fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving.

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Een korte vlucht brengt ons naar Belgrado, de perfecte startplaats voor deze 10-daagse trip door het hart van de Balkan. Gedurende 2 dagen snuif je de Balkansfeer op aan de meren en eilanden van de Donau. Je komt in Belgrado in aanraking met een unieke mix van een moderne metropool en de overblijfselen van het recente communistische verleden.

‘s Namiddags wanneer de temperatuur aangenaam is wandelen en sporten de inwoners in het park aan het fort, waar je een waanzinnig uitzicht hebt over de machtige Donau.

‘s Avonds drinken we gezellig iets op een van de vele (feest)bootjes en kom je al snel te weten waarom de inwoners hier door vele de mooiste worden genoemd ter wereld. Dan moeten we ook toch nog even controleren of Belgrado zijn naam van “partycapital of the world” waardig is!

Belgrado bij zonsondergang Vanaf de Donau servie rondreis belgrado

Op dag 2 nemen we de nachtbus naar Sarajevo, de hoofdstad van een onbekend en onontdekt land: Bosnië en Herzegovina. In geen enkele andere stad ter wereld vind je een Moskee, een Synagoge, een Christelijke Kerk en een Orthodoxe Kerk op wandelafstand van elkaar. Het centrum doet erg oosters aan: de vele Turkse koffiehuizen die heel de avond vol zitten, de ambachtelijke winkeltjes en natuurlijk de lokale eethuisjes: ideaal dus om gezellig in te (ver)dwalen.

Zoals elke hoofdstad is ook hier later op de avond heel wat te beleven. Wat dacht je van een dansje te wagen op de beats van de nieuwste Balkanhit?

Sarajevo Sarajevo op groepsreis Bosnie met een groep jongeren

We wijken volledig af van de klassieke route en gaan via kleine Bosnische dorpjes naar de grens met Montenegro. De bestemming vandaag is het hoogste stadje van de Balkan op 1456 m. Zabljac ligt in het midden van het Durmitor Nationaal Park. Het is omringd door ontelbare meren, bergtoppen en de diepste canyon van Europa: de Tara canyon. Morgen trekken we meteen de natuur in!

Mostar gaan ontdekken met jongeren De brug van mostar Jongerenvakantie door de Balkan

Vandaag wordt een dag vol adrenaline. Dit is zonder twijfel de spannendste activiteit in de Balkan. We gaan raften op de Tara rivier. In de maand juli is de stroming van de Tara rivier prima met meer dan 20 bloedstollende stroomversnellingen. Lokale gidsen begeleiden het raften en starten de dag met een korte briefing. We raften een hele dag en pauzeren geregeld voor een plons in het water en een lunch.

Deze raft-trip is inbegrepen in de basisprijs en wordt begeleid door professionele met een IFR (International Rafting Federation) licentie. De verzekering tijdens het raften is ook inbegrepen in de prijs.

Mostar gaan ontdekken met jongeren De brug van Mostar Jongerenvakantie door de Balkan

De beklimming van de Bobotov Kuk is de mooiste wandelroute in heel Montenegro. Deze piek is 2500m hoog en ligt in het midden van het Durmitor National Park. Na 5 uur klimmen langs prachtige uitzichten op meren, rivieren en de tara canyon bereiken we de top. Voor de beklimming heb je hebt geen speciaal klimmateriaal nodig, maar een goede conditie is wel een voorwaarde. Er zijn in de regio ook verschillende alternatieve wandelingen, zoals de 18 gletsjer meren.

Mostar gaan ontdekken met jongeren De brug van Mostar Jongerenvakantie door de Balkan

Na een busrit door het prachtige binnenland van Montenegro komen we op dag 7 aan in Kotor, het mooiste dorpje van Montenegro! Het is de unieke ligging aan het meest zuidelijke fjord van Europa die deze plaats zo uitzonderlijk maakt. Bezoek een eiland van het fjord per kajak, neem een duik of beklim één van de steile hellingen naar het mooiste uitzicht van Montenegro.

Het volledig autovrije dorp is heel gezellig en ideaal om ‘s avonds in te verdwalen. Na de tweede dag gaat het dan richting onze laatste bestemming.
Kotor op de Balkan Trip met Groove-X Road Trip door de Balkan voor Jongeren Studentenvakantie in de Balkan

Een korte busrit brengt ons tegen valavond naar Budva, de meest populaire zonbestemming in Montenegro. Budva staat bekend om zijn vele zandstranden en is daarom erg in trek bij onder andere Duitsers, Russen en Serviërs. Ga overdag op ontdekking langs de stranden en maak een wandeling rond het historisch centrum langs de stadsmuren. Een daguitstap naar het celebrity island Sveti Stefan of naar het rustigere Petrovac behoort tot de mogelijkheden. De wandelfanaten kunnen zich wagen aan een dagtocht in het nationaal park van Lovcén en tegelijkertijd het dorpje Cetinje bezoeken.

De laatste nacht van deze reis beleven we in Budva en laten we ons nog eens gaan in het bruisende nachtleven met op de dansvloer vooral kortgerokte en gespierde Russen en Serviërs.

De tiende dag nemen we de bus naar de luchthaven en vliegen we terug richting België

Kotor op de Balkan Trip met Groove-X Road Trip door de Balkan voor Jongeren Studentenvakantie in de Balkan

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Balkan Road Trip.

Je kan de Kaart van de Balkan Road Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

07 – 16 juli 2020

€ 895

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

02 – 11 augustus 2020

€ 895

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

  • 10 dagen | 9 nachten
  • Belgrado (Servië) - Sarajevo (Bosnië & Herzegovina) - Zabljak, Tara Canyon, Kotor en Budva (Montenegro)
  • Party + + +
  • Conditie + +
  • Vrijheid + + + +
  • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
  • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

Wat met Corona?

Heb je vragen over je reis? Wil je nog een reis boeken? Het antwoord op je vragen vind je op de volgende pagina.

❗ BOEK NU MET KORTING ❗

We blijven bij Groove-X positief en dat willen we benadrukken met een speciale korting voor al onze reizen! Boek tot 31 maart je volgende reis met volgende korting. Gebruik de volgende code bij je reservatie: GROOVEXCORONA2020.

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

West Coast USA Road Trip in juni - nog 3 plaatsen

Noorse Fjorden Road Trip in juli - nog 4 plaatsen

Explore South-Africa in juli - nog 2 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 4 plaatsen

Tanzania & Zanzibar in juli - nog 3 plaatsen

Kaartje met de route

balkan groovex rondreis jongeren balkan wandelreizen balkan montenegro roadtrip balkan wandeltocht rondreis balkan albanie kastelen reis balkan road trip groep balkan road trip jongeren balkan avontuurlijke reis jongeren