallen zoals deze in de Golden Circle
 • Þingvellir met zijn diepe kloven
 • een IJslandse vos
 • een eenzaam houden kerkje in the middle of nowhere
 • zonsondergang bij de Seljalandsfoss
 • een landschap vol rust
 • de prachtige kliffen langs de IJslandse kust
 • een magische waterval als tussentop door IJsland
 • gekke rotsformatie langs de kust
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto

Groot Nieuws!

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Klik hier om deze reis op de Mundero website te bekijken.

 

Op deze reis wordt ongeveer de helft van de nachten gekampeerd en slapen we de andere helft in hostels. We verblijven in hostels die voldoen aan de hoge standaard van IJsland. Geniet in de hostels van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Je kan overal gebruik maken van een keuken of een kookplaats om zelf te koken. In de campings is er ook steeds een plaats om te koken en zijn er douches met warm water. De douches zijn soms tegen betaling. Vergeet niet om een warme slaapzak en een comfortabel matje mee te nemen. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

Enkele voorbeelden:

Golden Circle: Snotra Hostel
Skaftafell: Svinafell Camping
Seyðisfjörður: Hafaldan Harbour Hostel
Akureyri: Hamrar Camping

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

De lange afstand naar IJsland overbruggen we met een vlucht (eventueel met tussenlanding) vanuit België. In IJsland huren we voor de volledige periode wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Groove-X gedragen. We doorkruisen een groot deel van Noord-Europa. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.

Meer informatie over het gebruik van wagens tijdens onze Road Trips vind je hier terug.

IJsland is alles behalve een goedkoop land. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we moeten verhongeren. Integendeel! Het is een goede gelegenheid om je kook-skills te (her)ontdekken. De groep wordt opgedeeld in kookgroepjes. Elk groepje zorgt om de beurt voor het avondmaal. Op deze manier hoef je maar enkele avonden te koken. We stoppen geregeld bij een goedkope supermarkt. In IJsland koop je de heerlijkste vis.

Het grote voordeel van de noordelijke ligging is dat de zon tijdens de zomer bijna niet onder gaat. Het weer is soms onvoorspelbaar: Een zonnige voormiddag kan in de bergen snel worden overschaduwd door mist en buien. Zorg er voor dat je kledij meebrengt tegen de regen. Temperaturen schommelen overdag tussen 7 en 15 graden. In de bergen is het enkele graden frisser. Neem hiervoor een warme jas, handschoenen, een sjaal en dikke sokken mee.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over de groepssamenstelling.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens een terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Er is elke avond de mogelijkheid om zelf iets te koken.

Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals Secret Lagoon Hot Spring (+- 2800 ISK), Myvatn Nature Baths (+- 5000 ISK) en Eldheimar Vulkaan Museum (+- 2300 ISK) zijn niet meegerekend in dit budget.

Reisbudget (meestal zelf koken): 370 euro voor 15 dagen
Reisbudget (meestal uit eten): 580 euro voor 15 dagen

In IJsland is de munteenheid de Kroon (ISK). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurd. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en over de vertrektijd en locatie.

Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak
Slaapzak
Rijbewijs

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

IJsland Adventure Trip

11 – 25 juni 2020

€ 2135

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

13 – 27 juli 2020

€ 2135

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

 • 15 dagen | 14 nachten
 • Golden Circle - Vestmannaeyjar -Skaftafell - Myvatn - Borgarfjörður Eystri - Husavik - Akureyri - Reykjavik
 • Party +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Kaartje met de route

ijsland kamperen groep ijsland walvissen ijsland rondreizen ijsland reykyavik rondreis ijsland groepsreizen jongeren ijsland kampeertrip ijsland jongerenreis in groep ijsland rondreis