fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be

We verblijven telkens in unieke hotels, hostels, berghutten of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kan kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld.

Bad Gastein – Euro Youth Hostel Krone – Typisch Oostenrijkse jeugdherberg
Lubljana – Vila Veselova – Grote villa in deze prachtige hoofdstad
Hvar Island – Villa Marija – Prachtig haus met balkon met uitzicht op zee
Ferry Kroatië Italië – Blue Line Ferry’s – Air Seats
Verbania – Ostello di Verbania – Groots kasteel op een kleine berg boven Lago Magiore

Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Europa bezoeken, zijn we ook een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk zeer veel ‘s nachts onderweg (nachttrein en ferry), wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je optimaal overdag genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Op deze reis maken we gebruik van de InterRail Global Pass. Hiermee kan je in heel Europa de trein nemen gedurende een aantal dagen. Meer info over deze pas, kan je terugvinden op de site van InterRail.eu .

Tussen Split (Kroatië) en Ancona (Italië) namen we de ferry. Meer informatie over Blue Line Ferry vind je op hun website.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. De begeleider weet altijd wel een heerlijk restaurant zijn. Je kan ook regelmatig zelf iets koken in het hostel.

Deze reis vindt plaats in het midden van de zomer in het zuidelijke deel van Europa. We trekken door verschillende gebieden met een erg variërend klimaat. In Kroatië kan je rekenen op elke dag zon en temperaturen die hoog in de 30 graden oplopen. In de bergen van Oostenrijk en Noord-Italië is een regenbui niet uitgesloten. Voorzie dus zeker een regenjas. De temperaturen blijven steeds erg aangenaam boven de 20 graden. Tijdens de bergtocht overnachten we op 2400 meter hoogte. Het is mogelijk dat hier nog sneeuw ligt en het iets frisser is. Voorzie een dikke trui.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 20. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden, aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren / jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren vol avontuur, variatie en met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Optionele activiteiten zoals de huur van een bootje in Hvar (+-10 euro) of watersporten in Italië (+-30 euro) zijn niet meegerekend in het budget. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Reisbudget: 250 – 320 euro voor 10 dagen

We reizen door landen met verschillende munteenheden:

Kroatië: Kroatische Kuna

Met een gewone bankkaart met maestro functie kan je in al deze landen geld afhalen. Dat is het makkelijkste en het goedkoopste. Heb je wat geld teveel, dan kan je dit in het volgende land inwisselen. Zorg er voor dat je wekelijkse transactielimiet van je bankkaart hoog genoeg is! Controleer deze zaken zeker bij je bank.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Identiteitskaart (nog minstens 6 maanden geldig)
Geldige Maestro bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak
Regenjas & zonnecrème

Opstapplaats

Station van Gent St-Pieters
Station van Antwerpen Berchem

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

15 – 24 juli 2020

€ 865

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

09 – 18 sept 2020

€ 835

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

  • 10 dagen | 9 nachten
  • Hvar & Split (Kroatië) - Ljubljana (Slovenië) - Lago Maggiore (Italië) - Bad Gastein (Oostenrijk) - Bern (Zwitserland)
  • Party + + +
  • Conditie + + +
  • Vrijheid + + + +
  • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
  • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Kaartje met de route

railtrip rail trip europa vakantie jongeren railtrip rail trip europa groepsreis railtrip rail trip europa jongerenreizen railtrip rail trip europa begeleide reizen railtrip rail trip europa jongerenreis