fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Rail Trip Europe
 • Lago Maggiore op overzet boot
 • Marktje in Split
 • Dom in Milaan
 • Party in Verbania
 • Lago Maggiore op overzet boot
 • Ljubljana uitzicht
 • Split boulevard
 • Aan het strand in Hvar - Kroatië
 • Enthousiaste groep!
 • Lekker eten in de berghut
 • Op weg naar de hut
 • railtrip europe jongeren groepsreis
 • railtrip europe
 • railtrip oostenrijk bergtocht
 • railpass ferry kroatië italië

Onze Rail Trip Europe is de eerste Groove-X Rondreis. Nu zoveel jaren later zet deze klassieker nog steeds vele jongeren aan om met de trein het zuidelijke, zonnige Europa te ontdekken.

Hieronder vind je een overzicht met een dag-tot-dag beschrijving.

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Vroeg in de ochtend vertrekt de eerste trein van de Rail Trip Europe. ‘s Avonds komen we aan in het mondaine kuuroord Bad Gastein in de Oostenrijkse Alpen. Eens aangekomen in het hotel, kunnen we lekker iets eten en genieten van de ongelooflijke bergen om ons heen. Daarna klinken we in een lokaal barretje op de start van een ongelooflijke Trip.

Bad gastein InterRail Bad gastein InterRail Bad gastein InterRail

De volgende dag trekken we de bergen in en wandelen we zo langs adembenemende uitzichten in de Salzburgeralpen. Ons einddoel is één van de verscheidene berghutten, waar we ook overnachten. De tocht is zeker uitdagend te noemen, maar voor iedereen haalbaar. Tijdens de tocht kan je ook genieten van de prachtige landschappen en een terrasje met sensationeel uitzicht. Eens aangekomen in de hut, is het genieten van de zonsondergang. Een stevige maaltijd doet je weer helemaal opladen met nieuwe energie.

‘s Morgens word je wakker midden in de natuur en wandelen we weer terug tot in het dal. We nemen de trein te nemen naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

 

Oostenrijkse Alpen InterRail rondreis Oostenrijkse Alpen InterRail jongeren Oostenrijkse Alpen InterRail groepsreis

‘s Avonds komen we met de trein aan in deze bruisende hoofdstad. We laten onze bagage achter in Villa Veselova en gaan gezellig iets drinken aan de oevers van de rivier. Je vindt er vele loungebars terug, waar je de dag rustig afsluit. Wie nog vol energie zit, kan het lokale nachtleven gaan opzoeken in deze hoofdstad.

De volgende dag staan we op met een picknick in het park als ontbijt. Daarna kan je vrij kiezen om deel te nemen aan een rondleiding door de stad of juist zelf op ontdekking gaan.

In de late namiddag gaan we samen typisch Sloveens eten in een restaurant in de stad. Met een volle maag kunnen we dan vertrekken richting Kroatië.

Ljubljana hoofdstad Slovenië InterRail Ljubljana hoofdstad Slovenië InterRail Ljubljana hoofdstad Slovenië InterRail

Uitgeslapen van de nachttrein zoeken we de bekende avenue met terrasjes op in Split. Onze dag start daar met een koffietje en een lekkere chocolade-croissant, met zicht op zee en enkele palmbomen boven ons hoofd.

Dan trek je de stad in, om de rijke, oude cultuur van Kroatië te ontdekken. Je kan ook kiezen om één van de twee stranden van de stad op te zoeken en daar van de zon te genieten.

‘s Avonds trekken we met de Catamaran naar het eiland Hvar, waar we twee dagen zullen verblijven in gezellige appartementjes.

Split Kroatië vurige zuiderse stad InterRail Split Kroatië vurige zuiderse stad InterRail Split Kroatië vurige zuiderse stad InterRail

Op dit eiland verblijven we twee dagen in de party place Hvar Town. Elke zomer komen hier jongeren van over de hele wereld feesten en chillen. Er zijn heel veel eilandjes die via een taxibootje te bereiken zijn en waar je de mooiste stranden vindt. Het zelf huren van een klein bootje is ook mogelijk en een echte aanrader! Op de kleine eilandjes kan je zoals op Hvar zelf, dansen op zuiderse muziek of genieten van een lekker cocktailtje…

Laat je dus twee dagen verwennen op dit eiland en geniet van de zon. Lekker chillen is de boodschap!

We verblijven in Villa Marija, een hostel met een groot terras en eigen zwembad, waar al eens een BBQ kan plaatsvinden.

Op dag 7 vertrekken we ‘s avonds met de grote ferry richting Italië.

Hvar party island Kroatië InterRail Hvar party island Kroatië InterRail Hvar party island Kroatië InterRail

‘s Middags komen we aan met de trein in het befaamde Stresa. Een stadje waar vele beroemdheden hun vakantie doorbrengen in de meest sjieke hotels. Met de veerboot gaat het verder naar het stadje Verbania, waar we zullen verblijven.

In Verbania kunnen we even bekomen van het vele reizen. Je geniet en ontspant, je legt je neer op één van de vele strandjes aan het meer, eet een ijsje of een pizzaslice. Anderzijds kan je ook op ontdekkingstocht gaan met de boot richting de drie eilandjes. De Borromeo eilandjes staan bekend om hun 17de eeuwse tempels en wondermooie tuinen.

‘s Avonds eten we gezellig pizza en proeven we Italiaanse wijn. Daarna verzamelen we tezamen met vele jongeren op het strand om daar te dansen, feesten of een gezellige babbel te slaan, … De laatste avond van de reis sluit je dan weer af in stijl, in één van de beste cocktailbars ter wereld.

We verblijven twee dagen rondom het meer, genoeg tijd dus om dit prachtig meer met zijn fabuleuze uitzichten te ontdekken en te chillen.

Lago Maggiore Italië mooiste meer Interrail Lago Maggiore Italië mooiste meer Interrail Lago Maggiore Italië mooiste meer Interrail

Op de laatste dag vertrekken we terug via enkele internationale treinen richting België.

We stoppen op de middag in Bern, de ‘hoofdstad’ van Zwitserland. De zeer mooi binnenstad is zeker een bezoekje waard. Ook de beren van Bern en de Kramgasse (winkelstraat) kunnen ontdekt worden.

Vanaf 16 uur gaat het dan verder richting België, waar we omstreeks 23 uur aankomen.

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Rail Trip. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van de Rail Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

15 – 24 juli 2020

€ 865

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

09 – 18 sept 2020

€ 835

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 10 dagen | 9 nachten
 • Hvar & Split (Kroatië) - Ljubljana (Slovenië) - Lago Maggiore (Italië) - Bad Gastein (Oostenrijk) - Bern (Zwitserland)
 • Party + + +
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

COMING SOON: MAGIC JAPAN

Ontdek nu al de highlights, de reisdatum en neem een optie!

FEBRUARI TRIPS - INSCHRIJVEN TOT 15 DECEMBER

Laos Cambodia Trip

Patagonia (& Paaseiland) Trip

LAATSTE PLAATS

West Canada Road Trip

Kaartje met de route

railtrip rail trip europa jongerenreis railtrip rail trip europa begeleide reis railtrip rail trip europa rondreizen railtrip rail trip europa groepsreis railtrip rail trip europa jongerenreizen groepsreis jongeren party single rondreizen jongeren railtrip feestreis jongeren