fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Iceland Adventure
 • Rustiek bergwegje en kerkjes tussen de velden
 • Kamperen in het groene IJsland
 • Weidse vulkanische landschappen
 • Waterval met vulkaan op de achtgergrond
 • Skaftafel waterval bij Skogar
 • Een gigantische gletsjer
 • de waterval Gullfoss in de Golden Circle
 • de legendarische Ring Road
 • Prachtige natuur in IJsland
 • Grote rots op het strand
 • Een haventje in het Oosten van IJsland
 • prachtige watervallen zoals deze in de Golden Circle
 • Þingvellir met zijn diepe kloven
 • een IJslandse vos
 • een landschap vol rust
 • ijsland kamperen groepsreis
  heerlijke spot om te kamperen
 • ijsland zomerreis jongeren
  genieten van de fantastische uitzichten
 • ijsland zwart strand
  het bekende zwarte strand
 • ijsland kamperen in groep
  zalig kamperen en 's morgens wakker worden
 • ijsland whale watching groepsreis
  klaar om walvissen te spotten
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto
 • groepsfoto

Programma

Welkom in IJsland, het land waar de zon in de zomer nauwelijks ondergaat en de natuurelementen ijs, vuur, water en wind de dag beheersen. We reizen met huurwagens en hebben de vrijheid om zelf het tempo te kiezen. De helft van de nachten (7 nachten) kamperen we en de andere helft (7 nachten) overnachten we in gezellige hostels met een comfortabel bed. De campings zijn steeds voorzien van warme douches en toiletten. Er is ook steeds de mogelijkheid om samen iets te koken.

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving.

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

11

auto

Mývatn Regio

Húsavík Hostel

12

boot

Whale watching tour

Akureyri Camping

13

auto

Akureyri – Laugarbakki

Laugarbakki Hostel

14

auto

Laugarbakki – Kirkjufell – Reykjavik

Reykjavik

15

vliegtuig

Reykjavik – België

Dag

Route

Overnachting

11

Mývatn Regio

Húsavík Hostel

12

Whale watching tour

Akureyri Camping

13

Akureyri – Laugarbakki

Laugarbakki Hostel

14

Laugarbakki – Kirkjufell – Reykjavik

Reykjavik Camping

15

Reykjavik – België

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Meteen de baan op langs de Golden Circle

Onze huurwagens staan klaar in de luchthaven wanneer we aankomen. We laten Reykjavik voorlopig links liggen en leggen onze eerste kilometers af richting de Golden Circle. In Þingvellir richtten de Vikings in het jaar 930 het eerste democratische parlement op. Dit park bestaat uit een natuurlijke vallei die de Amerikaanse en de Europese tektonische platen van elkaar scheidt. Dramatische kloven, een reeks watervallen en riviertjes vloeien hier over in elkaar. Op weg naar Geysir is een eerste plons in de warmwaterbaden van Fontana mogelijk.

De eerste nacht slaap je in de Geysir Camping, gelegen vlakbij de bekende geiser. Gutsend kokend water spuit er minstens om het kwartier uit. Bij de camping is er bovendien een warmwaterbad, ideaal om nog even te ontspannen voor het slapen gaan. Dat het ‘s nachts licht blijft, is toch even wennen…

ijsland golden circle road trip rondreis ijsland golden circle groepsreis jongeren ijsland golden circle jongerenreizen

De tweede dag langs de Golden Circle brengt je naar Gullfoss, één van de bekendste watervallen van IJsland. Het water valt 32 meter naar beneden en door de mist van het opspattende water vormen zich prachtige regenbogen. Op weg naar de Ring Road, de hoofdweg die we deze reis zullen volgen, bezoeken we de Gamla Laugin warmwaterbaden en de Reykjadalur warmwaterrivier. In de buurt van Hveragerði bevindt zich een 1360 meter lange lava grot. Deze grot is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan 5200 jaar geleden.

ijsland golden circle gulfoss waterval rondreis ijsland golden circle jeugd vakantie ijsland golden circle jongerenvakantie

Een korte ferryrit van 30 minuten brengt ons naar een eiland dat is ontstaan door ondergrondse vulkanen. Het enige dorpje ligt tussen vulkanen Eldfell en Helgafell. Het krioelt er van de fotogenieke puffins.

Je vindt op het eiland zwarte stranden en een museum over het oude dorpje dat begraven ligt onder de lava van de uitbarsting van 1973. Baan je een weg op de vulkaan langs lavavelen. De grond is heet genoeg om een brood op te bakken! Genietend sluit je de dag af met een duik in het warme zwembad mét glijbaan.

De volgende dag trekken we naar Skógar en bereiden we ons voor op onze eerste dag wandeling. Op weg bezoeken we de Seljalandsfoss, een prachtige waterval.

ijsland vulkanen rondreis ijsland vulkanen trip jongeren ijsland vulkanen groepsreis

We overnachten 2 keer nabij Skógar en gebruiken ons hostel als uitvalsbasis om de prachtige omliggende omgeving te verkennen. Je kan hier de bekende Fimmvörðuháls Trek doen. Dit is zonder twijfel een van de spectaculairste dagtochten van IJsland. De trek van maar liefst 23,5 km brengt je tussen 2 gletsjers naar Þórsmörk. Deze zware tocht is optioneel en duurt minstens 10 uur.

In het eerste deel van de wandeling komen we de Skógafoss tegen, een 62m hoge waterval die van een rotsige klif naar beneden dondert. Het pad richting de bergpas kronkelt langs 22 watervalletjes. Na de brug over het kolkende water bevindt zich de “asbak”, dit is de plaats van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010. Hier vind je stomende aarde en de nieuwste bergen van de wereld Magni en Modi. Hierna kom je aan in het sprookjesachtige Godaland met arctische bloemen dat vervolgens overgaat in het groene landschap van Þórsmörk. Vanuit Þórsmörk brengt een lokale bus ons terug naar het hostel.

ijsland Eyjafjallajökull reis jongeren ijsland Eyjafjallajökull groepsreizen ijsland Eyjafjallajökull jongerenreizen

De Ring Road die we richting het Oosten volgen is bezaaid met vulkanen, zwarte stranden, gletsjers en gekke rotsformaties. Via een aardeweg en een korte wandeling bereiken we de tong van de Sólheimajökull gletsjer. In Dyrhólaey vinden we een rotsboog en in het nabijgelegen Reynisfjara bezoeken we een zwart strand met grote basalt kolommen. In het kleine dorpje Vik lunchen we en nemen we een foto van de cluster of sea stack. Dit zijn gigantische pilaren die uit de zee steken. Een korte wandeling op de Reynisfjall Ridge zorgt voor adembenemende vergezichten.

Onze voorraad aan eten en drank voor de volgende dagen slaan we in in het bijna onuitspreekbare Kirkjubæjarklaustur. Er is de optie om één van de watervallen in de buurt te bezoeken. Het laatste stukje wildernis voor we aankomen in de Svinafell camping is de Sandar: een woestijn van puin dat door de gletsjer over miljoenen jaren achtergelaten is.

ijsland trip ijsland watervallen strand jongeren ijsland roadtrip

Skaftafel maakt deel uit van het grootste nationaal park van IJsland: Vatnajökull National Park. Deze regio is het summum voor iedere natuurliefhebber: gletsjers, bergpieken en watervallen overheersen hier. Er zijn dagtochten op maat van iedereen. Met enkele korte wandelingen bereik je de waterval Svartifoss of de gletsjertong van Skaftafellsjökull. Heb je zin om daarboven nog een uitdagende wandeling te doen, dan is de Skaftafellsheidi Loop ongetwijfeld iets voor jou. In 6 uur wandelen klim je meer dan 800 meter en geniet je van de mooiste uitzichten op gletsjers en weidse vlakten beneden. Heb je nog wat extra energie over, dan kan je de 1126 meter hoge Kristínartindar beklimmen en word je beloond met het mooiste uitzicht.

ijsland skaftafel road trip ijsland groepsvakantie ijsland jongerenvakantie

Het laatste dorpje dat we tegenkomen is het gezellige Hof met een rustieke kerk. Jökulsárlón is een gletsjermeer waar gigantische ijsbergen in drijven. We wandelen langs de oever van het meer om dit natuurspektakel te aanschouwen. Aan de monding van de rivier heb je ijsbergen die op het strand rusten en de zee in trekken. We verlaten de Ring Road op zoek naar gletsjertongen die via een korte wandeling te bereiken zijn. Na Hofn is er niets anders dan natuur voor meer dan 100km. Na vele kilometers op de teller komen we aan in de Oostelijke Fjorden van IJsland, waar in Seyðisfjörður een warm bedje op ons wacht.

ijsland oostkust autotrip ijsland 
 oostkust reizen voor jongeren ijsland groepsreizen

Seyðisfjörður bestaat uit gekleurde houten huisjes omringd door besneeuwde bergen en watervallen. Er heerst een gezellige sfeer in dit dorpje van artiesten en muzikanten. Dit is de ideale plaats om authentieke souvenirtjes te kopen van lokale mensen die er heel hun ziel in hebben gestoken. De houten blauwe kerk is de juweel van dit dorpje. We genieten van de rust en maken er een gezellige dag van zonder verplichtingen. ’s Avonds brengt een korte rit ons naar het volgende fjord. Natuurlijk zijn er voor wie niet stil kan zitten ook wandelingen die de moeite waar zijn.

In Borgarfjörður Eystri word je omringd door ruige pieken en bergen die overgaan in de zee. Je vindt hier de mooiste wandelingen van het oosten van IJsland. In deze minder bekende en afgelegen bergen komen niet vaak toeristen. De kans is groot dat we de paden voor ons alleen hebben. Het is hier fantastisch om te wandelen. De Dyrfjöll bergketen stijgt tot 1136 meter hoog. Je kan deze beklimmen en komt zo bevroren meertjes tegen.

We verlaten het Oosten en banen ons een weg westwaarts op de Ring Road. Via een hobbelig aardewegje bereiken we Dettifoss, de waterval met het grootste volume water van Europa. De rookwolk die ze achterlaat is zichtbaar van op een kilometer afstand. Voordat we aankomen aan onze slaapplaats bij het meer Mývatn bezoeken we het vulkanisch gebied Krafla. Hier is de aardkorst flinterdun en bezoeken we de vulkaankrater Viti, een lavaveld en een thermische elektriciteitscentrale. Sluit de dag af met een bezoek aan de Mývatn warmwarterbaden, inclusief stoombad.

De regio rond Mývatn staat bekend om zijn geothermische activiteit. Vandaag verkennen we de hoogtepunten die zich rond het Mývatn meer bevinden. Bezoek een warmwatergrot, beklim de Vindbelgjarfjall voor het mooiste zicht op de regio en wandel op de rand van de inslagkrater van een meteoriet. Laat je daarna verwonderen door de waanzinnige vulkanische rotsformaties van het Dimmuborgir natuurreservaat. ’s Avonds nemen we de auto richting Húsavík.

ijsland fjorden myvatn reizen in groep ijsland fjorden myvatn groepsreizen ijsland fjorden myvatn rondreizen

In het gezellige Húsavík draait alles om walvissen. Je hebt tijdens een boottour een grote kans dat je ze te zien krijgt. We hopen op goed weer, want dan spot je ze nog makkelijker.

’s Avonds komen we aan in IJslands tweede grootste stad, Akureyri. Deze stad van 18.000 inwoners lijkt voor ons een echte grootstad. We profiteren ervan en gaan ’s avonds heerlijk eten en iets drinken in één van de vele gezellige cafeetjes.

ijsland husavik walvissen rondreis ijsland husavik walvissen spotten ijsland husavik walvissen groepsreis

We laten de Ring Road letterlijk links liggen en banen ons een weg langs de diepe valleien. We komen het ene gezellige dorpje na het ander tegen en het valt op dat hier maar weinig toeristen zijn. De volgende dag bezoeken we Kirkjufell, de meest gefotografeerde berg van IJsland en tegen de avond komen we aan in Reykjavik. We sluiten de reis af in een hippe bar en overnachten nog een laatste keer voor we onze auto’s achterlaten en terug naar het warme en drukke België vliegen.

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de IJsland Trip. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van de IJsland Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

IJsland Adventure Trip

11 – 25 juni 2020

€ 2135

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

13 – 27 juli 2020

€ 2135

beschikbaarheid:
nog 7 vrije plaatsen

 • 15 dagen | 14 nachten
 • Golden Circle - Vestmannaeyjar -Skaftafell - Myvatn - Borgarfjörður Eystri - Husavik - Akureyri - Reykjavik
 • Party +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Kaartje met de route

ijsland groepsreizen jongeren ijsland reizen voor jongeren ijsland jongerenreis ijsland walvissen ijsland trip begeleide reizen ijsland reizen in groep ijsland reizen auto ijsland waterval rondreis jongeren ijsland rondreis roadtrip ijsland dagtochten ijsland rondreis ijsland golden circle watervallen