fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Noorse Fjorden Road Trip
 • Historisch Bryggen, in Bergen
 • Noorse Fjorden zijn fenomenaal
 • Berghut uit 19e eeuw op de top van Mt. Skala
 • Op de rand van de Trolltunga
 • Kabelbaan in Bergen of ga je liever te voet?
 • De trein brengt ons van Flam naar Finse, de start van de fietstocht
 • Het geirangerfjord in Noorwegen
 • Culturele stad Bergen
 • Een hutje in Loen
 • Deze richting voor de Preeikestolen
 • Wandelen in Noorwegen is een onvergetelijke ervaring
 • De toeganspoort tot de fjorden, onze eerste Noorse stop
 • Noors landschap op weg naar Trolltunga
 • Deze rots steekt 600 meter uit boven het fjord
 • Een road trip langs duizelingwekkende wegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Fietstocht in Noorwegen
 • Zonsondergang in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • De Groove-X Roadtrip Van
 • Zwemmen in de Fjorden
 • Zwemmen in der Fjorden
 • Fietstocht in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Kampvuur met de groep
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • uitzicht Bergen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen
 • Groepsfoto in Noorwegen

Groot Nieuws!

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Klik hier om deze reis op de Mundero website te bekijken.

 

Reis mee op deze Road Trip langs de mooiste fjorden van Noorwegen. We verplaatsen ons met huurwagens / minibusjes. Dit geeft ons de flexibiliteit om te gaan en te staan waar we willen. Bovendien kies je zo zelf bij welk prachtig landschap of dorpje we stoppen voor een fotomoment of een kleine pauze. We verblijven in ultra comfortabele hostels, die tot de modernste ter wereld behoren. Gezellige avonden beleven we samen na een dag wandelen wanneer we aankomen in een typische Noorse Berghut (Hytte genoemd in het Noors). Deze reis is een aanrader voor elke natuurliefhebber met een goede conditie. Voor meer info over deze reis kan je altijd een mailtje sturen naar rondreizen@groovex.be

Hieronder vind je een overzicht met de dag tot dag beschrijving.

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

’s Ochtends vroeg vertrekt de Groove-X Mobiel uit België richting het noorden. Maak meteen kennis met de groep waar je de volgende 2 weken op Road Trip met zal doorbrengen. Onderweg stoppen we wanneer we zelf willen. Voor het middageten zoeken we een gezellig Duits dorpje in plaats van een druk wegrestaurant. ’s Avonds komen we aan in ons hostel in het noorden van Denemarken.

De ferry vaart in 3 uurtjes van Hirtshals naar het Noorse Kristiansand, waar we tegen de middag aankomen. We zoeken een plaatsje uit om iets te eten. De eerste kilometers op Noorse bodem leggen we af langs de zuidkust. Een eerste adembenemende rit langs de fjorden beleven we van Flekkefjord naar Erdfjord. ‘s Avonds komen we aan in Stavanger. Dit is het meest zuidelijke punt van de Noorse fjorden. Na het avondmaal trekken we de stad in op zoek naar een gezellige Noorse bar.

Stavanger in Noorwegen is de eerste stop van de jongerenreis naar Noorwegen een groepsreis vanaf 18 jaar om nooit meer te vergeten deze rondreis gaat door stavanger om de preikenstolen te bezoeken

Vandaag bezoek je een van de mooiste uitzichten in Scandinavië: de Preikestolen. Een korte ferry en autorit breng ons naar de startplaats van de wandeltocht. Deze tocht duurt in totaal 4 uur en is een goede opwarmer voor wat ons nog te wachten staat. De Preikestolen is een rots die 608 meter boven het Lyseford uitsteekt. Je komt hier voor de eerste keer oog in oog te staan met de imposante Noorse fjorden. Voel je even de koning van Noorwegen en neem gekke selfies met je nieuwe vrienden. Pas wel een beetje op dat je de afgrond goed in het oog houdt…

We slapen vannacht in de Preikestolen Fjellstue. Dit is een Full Service berghut (hytte) met een eigen restaurant.

De Preikestolen steekt als een machtige rots uit boven het fjord De mooiste uitzichten van noorwegen op deze rondreis voor jongeren vanaf 18 jaar Geweldige reizen voor studenten langs de mooiste uitzichten van Noorwegen

De Road Trip start vandaag echt. We rijden een flink stuk door Zuidwest Noorwegen langs fjorden en meren zoals: Erfjord, Tysdalsvatnet, Suldalsvatnet en Roldalsvatnet. Er is voldoende tijd om bij de mooiste uitzichtpunten te stoppen, foto’s te nemen en te genieten van de magische natuur. We bereiden ons voor op de bergwandeling van morgen en voorzien ons al van eten en drank in een lokale supermarkt. We slapen vannacht in Odda, vlakbij het Hardangervidda Nationaal Park.

Odda is de toegangspoort tot Trolltunga Rondreizen voor jongeren met Groove-X Jeugdreizen zijn echt tof in Noorwegen

Je staat voor de eerste grote uitdaging: de beklimming naar de Trolltunga. Dit is een tocht die ons doorzettingsvermogen op de proef stelt. De beloning bovenaan is echt de moeite: dit is het mooiste puntje van Noorwegen. De Trolltunga is een rots die 600 meter boven het Ringedalsvannet uitsteekt. Voorzichtig maken we enkele spannende foto’s. Dit wordt zonder enige twijfel je nieuwe profielfoto.

De Tong van de Troll tijdens deze reis voor jongvolwassenen Trolltunga is een fantastische plaats in Noorwegen Belgische Studenten houden van Noorwegen

Na een verdiende nachtrust in een warm bed is er voldoende tijd om alles in te laden. De Road Trip voert ons langs extreem gezellige dorpjes en mooie natuur via het Hardangerfjord naar Bergen. Het is tijd om een portie Noorse cultuur op te snuiven!

Je hebt twee dagen de tijd om het mooiste van deze stad te ontdekken. Neem in Bergen de kabelbaan of wandel naar het bergplateau Floyen. Koop je eigen vis op de vismarkt en maak er ’s avonds een gerecht mee. In het middeleeuwse stadsdeel Bryggen vind je gezellige huisjes, de oude dokken, een marktje, en vele musea.

’s Avonds kunnen we ongetwijfeld ergens een optreden in een bar of in de openlucht bijwonen.

Het gezellige Bergen Een avontuurlijke jongerenreis naar Bergen De beste reis voor jongeren en studenten naar Bergen

Via het dorpje Vos en het Nærøyfjord brengt de Road Trip ons ‘s avonds naar Mjølfjell. De volgende dag nemen we de trein via Myrdal naar Finse. Daar start tegen de middag het mountainbike avontuur. De afdaling langs de Rallarvegen brengt ons langs prachtige uitzichtpunten en is een adembenemende ervaring die je zeker niet mag missen in Noorwegen. Deze activiteit is inbegrepen in de prijs.

De tocht begint met een klim van Finse (1.222 m) naar Fagervatnet (1.343 m). Dit is meteen het hoogste punt van de fietsroute. We bollen nu vrolijk naar beneden door de Noorse hoogvlakte richting het wilde fjordengebied in het westen. Het toppunt van de route zijn de 21 haarspeldbochten tot die tot in Flåm leiden.

Tijdens deze route kom je het mooiste van de Noorse natuur tegen. Watervallen, kolkende riviertjes, fjorden en stijle bergwanden maken het plaatje compleet.

Fietsen langs de Noorse fjorden met jeugd uit België ook nederlands is welkom op jongernvakantie de beste reis naar noorwegen voor jonge mensen vanaf 18 jaar

Via de langste autotunnel ter wereld (24,5km) en het Sognefjord trekken we naar Jostedalsbreen. Onderweg kunnen we het Bremuseum bezoeken, waar je door middel van proefjes en intactieve standjes alles teweten komt over het ontstaan van de fjorden en de Jostedalsbreen gletjser. Dit is op zijn beurt de grootste gletsjer van het Europese vasteland. Via een kleine omweg en een korte wandeling bezoeken we Briksdalsbre, één van de armen van deze giga gletsjer. In de namiddag komen we aan in Loen, waar we de volgende dagen verblijven in huisjes waar we zelf iets koken en het gezellig maken.

Vanuit Loen vertrekken we naar mt skalla Slapen in leuke hutjes in het Noorse Loen Loen is echt de place to be voor jongeren

We gaan er vandaag helemaal voor! Dit is de beklimming van de hoogste berg in Noorwegen met zijn “voeten in de zee”. Op de top van Mount Skåla (1.848 m) vinden we de historische Skålatårnet toren. Deze toren is al sinds het jaar 1891 in dienst als berghut en wie wil maakt er vannacht gebruik van.

De beklimming is goed aangeduid en vereist geen speciaal klimmateriaal. De wandeling is geschikt voor iedereen met een gemiddeld tot goede conditie. Je vertrekt langs een tractorweg door het bos. Vervolgens volg je grindpaadjes en hogerop bestaat het pad vooral uit stenen trappen. Vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht op het fjord, de gletsjer en het meer.

De volgende dag is de laatse dag in de fjorden. Er is nog veel te doen in de omgeving van Loen. Huur bootjes en daag elkaar uit voor een wedstrijdje. Trotseer het frisse water. Of klim met een gids en met klimmateriaal langs de Via Ferrata (ijzeren bergpad) de berg op.

De hoogste berg van noorwegen beklimmen op rondreis met groovex Bergen op groepsreis voor jongeren jongerenreis organisatie naar noorwegen

We zeggen de fjorden vaarwel en rijden vandaag naar Oslo. In Oslo slapen we de laatste dagje op Noorse bodem en genieten we na van de onwaarschijnlijk mooie reis die achter ons ligt. We hebben de kans ons de belangrijkste bezienswaardigheden van Oslo aan bod te laten komen, zoals het Nobelprijs Museum, het Koninklijk Paleis, het Munchmuseum, … Na een dag Oslo vertrekt de ferry terug naar Denemarken. Na een goede nachtrust in Denemarken zijn we klaar voor de terugrit naar België.

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Noorse Fjorden Road Trip.

Je kan de Kaart van de Noorse Fjorden Road Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

28 juni – 12 juli 2020

€ 1565

inschrijven:
vanaf 17 nov 2019

15 – 29 augustus 2020

€ 1565

inschrijven:
vanaf 17 nov 2019

 • 15 dagen | 14 nachten
 • Stavanger - Preikestolen - Trolltunga - Bergen - Flam - Loen - Mt. Skalla - Geiranger - Trollstiegen - Oslo
 • Party +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 12 personen

Groove-X Nieuws

Groot Nieuws

Met onze blik steevast op de toekomst gericht, optimaliseren we ons aanbod voor jullie. Zo vind je de huidige rondreizen voortaan terug onder de naam Mundero. De skivakanties blijf je terugvinden onder de naam Groove-X.

Kaartje met de route

noorwegen gletsjer jongerenvakantie noorwegen groepsreizen noorwegen road trip begeleide reis noorwegen roadtrip groep noorwegen wandelvakantie jongeren noorwegen bergen rondreizen noorwegen noorse fjorden reis noorwegen flam rondreizen groep jongeren