Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Ireland Road Trip

We verblijven meestal in hostels of guesthouses. Er worden warme dekens ter beschikking gesteld.Geniet in de hostels van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 16 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Je kan overal gebruik maken van een keuken of een kookplaats om zelf te koken. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

De Road Trip vertrekt met huurwagens / minibusjes vanuit België. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Groove-X gedragen. We doorkruisen een groot deel van Noord-Europa. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Heb je al een rijbewijs? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven. Zoals in de algemene voorwaarden beschreven ben je als chauffeur zelf verantwoordelijk voor verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg. Groove-X zorgt waar mogelijk voor een volledige verzekering. Soms is een franchise van toepassing of zijn er specifieke zaken die niet kunnen verzekerd worden. Bij schade worden deze kosten door de deelnemers gedragen. Je reisleider geeft hier meer informatie over.

In Ierland zijn de prijzen in de winkel en op restaurant vergelijkbaar met die van België. In de hostels is er steeds de mogelijkheid om iets te koken voor de groep in de keuken. Dit is een goede gelegenheid om je kook-skills te (her)ontdekken. We stoppen geregeld bij een goedkope supermarkt om de rest van de ingrediënten te kopen.

Het klimaat in Ierland is vergelijkbaar met dat van ons in België. Het weer is er ook erg wisselvallen. Een zonnige voormiddag kan snel worden overschaduwd door mist en buien. Zorg er voor dat je kledij meebrengt tegen de regen. Neem zeker een warme jas en dikke sokken mee.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over de groepssamenstelling.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is zeer ervaren in reizen, het begeleiden van jongerengroepen en heeft de plaatsen al bezocht op voorhand. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Voor deze reis heb je een normale fysieke conditie nodig. Er zijn verschillende optionele tochten in bergachtig gebied. Het klimaat en de reisomstandigheden vereisen een flexibele ingesteldheid. Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest erg belangrijk.

Voor je maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens een terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Er is elke avond de mogelijkheid om zelf iets te koken.

Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zijn niet meegerekend in dit budget. Meer informatie vind je in de pagina prijzen van deze reis.

Reisbudget (meestal zelf koken): 320 euro voor 13 dagen
Reisbudget (meestal uit eten): 480 euro voor 13 dagen

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Identiteitskaart (nog 6 maanden geldig)
Rijbewijs
Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

9 – 21 september 2019

€ 1285

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

4 – 16 april 2020

€ 1285

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

  • 13 dagen | 12 nachten
  • Cork - Ring of Kerry - Dingle - Cliffs of Moher - Aran Islands - Galway - Connemara - Dublin
  • Party + +
  • Reis intensiteit + + +
  • Vrijheid + + +
  • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
  • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Onze website ondergaat een update. Als de hoofdpagina fouten vertoont is dit hieraan te wijten. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Kaartje met de route