fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Peru, Bolivia & Chile
 • Bootjes in het Amazonewoud
 • Eindeloze vlakten in Bolivia
 • Titicaca meer
 • Lokale quechua bevolking
 • Uitzicht op miljoenenstad Lima
 • Klaar om de Deathroad te nemen
 • Wandelen langs het spoor
 • Lekker warme pulls uit Peru
 • Machu Picchu mag niet ontbreken in elke trip naar Peru
 • Groepsfoto voor Salar de Uyuni
 • Quechua kindjes met alpaca's
 • uyuni foto bolivia
  Fotosessie op Salar de Uyuni
 • bolivia hoogvlakte meerdaagse jeep
  Wat een heerlijk uitzicht in Bolivia
 • bolivia spoorlijn vulkanen jongerenreis
  Het spoor naar het einde van de wereld
 • treinkerkhof uyuni bolivia
  Treinenkerkhof bij Uyuni
 • treinen bolivia uyuni jongeren
  Cliché maar oh zo leuk
 • bolivia rondreis jongeren groep
  Groepsfoto bij één van 's werelds mooiste uitzichten
 • isla del sol bolivia titicacameer
  Lunchen op Isla del Sol doe je zo
 • jumpfoto bolivia
  De hoogvlakten van Sud-Lipez

Programma

Je doorkruist tijdens de Peru, Bolivië en Chili Trip het Andesgebergte in 22 dagen. Bergwegen brengen je naar de meest indrukwekkende plaatsen van Zuid-Amerika. Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur met de bus door verschillende klimaatzones. We reizen van de tropen naar het ijle hooggebergte en terug. Een avontuurlijke ingesteldheid voor deze reis is essentieel. We reizen naar onbewoonde uithoeken van de Andes waar de voorzieningen basic zijn en nemen ook verschillende nachtbussen.

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Lima – Maak kennis met América Latina

Vlieg meteen richting Lima, de hoofdstad van Peru. Op de vluchten komt je niets tekort. Je leert de groep snel kennen en krijgt verschillende maaltijden en drankjes. In Lima maak je kennis met één van de grootste metropolen van Zuid-Amerika. Verken overdag het koloniale centrum en maak ’s avonds voor de eerste keer kennis met de latin vibes in de hypermoderne wijk Miraflores. Er is geen tijd om te treuzelen want de volgende dag vertrekken we al weer.

peru lima rondreis jongeren peru lima groepsreis peru lima jongerenreizen

Over de Andes naar de Amazone

’s Ochtends nemen we een korte binnenlandse vlucht over de Andes naar het Amazonestadje Puerto Maldonado. In dit stadje aan de Tambopata rivier zijn de temperaturen tropisch en stammen de mensen nog af van de Amazone-indianen. Puerto Maldonado is de toegangspoort tot de Peruviaanse Amazone. Bezoek overdag zeker de lokale markt waar je werkelijk niet weet waar kijken. Bereid je ‘s avonds voor op de 2-daagse Jungle Tour. Vergeet je muggenspray niet mee te brengen.

peru maldonado amazone rondreis peru maldonado amazone trekking jungle peru maldonado amazone trektocht groepsreis

Tweedaagse Jungle Tour

Je brengt 2 dagen in het grootste regenwoud van de wereld door. Deze tour wordt begeleid door een professionele gids die het gebied door en door kent. We nemen eerst jeeps om op een snelle manier weg van de bewoonde wereld te geraken, en na een avontuurlijke tocht over onverharde paadjes komen aan de oever van de Tambopata Rivier. Een bootje brengt ons nog wat dieper het oerwoud in naar de Tambopata Lodge, onze thuisbasis voor onze avonturen de komende dagen. Van hieruit is er heel wat te doen. Na een heerlijke lunch kunnen we zwemmen in de rivier en kayakken op de rivier en gaan we meteen op zoek naar een heleboel wildlife. ’s Avonds gaan we op nachtwandeling door de jungle op zoek naar de meest merkwaardige insecten, spinnen en slangen. Geen nood, we doen dit allemaal onder professionele en veilige begeleiding van lokale gidsen. We sluiten de dag af met een heerlijke jungle cocktail van tropische vruchten.

peru amazone tweedaagse peru amazone jongerenreis peru amazone rondreis

Op dag 2 gaat het avontuur gewoon door. We staan vroeg op en kruipen de boot in bij de opkomende zon. Even verder ligt de beroemde ‘clay lick’ waar elke ochtend tientallen gekleurde papegaaien gaan eten langs de oevers van de rivier. We ontbijten hier terwijl we van dit spektakel genieten. Op zoek naar nog meer dieren keren we terug naar de lodge, waar we na een heerlijk middagmaal terugkeren naar de bewoonde wereld van Puerto Maldonado.

De supercomfortabele nachtbus brengt ons van de tropische Amazone naar de machtige Andes. Je bevindt je de volgende ochtend op 3400 meter hoogte in Cusco, de hoofdstad van het Peruviaanse Incarijk.

De stad van de Inca’s: Cusco

Een hoogteverschil van meer dan 3000 meter, daar moet je even aan wennen. Overdag zijn de temperaturen aangenaam, maar ’s nachts wordt het plots fris. We halen voor de eerste keer onze dikke trui boven. Het valt meteen op: de mensen zien er anders uit en er zijn plots veel meer backpackers. De lokale bevolking stamt af van de Inca’s en het Quechua is nog steeds de belangrijkste taal die hier gesproken wordt. Cusco is het culturele centrum van Peru.

In Cusco vind je een mix van Spaanse koloniale architectuur, Incaruïnes en musea. Ben je op zoek naar een goedkope massage? Je wordt snel aangesproken door lokale meisjes die dit voor geen geld aanbieden! ’s Avonds is er altijd wel een internationaal feestje te vinden. Zoek je een beetje verder, dan word je beloond met een club vol locals. Waar gaat je voorkeur naar uit?

peru cusco rondreis peru cusco vakantie jongeren peru cusco backpacken

De weg naar Aguas Calientes

Vandaag begint de 2-daagse trip naar Machu Picchu. De overbodige bagage blijft liggen in het hostel. We nemen niet de klassieke trein rechtstreeks naar Aguas Calientes. Deze is duur en er is een veel avontuurlijkere route richting Aguas Calientes. Vanuit Cusco nemen we een minibus langs bergpassen, waarvan een groot deel niet verhard is. Na 6 uur komen we aan in Hidroelectrica. Vervolgens stappen we 3 uurtjes langs de treinsporen tot we aankomen in Aguas Calientes.

peru aguas calientes rondreis peru aguas calientes treinrit jongerenreis peru aguas calientes groepsvakantie

Machu Picchu – een magisch wereldwonder

De magie van Machu Picchu beleef je best vroeg in de ochtend, wanneer er minder toeristen zijn. Het is een uur klimmen op de berg naar de ingang van de incaruine. Deze ruïnes werden nooit door de Spaanse overheersers gevonden, en dus ook nooit met de grond gelijk gemaakt. Dit is de verloren stad van de Inca’s. Het hele complex is een groot mysterie.

We wandelen terug naar Hidroelectrica, waar een busje ons opwacht en terug naar Cusco brengt. Het is de laatste dag in Peru. Je hebt een hele dag om Cusco verder te ontdekken en souvenirtjes te kopen op marktjes voor de nachtbus ons vannacht naar Bolivië voert.

peru machu picchu bezoek jongerenreis wandelen peru machu picchu rondreis peru machu picchu vakantie groep

Extra – Bolivia

De rust en orde is hersteld in Bolivia. Indien we in de toekomst hiertoe genoodzaakt zijn, zal Groove-X een alternatief programma voorzien. Daarbij zullen we de Peruviaanse kant van het Titicaca meer bezoeken en van daaruit via Zuid-Peru naar Noord-Chili doorreizen (La Paz wordt vermeden). De Uyuni tour zal dan vanaf San Pedro de Atacama vertrekken.

Bij inschrijving voor deze reis verklaren de deelnemers hiermee akkoord te gaan.

Een beetje rust aan het Titicacameer

We komen aan in het bergdorpje Copacabana (niet te verwarren met het Braziliaanse strand) aan de oevers van het Titicacameer. Dit meer is het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Rondom zijn er overal vulkanen, eilanden en bergketens. Het eiland dat we bezoeken is het Isla del Sol. Je vindt hier schattige huisjes, lokale bevolking die nog leeft op een traditionele manier en Incaruïnes.

In één dag kan je van de ene naar de andere kant wandelen. Je komt op deze tocht lama’s, varkens en ezels tegen. Durf jij het frisse water induiken? ’s Avonds genieten we samen van een zonsondergang en een heldere sterrenhemel. Hoeveel sterrenbeelden herken jij?

Na 2 dagen rust op het eiland gaat de reis door naar de hoofdstad van Bolivië: La Paz.

bolivia peru titicaca isla del sol bolivia peru titicaca boottocht vakantie bolivia peru titicaca rondreis groep

La Paz – de onwaarschijnlijke metropool

La Paz bevindt zich op een hoogte tussen 3100 en 4000 meter en de regel is: hoe lager je in La Paz woont, hoe rijker je bent. De Free Walking Tour is een echte aanrader en brengt je naar de heksenmarkt. Daar hoor je lugubere verhalen over de oude gewoontes van het offeren. Een bezoek aan het cocamuseum is ook de moeite waard. Voor een panoramisch uitzicht op de hele stad neem je best de kabelbaan of bezoek je de hoogste wolkenkrabber. Er is ’s avonds altijd wel iets te beleven. Een gezellig barretje of een hippe club?

bolivia la paz rondreis bolivia la paz groepsreis bolivia la paz jongerenreis

Fietsen langs de legendarische Death Road

Je hebt de mogelijkheid om vanuit La Paz de spannende fietstocht te maken langs de Death Road. Onder professionele begeleiding en met degelijk materiaal daal je vanaf een koel Andesklimaat op 4700 meter naar een tropisch klimaat op 1200 meter langs duizelingwekkende kliffen. In de afdaling van 70km zie je een gletsjer én een tropisch regenwoud. Na deze fietstocht brengt een busje je terug naar La Paz. Na 2 dagen in de omgeving van La Paz nemen we een comfortabele nachtbus met verwarming, aan avondmaal en wifi naar Uyuni.

bolivia la paz death road mountainbike afdaling bolivia la paz death road dagtocht rondreis bolivia la paz death road groepsreis

Salar de Uyuni – Een witte zoutwoestijn

Het dorpje Uyuni voelt aan als een cowboydorp uit de wild west. Het is de uitvalsbasis van de grootste zoutvlakte ter wereld. De zoutvlakte rijkt over een oppervlakte van 12.000 m² en wordt omringd door ontelbare vulkanen. Gewapend met warme kleren, een goede zonnebril en een voorraad water vertrekken we op een 3-daags avontuur langs de mooiste uithoeken van de Andes.

De eerste dag beginnen we met een bezoek aan het treinkerkhof. Klim op de oude treinen en neem de meest originele foto. Vervolgens gaan we naar de zoutvlakte en wordt het ontstaan en de ontginning van het zout uitgelegd. We lunchen in een zouthotel in het midden van de Salar. In het midden van de vlakte is er een fotomoment. Door de witte vlakke achtergrond, kan je gekke foto’s maken door gebruik te maken van optische illusie. De Groove-X vlag doet ook mee. Op het Isla de los Pescados staan cactussen van meer dan 10 meter hoogte.

In de namiddag gaan we richting onze slaapplaats. Deze streek is volledig onbewoond en er is dus geen electriciteit. Er wordt een warme maaltijd voor ons gemaakt. Geniet onder warme dekens van een sterrenhemel zoals je die nog nooit gezien hebt en ga daarna slapen. De inkom van het Isla de los Pescados is inbegrepen in de prijs.

bolivia salar de uyuni rondreis jeeps bolivia salar de uyuni trekking jongerenvakantie bolivia salar de uyuni groepsreis

Op de maan in Sud-Lipez

Op dag 2 nemen we de 4×4 richting Sud-Lipez. Dit is een gebied bezaaid met vulkanen en gekke geologische fenomenen zoals de Arbol de Piedra (rotsboom) en het Laguna Colorida (gekleurde meer). Je bevindt je nu op 4400 meter en vindt hier nog een meer met flamingo’s. Wat een gekke wereld!

De volgende ochtend staan we vroeg op. We moeten voor zonsopgang bij de geisers zijn. Een indrukwekkend fenomeen van rook en vuur speelt zich hier op 4850 meter hoogte af. Ontelbare geisers spuwen gas met een geweldige kracht. Je kan lava naar boven zien borrelen. We nemen een plons in een natuurlijke warmwaterbron. Het contrast is groot: buiten vriest het terwijl het water een aangename 40 graden warm is. De jeep vervolgt de tocht richting de grens met Chili en komen tegen de middag aan in San Pedro de Atacama

Deze tour is inbegrepen in de prijs en wordt georganiseerd door professionele gidsen en chauffeurs. Alle maaltijden en water zijn inbegrepen in de prijs. De toegang tot het nationaal park van 150 Bs is inbegrepen in de prijs.

bolivia salar de uyuni lipez chili reis bolivia salar de uyuni lipez chili jongerenreis bolivia salar de uyuni lipez chili 
 rondreis jongeren

San Pedro de Atacama

‘s Middags komen we al toe in San Pedro de Atacama en heb je de rest van de dag om terug te genieten van de luxe in de bewoonde wereld. Dit dorpje ligt midden in de Atacamawoenstijn en behoort tot één van de droogste plekken op aarde. Je kan een bezoek brengen aan het meteorietenmusuem. Hier krijg je uitleg hoe je meteorieten in de woestijn kan spotten.

De volgende dag gaan we ‘s ochtends sandboarden in de Valle de la Muerte. Een instructeur vertelt je hoe je met een sandboard van een 100 meter hoge duin afglijdt. ‘s Avonds staat een Engelstalige Star Tour op het programma. De Atacamawoestijn is de beste plaats ter wereld om naar de sterren te kijken. Aanschouw ons universum door sterke telescopen en ontdek een wereld van planeten, sterren, sterrenstelsels en vreemde objecten. Beide tours zijn inbegrepen in de prijs.

chili atacama valle de la luna sandboarding rondreis chili atacama valle de la luna sandboarding chili atacama valle de la luna sandboarding groepsreis

Santiago de Chili

Via Calama nemen we een vlucht naar Santiago, de hoofdstad en het culturele centrum van Chili. Je hebt de laatste twee dagen van de reis om hier de Chileense cultuur te ontdekken. Je vind er alles wat een moderne stad te bieden heeft: restaurants, theaters, musea, evenementen, bars, … De ligging van deze metropool is fantastisch: het strand en de bergen zijn vlakbij. Bezoek overdag het Parque Metropolitano en klim naar de top, waar je een fantastisch uitzicht hebt om de Andes. Het is ook mogelijk om een wine tasting of een fietstour te doen.

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Peru, Bolivia & Chile. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van de Peru, Bolivia & Chile ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

07 – 28 maart 2020

€ 3085

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

Inschrijven kan tot 26 januari 2020

15 juli – 05 aug 2020

€ 3365

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

06 – 27 augustus 2020

€ 3365

beschikbaarheid:
nog 5 vrije plaatsen

30 aug – 20 sept 2020

€ 3365

beschikbaarheid:
nog 8 vrije plaatsen

27 okt – 17 nov 2020

€ 3145

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 22 dagen | 21 nachten
 • Lima - Amazone - Cusco - Machu Picchu - Titicacameer - La Paz - Salar de Uyuni - Atacama - Santiago
 • Party +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

INSCHRIJVEN TOT 26 JANUARI

Explore South-Africa in maart

Peru Bolivia Chili Trip in maart

Verwacht op deze reis...

  • + Een grote vrijheid: alles kan en niets moet
  • + Cocabladen en thee tegen de hoogteziekte
  • + Frisse nachten in het hooggebergte
  • + Een acclimatisatie door een hoogteverschil van 3500m
  • + Dat de lokale bevolking je salsa leert dansen
  • + De gekste fietstocht van je leven langs de death road
  • + Professionele begeleiding waar je je rot mee amuseert
  • + Heerlijke en goedkope lokale gerechten
  • + Dat het cultuurverschil je ogen zal openen

Kaartje met de route

bolivia death road jongerenreis chili chile atacama groepsreis jongerenvakantie lama cusco selfie bolivia hoogvlakte altiplano bolivia uyuni jongeren bolivia salar de uyuni rondreis jongeren lokale bevolking peru bolivia rondreis jongeren peru jungle amazone begeleide reis uyuni zoutvlakte bolivia rondreizen bolivië salar de uyuni jongerenvakantie andes peru bolivia reizen groep jongeren cusco cultuur inheemse bevolking peru jungle amazone cusco andes begeleide reis peru jungle tambopata jeep