fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Laos Cambodia Trip
 • Zonsopgang bij Angkor Wat
 • Op avontuur in 4000 islands
 • Waterpret in de Khuang Si waterval
 • Bayon tempel nabij het Angkor complex
 • Tak Bat, de monniken halen aalmoezen op
 • Max en Tess in Angkor Wat
 • Kindjes in lokaal dorpje in Laos
 • Jonge monniken in Luang Prabang
 • Bewakers aan de poorten van Angkor
 • Strandbungalows in Koh Rong
 • Dagtour rondom Koh Rong Samloem
 • Groepsfoto voor het machtige Angkor Wat
 • Kindjes spelen in de Mekong rivier
 • Tussen de rijstvelden van Vang Vieng
 • Drijvende dorpen bij Siem Reap
 • cambodja angkor wat groepsreis
  Samen naar Angkor Wat
 • laos vang vieng backpacken reis
  Niet is zo leuk dan met scooters de dorpjes verkennen

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses, bungalows aan het strand of hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld geven van Laos en Cambodja. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met tuktuks, scooters (optioneel), longtail boten, catamaran, songthaews en uiteraard met minibusjes en nachtbussen. Deze bussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en zeer veilig. Aangezien we de belangrijkste en mooiste plaatsen van Laos en Cambodja bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Azië staat bekend om zijn streetfood en vele lokale gerechten, en een goedkoop restaurantje is eender waar dus nooit ver te zoeken. De Lao en Cambodjaanse keuken leunen dicht aan bij de voor ons bekendere Thaise keuken, maar zijn iets minder pikant. Dit wil zeggen dat je overal noedels, curries en rijst bij overvloed hebt. Overal en op alle tijdstippen van de dag vind je eetkraampjes met lokale specialiteiten. In de grotere dorpen of steden is het ook mogelijk om een keertje internationaal te eten.

In Laos en Cambodja heb je geen vier seizoenen zoals bij ons, maar wel een regenseizoen (wet season) en droog seizoen (dry season). Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Laat dit je echter niet afschrikken, regenseizoen betekent dat het één à twee uur per dag hevig regent, maar daarnaast voornamelijk zonnig is. Het grote voordeel van deze reisperiode is dat de landschappen prachtig groen worden. En koud wordt het nooit, aangezien de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden ligt, en het ‘s nachts niet kouder dan 20 graden zal worden.

In het noorden van Laos worden bergen afgewisseld met jungle, vele rivieren en watervallen. Het zuiden van Laos en Cambodja zijn vlakker en hier zijn het rijstvelden troef. De laatste jaren hebben deze landen veel vooruitgang geboekt op vlak van wegen, dus alle plaatsen waar we gaan zijn vlot bereikbaar.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je verschillende maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals de huur van scootertjes met benzine (+-10 euro), floating villages (+-25 euro) en een bezoek aan de killing fields met transport (+-15 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

De munteenheid in Laos is de Lao Kip, en in Cambodja gebruikt men een mengeling van de lokale Cambodjaanse Riel en de US dollar. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro (niet overal beschikbaar), visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer. Het is ook mogelijk om euros te wisselen ter plaatse, maar hiervoor krijg je niet een goede wisselkoers gegarandeerd.

Reisbudget: 400 – 520 euro voor 21 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Insituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor gele koorts. In het zuiden van Laos is er een matig risico op malaria. Het tropisch Instituut verplicht ook geen enkele extra vaccinatie.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een document toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en nog vele andere weetjes.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– Muggenspray
– Internationaal paspoort (minstens 6 maanden geldig na terugkomst)
– US Dollars voor visums bij aankomst (80 USD voor visum Laos en Cambodja)

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

03 – 23 feb 2020

€ 2195

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

04 – 24 juli 2020

€ 2345

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

03 – 23 sept 2020

€ 2295

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 21 dagen | 20 nachten
 • Luang Prabang - Vang Vieng - Pakse - Bolaven - 4000 islands - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Samloen - Siem Reap - Angkor Wat
 • Party + + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE DAG KORTING!!!

Is de keuze al gemaakt?

Schrijf dan vandaag nog in en geniet van de EARLY BIRD KORTING op ALLE REIZEN

INSCHRIJVEN TOT 24 NOVEMBER

Explore South Africa 8 - 28 januari (LAATSTE PLAATS)

Costa Rica & Panama 4 - 25 januari

Kaartje met de route

laos cambodja cambodia khuang si watervallen rondreis laos cambodja cambodia angkor bayon tempel rondreis laos cambodja cambodia luang prabang khuang si laos cambodja cambodia rondreis laos cambodja cambodia khuang si luang prabang laos cambodja cambodia 4000 islands rondreis laos cambodja cambodia eten food laos natuur begeleide reis