fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be

We verblijven telkens in unieke hostels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kan kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld.

Enkele voorbeelden:

Belgrado: Green Studio Hostel
Zabljac: Hikers Den
Kotor: Montenegro Hostel
Budva: Montenegro Hostel

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we door 3 landen van de Balkan. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons per bus of gecharterde minibus en in de steden gebruiken we het openbaar vervoer of een taxi. Het comfort van de bussen varieer van basis tot zeer comfortabel. Vanuit België vliegen we naar Belgrado. Terugvliegen doen we vanuit Montenegro.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In de Balkan zijn er ook lokale eetgewoontes en gerechten. De populairste gerechten zijn Cevapcici met een soort van gefrituurd brood. Voor een snelle hap stelt burek nooit teleur! Je reisleider weet zeker wel raad.

Deze reis vindt plaats in de zomer. Het is dan over de hele Balkan erg warm en droog. Tijdens de nacht blijven de temperaturen erg aangenaam. Een dikke trui heb je zeker niet nodig. De Balkan is één groot gebergte waardoor het landschap elke dag varieert. De temperatuur van het zeewater in Kotor en Budva is een zeer aangename 26°C.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 20. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren vanaf 18 jaar en tot 28 jaar. Ben je ouder dan 28 en wil je toch nog meegaan? Stuur hier dan een mailtje voor naar rondreizen@groovex.be en wij kunnen misschien een uitzondering maken. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Ik durf de Balkan wel eens mijn favoriete regio in Europa te noemen om door te reizen. In een persoonlijke rondreis van anderhalve maand heb ik da kans gehad om 6 landen van de Balkan te ontdekken. Wat mij zo aanspreekt: het onbekende karakter, het mediterraans klimaat, de prachtige bergen, de verlaten stranden en de voordelige prijzen. Het uitgaansleven en de lokale Balkan beats zoals turbofolk zijn ook uniek voor de regio: feestjes tussen de locals zijn een echte aanrader. Ik sta er telkens van versteld dat dit gebied zo weinig wordt bezocht door toeristen. Dat is meteen het grootste voordeel van de regio. Heb je zin in iets anders dan de klassieke bestemmingen gemixt met een vleugje avontuur, dan zijn de Balkan Reizen zeker iets voor jou!

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals het Tunnel Museum (+- 15 euro) zijn niet meegerekend in dit budget.

We reizen door landen met verschillende munteenheden. Deze worden hier samengevat:

Servië: Servische Dinar (RSD)
Bosnië en Herzegovina: Bosnische Mark (BAM)
Montenegro: Raar maar waar: in Montenegro betaal je in EURO

Met een gewone bankkaart met maestro functie kan je in al deze landen geld afhalen. Dat is het makkelijkste en het goedkoopste. Heb je wat geld teveel, dan kan je dit in het volgende land inwisselen. Zorg er voor dat je wekelijkse transactielimiet van je bankkaart hoog genoeg is! Controleer dit zeker bij je bank.

Reisbudget: 190 – 240 euro voor 10 dagen

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

07 – 16 juli 2020

€ 895

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

02 – 11 augustus 2020

€ 895

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

  • 10 dagen | 9 nachten
  • Belgrado (Servië) - Sarajevo (Bosnië & Herzegovina) - Zabljak, Tara Canyon, Kotor en Budva (Montenegro)
  • Party + + +
  • Conditie + +
  • Vrijheid + + + +
  • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
  • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

Wat met Corona?

Heb je vragen over je reis? Wil je nog een reis boeken? Het antwoord op je vragen vind je op de volgende pagina.

❗ BOEK NU MET KORTING ❗

We blijven bij Groove-X positief en dat willen we benadrukken met een speciale korting voor al onze reizen! Boek tot 31 maart je volgende reis met volgende korting. Gebruik de volgende code bij je reservatie: GROOVEXCORONA2020.

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

West Coast USA Road Trip in juni - nog 3 plaatsen

Noorse Fjorden Road Trip in juli - nog 4 plaatsen

Explore South-Africa in juli - nog 2 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 4 plaatsen

Tanzania & Zanzibar in juli - nog 3 plaatsen

Kaartje met de route

balkan groepsreis balkan wandeltocht rondreis balkan montenegro roadtrip balkan albanie kastelen reis balkan belgrado servie jongerenreizen balkan groovex rondreis jongeren balkan road trip montenegro balkan albanie rondreizen