fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Marokko Full Experience
 • De avond valt over de haven van Essaouira
 • Zandduinen van Erg Chebbi in de Sahara
 • Uitzicht over de Atlas bergen
 • Leerlooierijen in Fez
 • Olijven op de markt van Meknes
 • Kamelentocht door de Sahara woestijn
 • UNESCO Werelderfgoed Aït Ben Haddou
 • Lokale gids maakt zich klaar voor de woestijntocht
 • Kleurrijke soukhs in Marrakech
 • Imam opent de moskee in Fez
 • Romeinse ruïnes van Volubilis
 • Eetkraampjes op Djemaa El-Fna in Marrakech
 • Souvenirs langs de kant van de weg
 • Dromedaris in de Dadesvallei
 • Oude kasbah in de Dadesvallei
 • Berber beschermt zich voor de zon

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels, guesthouses en kasbahs op een steenworp van de bezienswaardigheden. Er is steeds een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Tijdens de Desert tour en Atlas tour verblijven we in tenten of lokale dorpjes. We overnachten hier op een avontuurlijke, maar steeds comfortabele en hygiënische manier. Enige flexibiliteit van onze deelnemers is hier een vereiste.

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld geven van Marokko. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijk karakter van deze reis. Naast de georganiseerde tours per minibus, kiezen we voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met taxi’s, minibusjes, trein, … Deze zijn comfortabel, voorzien van airco en zeer veilig. Marokko is een relatief klein land, dus de transporttijden zijn hier vrij beperkt, wat ons meer tijd geeft om alle bezienswaardigheden uitvoerig te bezoeken.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Marokko staat bekend om zijn gekruide tajines, lekkere couscous combinaties en overheerlijke munttheetjes. Op de meeste plaatse vinden we ook internationale keuken terug en is het dus zeker geen probleem om even terug te gaan naar oude gewoonten. Ook vegetariërs zullen hier steeds kunnen genieten van de variatie van de Marokkaanse keuken.

We reizen buiten de bloedhete zomer, en zullen dus het grootste deel van onze trip in warme maar draaglijke temperaturen reizen. In de woestijn is het overdag heet, maar kan het ’s nachts sterk afkoelen. Breng dus ook zeker een warme trui mee. Ook in het hooggebergte en het winderige Essaouira kan het soms stevig afkoelen. Van zware regens blijven we normaal gezien bespaard. Hoe later op het jaar, hoe meer kans op sneeuw en koude temperaturen tijdens de Atlas trektocht, wees dus op alle weersomstandigheden voorzien.

Meer info hierover vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en aantal jongens, meisjes en alleengaande reizigers.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je verschillende maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Reisbudget: 200-260 euro voor 15 dagen

Souvenirs, optionele dagexcursies zoals Cascades d’Ouzoud (+-20 euro) en dagtocht vanuit Fez (+-25 euro) en watersportactiviteiten in Essaouira zijn niet inbegrepen in dit budget.

De munteenheid in Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD). Onderstaande wisselkoers kan bij aanvang van de reis veranderd zijn.

1 EUR = +- 11 MAD

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Insituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor gele koorts of malaria. Het tropisch Instituut verplicht ook geen enkele extra vaccinatie.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd. Een goed muggenspray met deet is ook aan te raden, zeker bij valavond.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een document toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en nog vele andere weetjes.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– Internationaal paspoort (6 maanden geldig na datum van terugkomst)
– Zonnecrème

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

06 – 20 sept 2020

€ 1295

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

06 – 20 okt 2020

€ 1295

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 15 dagen | 14 nachten
 • Marrakech - Woestijn - Fez - Atlas - Essaouira
 • Party +
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Verwacht op deze reis...

  • + Professionele Groove-X begeleiding
  • + Een unieke groepssfeer
  • + Voldoende vrijheid om je reis perfect te maken
  • + Een jonge en open ingesteldheid
  • + Cultuur in Marrakech en Fez
  • + Woestijntocht boordevol avontuur en ervaringen
  • + De mooiste souvenirs overal waar je kijkt
  • + Spectaculaire berglandschappen in de Atlas
  • + Heerlijke Marokkaanse gastronomie

Kaartje met de route

marokko markten reizen jongeren marokko fez fes trip tour marokko essaouira jongerenreizen groep marokko merina marokko markt groepsreizen marokko marokko woestijn