fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Marokko Full Experience
 • Zonsondergang boven Marrakech
 • Uitzicht over het Atlas gebergte
 • Kleurrijke soukhs in Marrakech
 • Op kamelen door de Sahara
 • Souvenirs langs de kant van de weg
 • Leerlooierijen in Fez
 • Dromedaris in de Dadesvallei
 • Imam opent de moskee in Fez
 • Lokale gids maakt zich klaar voor de woestijntocht
 • De avond valt over de haven van Essaouira
 • Eetkraampjes op Djemaa El-Fna in Marrakech
 • Oude kasbah in de Dadesvallei
 • Zandduinen van Erg Chebbi in de Sahara
 • marokko toubkal atlas beklimming
  De top van de Atlas - Jebel Toubkal
 • marokko kasbah meerdaagse begeleid
  Zonsondergang bij de Kasbah
 • marokko atlas trektocht
  Prachtige besneeuwde bergen van de Atlas

Groot Nieuws!

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Klik hier om deze reis op de Mundero website te bekijken.

 

Programma

Tijdens deze rondreis van 15 dagen trekken we in kleine groep naar de mooiste plaatsen die Marokko te bieden heeft. In Marokko zijn de afstanden steeds beperkt, waardoor we ruimschoots de tijd hebben om alle aspecten van onze Groove-X Mix aan bod te laten komen. De combinatie van een unieke sfeer met een groep jongeren en zon, zee, strand, cultuur, woenstijntochten en hooggebergte, biedt deze reis een grote verscheidenheid waardoor we ons geen seconde vervelen. Uiteraard kunnen we dit alles slechts doen met een goed gevulde maag, dus we zoeken elke dag opnieuw de lekkerste tajines en couscous gerechten.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Dompel je onder in de bedrijvigheid van Marrakech

We vertrekken met het vliegtuig naar Marrakech, om ons enkele uurtjes later meteen onder te dompelen in het bedrijvige leven van één van de vier koningssteden van Marokko. Nadat we onze bagage in het hostel achtergelaten hebben, duiken we de soukhs (winkelstraatjes) in om uit te komen bij het indrukwekkende centrale plein: Djemaa El-Fna. Elke avond ruimen de slangenbezweerders, appelsiensapverkopers en souvenirwinkeltjes plaats voor tientallen eet- en grillstandjes. De ideale gelegenheid om een eerste keer van de overheerlijke Marokkaanse keuken te genieten!

De tweede dag van onze reis is volledig weggelegd om Marrakech in alle rust verder te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen steevast op wandelafstand. We oriënteren ons steeds op het Djemaa El-Fna plein en de Koutoubia moskee. De grootste moskee van de stad is vooral bekend vanwege zijn prachtige minaret, van waarop men vijfmaal per dag oproept tot het gebed. Van soukh naar soukh, doorheen kleine steegjes en langs pleintjes verkennen we verder de prachtige medina van Marrakech. We staan stil bij de mooiste voorbeelden van Arabische architectuur: de Ali Ben Youssef Medersa, het Bahia paleis, de Saaditombes, … Een korte passage langs de Joodse wijk Mellah is ook absoluut de moeite waard.

marokko marrakech marrakesh rondreis marokko marrakech marrakesh groepsreis marokko marrakech marrakesh jongerenreis

Wie niet genoeg krijgt van deze fantastische stad kan ook de volgende dag verder op verkenning trekken. Ga rustig rondkuieren in de parken van Ville Nouvelle. Of ga je meteen liever ‘local’? Volg dan een arabische kookcursus, of ga de sfeer opsnuiven in één van de vele publieke hammams?

We organiseren ook een dagexcursie naar Ouzoud watervallen buiten de stad. Dit is niet alleen bij toeristen, maar ook bij lokale families een populaire dagje uit. Deze spectaculaire 110m hoge waterval lijkt je even heel ver weg van het drukke leven van Marrakech te brengen. Je kan hier genieten van prachtige uitzichten, korte wandelingen, vele souvenirstandjes, makaakaapjes en uiteindelijk ook afkoelen in de natuurlijke zwembaden.

Langs bergen, kloven, en zanddorpjes het binnenland in

De volgende dag verlaten we Marrakech om het binnenland van Marokko in te trekken. Een lokale organisatie begeleidt ons 4 dagen helemaal tot in Fez. Met minibusjes steken we de Atlas over, en laten we ons meteen verbazen door de grootsheid van dit bergmassief. Eens het hooggebergte over, stoppen we bij Aït Ben-Haddou. Dit prachtige, UNESCO werelderfgoed dorpje was al meerdere keren het decor voor Hollywood kaskrakers zoals Gladiator, Alexander en Kingdom of Heaven. In de woestijnstad Ouarzazate bezoeken we Atlas Corporation Studios, de grootste filmstudio van het land, verantwoordelijk voor de productie van deze films.

Hierna verlaten we definitief de druk bewoonde wereld om de natuur in gaan. Via de kleurrijke Vallei der Rozen komen we aan in de Dadesvallei, waar vijgen- en amandelbomen voor afkoeling zorgen. Onze tocht zet zich verder langs kleine dorpjes richting de Todrakloof, waar we tussen torenhoge rotsmuren rijden. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend.

marokko woestijn sahara dades todra rondreis marokko woestijn sahara dades todra groepsreizen marokko woestijn sahara dades todra vakantie

Torenhoge Erg Chebbi zandduinen van de Sahara

De derde dag van de vierdaagse trekken we richting de Saharawoestijn. In de namiddag komen we aan in het stadje Merzouga, waar de zandduinen uit het niets opduiken. Welkom in de Sahara! We laten Merzouga al snel achter ons, om met kamelen de Erg Chebbi duinen te trotseren. Bij een ondergaande zon gaat de karavaan steeds dieper de woestijn in op zoek naar het woestijnkamp waar we overnachten. Hier aangekomen, laten we ons verwennen met een heerlijke maaltijd en entertainment. We dommelen in onder een ongelooflijke sterrenhemel.

Vroege vogels kunnen de volgende ochtend opstaan om een van de duinen te beklimmen voor een spectaculaire zonsopgang. Na het ontbijt keren we, per kameel, terug richting Merzouga waar ons minibusje wacht. Via kleine dorpjes en prachtige landschappen rijden we naar het volgende hoogtepunt van de reis: Fez.

marokko woestijn sahara tour rondreis marokko woestijn sahara tour reizen in groep marokko woestijn sahara tour begeleide reis

Terug naar de middeleeuwen in Fez

De eerste indruk die iedereen van Fez krijgt is ronduit overweldigend. Onder het motto ‘go with the flow’ laten we ons meedrijven in het kluwen van steegjes in de medina. Een klein beetje verdwalen, steegjes in en uit, info vragen aan de locals over de juist weg, … Je wordt hier een ervaring rijker! Beeld je in hoe het leven er in een middeleeuwse stad aan toeging, en Fez komt dicht in de buurt.

Langs architecturale meesterwerken, prachtige huizen en doorheen soukhs die gespecialiseerd zijn in een welbepaalde ambacht, laten we alle indrukken binnensijpelen. Je kan een kijkje nemen bij de befaamde leerlooierijen, lokale apothekers of pottenbakkers. Een mooi souvenir vinden is hier helemaal geen probleem. Net als Marrakech heeft ook Fez een Joodse wijk Mellah. De synagoge en Joodse begraafplaats zijn aboluut een bezoekje waard.

marokko fez fes rondleiding marokko fez fes rondleiding tour rondreizen marokko fez fes rondleiding jongerenvakanties

Historisch Meknes, ruïnes van Volubilis en op bedevaart naar Moulay Idriss

Op een boogscheut van Fez zijn er heel wat mogelijkheden om de dag door te brengen. De eerste stop houden we bij de Romeinse ruïnes van Volubilis, omgeven door prachtige landschappen. Op korte afstand ligt het pittoreske Moulay Idriss. Dit is een bedevaartsoord voor vele Marokkanen. Zesmaal naar hier komen wordt gelijkgesteld aan een Hadj naar Mekka. Voor we terugkeren naar Fez passeren we Meknes. Deze historische koningsstad is alweer een genot voor de zintuigen. Prachtige paleizen en poorten, musea en mausoleums, soukhs, pleinen en marktjes schuilen achter iedere straathoek.

Deze dag is optioneel, en wie dat verkiest kan het een dagje rustiger aan te doen. In Fez kan je verder shoppen en de straatjes verkennen, een hammam of massagesalon bezoeken, een basiscursus Arabisch of kookcursus volgen, en nog zoveel meer. ‘s Anderendaags neemt de trein ons terug naar Marrakech, van waar we de bergen intrekken.

marokko meknes vakanties jongeren marokko volubilis rondreizen jongeren marokko jeugdvakanties

Atlas – verover de hoogste bergen van Noord-Afrika

Voor het avontuurlijkste deel van onze reis hebben twee keuzes: de trektocht naar Jebel Toubkal, de hoogste top van Noord-Afrika, of de minder uitdagende maar even mooie tocht door het Atlas gebergte langs verschillende berberdorpen.

Optie 1 – Atlas Valley Trek – inclusief in basisprijs

We worden opgehaald aan onze accommodatie in Marrakech, en na een rit van enkele uurtjes komen we aan in een klein dorpje midden in het Atlasgebergte. Hier verlaten we alle wegen en trekken de volle natuur in. Tijdens deze gematigde trektocht, die voor iedereen met een gemiddelde conditie weggelegd is, gaan we langs valleien, kloven, watervallen en berberdorpjes. Onderweg is er ruimschoots tijd om van de mooiste uitzichten te genieten. Alle maaltijden worden door gidsen voorzien en overnachten doen we in een lokaal dorpje of in tenten. De gemiddelde wandeltijd per dag is 5-6u. De derde dag keren we in de namiddag terug naar Marrakech en gaan meteen door naar Essaouira waar we ’s avonds aankomen.

Optie 2 – Jebel Toubkal Trek (4167m) – extra kost €60 op basisprijs

Deze optie is weggelegd voor de echte avonturiers. Jebel Toubkal is de hoogste berg van de Atlas, en bij uitbreiding heel Noord-Afrika. Met zijn top op 4167m biedt hij fantastische uitzichten over de omgeving. Ondanks de hoogte kan de volledige beklimming langs goede paden worden afgelegd, en er is dus helemaal geen technische- of klimervaring verreist. Hoe later deze tocht op het jaar valt, hoe meer er effectief kans op sneeuw is. De tocht is heel het jaar mogelijk, maar alle weersomstandigheden zijn mogelijk.

We vertrekken vanuit Marrakech, om met ons vervoer de bergen in te trekken naar de uitvalsbasis van de klim. Ook tijdens deze tocht worden alle maaltijden voorzien en slapen we in een berghut of in tenten. De eerste dag klimmen we gestaag en genieten we van prachtige valleien en dorpjes. Dag 2 staat volledig in het teken van het bereiken van de top van Jebel Toubkal. We vertrekken vroeg om in de voormiddag de top te bereiken en in de namiddag terug te zakken. Op dag 3 keren we al wandelend terug naar de uitvalsbasis, vanwaar we via Marrakech naar Essaouira worden gebracht. ’s Avonds in Essaouira komt de groep terug samen om van de laatste dagen te genieten.

marokko atlas toubkal beklimming rondreis marokko atlas toubkal beklimming trektocht marokko atlas toubkal beklimming trektocht groep

Laat alles bezinken in het gezellige Essaouira

Na de tocht in het hooggebergte sluiten we de reis in alle schoonheid en rust af in het kuststadje Essaouira. Essaouira staat bekend als de ‘windstad’ van Marokko, en leent zich dan ook perfect tot het beoefenen van verschillende watersporten. De waterratten kunnen zich wagen aan een basiscursus surfen, kitesurfen of windsurfen.

In de medina van Essaouira, UNESCO werelderfgoed, gaan we een laatste keer op souvenirjacht, alvorens uit te waaien in de gezellige vissershaven of langs het ellenlange strand. Dit is het perfecte stadje om de laatste dag gezellig af te sluiten en nog eens uitgebreid te dineren. De volgende dag keren we met spijt terug naar België met een rugzak vol nieuwe ervaringen, mooie herinneringen en fantastische vrienden!

marokko essaouira rondreis marokko essaouira jeugdreizen marokko essaouira jeugdvakantie

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van Marokko Full Experience. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van Marokko Full Experience ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

06 – 20 sept 2020

€ 1295

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

06 – 20 okt 2020

€ 1295

Schrijf je nu in

Inschrijven
mogelijk bij Mundero.

 • 15 dagen | 14 nachten
 • Marrakech - Woestijn - Fez - Atlas - Essaouira
 • Party +
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Verwacht op deze reis...

  • + Professionele Groove-X begeleiding
  • + Een unieke groepssfeer
  • + Voldoende vrijheid om je reis perfect te maken
  • + Een jonge en open ingesteldheid
  • + Cultuur in Marrakech en Fez
  • + Woestijntocht boordevol avontuur en ervaringen
  • + De mooiste souvenirs overal waar je kijkt
  • + Spectaculaire berglandschappen in de Atlas
  • + Heerlijke Marokkaanse gastronomie

Kaartje met de route

marokko slang cobra vakantie marokko sahara reis marokko begeleide reizen marokko centrum sahara marokko jongerenreizen marokko koutoubia groepsreis jongeren marokko marrakech quads marokko marrakech jongerenreis marokko kleding groepsreis marokko woestijn begeleide rondreis