Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Tanzania & Zanzibar
 • Bedrijvigheid tijdens zonsondergang in Zanzibar
 • Olifanten vind je steeds in grote kuddes
 • Luipaarden in Tanzania
 • Heerlijk voetballen op het strand
 • De Afrikaanse savanne
 • Zonsondergang in Zanzibar met een Dhow op de achtergrond
 • Op safari met onze eigen jeeps
 • Prachtig lichtspektakel
 • Een pier in Zanzibar
 • Olifant steekt de baan over tijdens onze safari
 • Besneeuwde Kilimanjaro is zichtbaar vanuit de savanne
 • Masaicultuur in Noord-Tanzania
 • Op een strand in Zanzibar
 • tanzania safari rondreis
  Gnoe's in één van de nationale parken
 • tanzania zanzibar snorkelen begeleide reis
  Snorkelen op Zanzibar

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Aankomst in Afrika

Wanneer je uit het vliegtuig stapt voel je het meteen: de warme lucht van een land op de evenaar. Tijdens de taxirit naar het hotel krijg je meteen een eerste indruk. Er is overal bedrijvigheid, iedereen is anders gekleed en auto’s en bussen zijn overvol geladen. Welkom in Afrika!

Historisch Bagamayo als introductie

Op twee uur rijden ligt onze eerste stop: het historische Bagamoyo. Dit was ooit het handelscentrum van het vasteland van Tanzania en menig ontdekkingsreiziger (Stanley, Livingstone) begon zoals wij hier hun avonturen. De straten zijn smal en onverhard en in de haven vind je de traditionele dhow. Je vindt in Bagamoyo de overblijfselen van het koloniale Duitse rijk. Ontspannen en genieten doe je hier met een plons in het zwembad of de zee.

tanzania masai maasai rondreizen tanzania masai maasai vakantie tanzania masai maasai begeleide reis

Wandelen en marktjes met de locals in de Usambara Mountains

Beleef het plattelandsleven van de Tanzaniaan tijdens een bezoek aan de lokale marktjes in dit gebergte. De koele temperaturen maken het wandelen hier aangenaam. Dit gebied is voor het grootste deel onontdekt door toeristen. Lushoto wordt omringd door tropisch woud en is onze uitvalsbasis vanwaar we verschillende hikes organiseren. Wandel na aankomst naar het Irente Viewpoint voor een spectaculair uitzicht over de lager gelegen dorre vlaktes. Tijdens een 2-daagse wandeltocht trekken we tot diep in de bergen en tonen gidsen ons de weg langs heuvels, riviertjes en dorpjes. Zij zorgen ook voor alle maaltijden tijdens deze 2-daagse tocht.

Maasai dorp en watervallen

De volgende stop is Moshi, een stadje aan de voet van de Kilimanjaro. Met een minibusje vertrek je vanuit Moshi naar één van de Maasai dorpjes op de helling van de Kilimanjaro. Je ontmoet hier de Maasai bevolking en wordt verwelkomd door het hoofd van het dorp met een drankje. De dorpelingen geven je een kijk in het dagelijks leven. Je leert hoe ze jagen en hoe ze geneeskrachtige planten gebruiken. Tijdens zonsondergang aanschouw je de traditionele muziek en dans van de Maasai. Tijdens het avondmaal smullen we samen rond het kampvuur van het BBQ-buffet. Vannacht slaap je in een traditioneel huisje. Er zijn matjes en lakens voorzien.

Het ontbijt wordt de volgende ochtend geserveerd. Het is tijd om afscheid te nemen van de Maasai. ‘s Middags komen we na een uurtje wandelen aan bij de Materuni watervallen. Het is heerlijk om je op het heetste moment van de dag te verfrissen onder een 150m hoge waterval. Wanneer iedereen is afgekoeld keren we terug naar Moshi.

tanzania masai maasai rondreizen tanzania masai maasai vakantie tanzania masai maasai begeleide reis

Arusha, de toegangspoort van het noorden

‘s Namiddags komen we aan in Arusha, de toegangspoort van het noorden. Arusha is een drukke stad aan de voet van Mount Meru en heeft door zijn ligging op 1.300m een aangenaam klimaat. Vanuit Arusha starten de tours naar omliggende parken. Vanavond maken we ons klaar, doen we inkopen en gaan we nog eens lekker eten op restaurant voor we de volgende dag vertrekken op safari.

tanzania arusha rondreizen tanzania arusha jongerenvakantie tanzania arusha reizen in groep

Safari dag 1: Tarangire National Park

De 3-daagse safari langs de mooiste nationale parken van Afrika wordt begeleid door een lokaal reisbureau met een licentie van de Tanzaniaanse overheid. Zij verzorgen het vervoer, eten en de slaapplaats in een tentenkamp. De Afrikaanse gidsen zorgen 3 keer per dag voor een lokale maaltijd.

De eerste dag vertrekken we vanuit Arusha met onze 4×4 jeep (voor 7 personen) naar het Tarangire National Park. Dit park staat bekend om het grote aantal olifanten en om de gigantische baobab bomen. Bovendien leven hier ook leeuwen, zebra’s, aapjes en met wat geluk sta je oog in oog met een luipaard of cheetah.

Vanavond slapen we in een tentenkamp aan de rand van het Tarangire National Park. We maken het gezellig aan het kampvuur, kijken naar een heldere sterrenhemel en bewonderen de geluiden van de nachtdieren.

tanzania tarangire safari groepsreis tanzania tarangire safari jongerenvakantie tanzania tarangire safari rondreizen

Safari dag 2: Ngorongoro National Park

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we met de jeep naar de Ngorongoro krater. Het uitzicht op de krater aan de rand van het park is adembenemend. De krater is 19km breed en 500m diep en is bezaaid met wildlife. Door de overvloed aan water is dit hét paradijs om de BIG 5 te spotten. Je vindt hier onder andere nijlpaarden, giraffen, olifanten, leeuwen, neushoorns, gnoes, buffels, jakhalzen en natuurlijk olifanten. Je ziet de dieren in hun natuurlijke habitat en kan foto’s nemen via het geopend dak van onze jeep.

Op de weg terug naar ons tentenkamp doorkuisen we het ene Maasai dorp na het andere. We stoppen even voor een foto, bezoeken een winkeltje en keren terug naar het tentenkamp waar het avondmaal klaarstaat.

tanzania ngorongoro safari rondreis tanzania ngorongoro safari reizen in groep tanzania ngorongoro safari jongeren

Safari dag 3: Lake Manyara National Park

Vandaag staat een andere klepper op het programma: Lake Manyara. Je vindt hier 11 verschillende ecosystemen. De biodiversiteit van dit park is helemaal top. Van het groene regenwoud rijden we vrolijk naar de droge savanne terwijl we het uitbundige wildlife aanschouwen.

tanzania manyara safari rondreizen tanzania ngorongoro safari groepsvakanties tanzania ngorongoro safari vakanties jongeren

Zanzibar – Cultuur, eilandjes en gastronomie in Stone Town

Vanuit Arusha nemen we een vlucht naar Zanzibar. Op dit met witte stranden bezaaide tropisch eiland kan je zonder problemen genieten en tot rust komen. Zanzibar is altijd onafhankelijk geweest. Het was een smeltkroes van culturen en heeft daarom een uitgesproken eigen karakter tegenover het vasteland. De meerderheid van de bevolking is van Arabische afkomst en dat merk je meteen op in het straatbeeld.

Stone Town is het culturele hart en de enige stad van het eiland. Het oude stadscentrum bestaat uit smalle steegjes waar je zorgeloos in kan ronddwalen. Je vindt hier lokale schooltjes, een moskee, winkeltjes en een oud badhuis. Beleef de geschiedenis met een bezoek aan het oude fort, het museum van de geschiedenis of de oude slavenmarkt. Het is eenvoudig om vanuit Stone Town de omliggende eilandjes Changuu, Chapwani of Tumbatu te bezoeken.

 Tanzania Stone town vanuit de lucht tanzania Stone Town jongerenreis tanzania Stone Town groepsreis

Relaxen en genieten op de witste stranden van Zanzibar in Paje

Paje is een klein dorpje in het oosten van Zanzibar. De oostkust van Zanzibar is het minst aangetast door het toerisme. Je vindt hier een mix van locals en backpackers. Wij verblijven in een resort met een zwembad op 10 minuutjes wandelen van het strand. Het strand van Paje staat bekend om zijn grote kitesurf scene en je kan dan ook een 3-daagse cursus volgen bij één van de vele kiteclubs. Elke avond is er wel ergens een feestje te beleven in een resort.

Een dagtrip op het eiland is ook zeker de moeite waard. Er is een waaier aan mogelijkheden. Bezoek de omliggende eilandjes, ga in het Jozani woud op zoek naar de rode Colobus aapjes of neem deel aan een Spice Tour.

tanzania zanzibar groepsreis tanzania zanzibar jongerenreis tanzania zanzibar rondreis

Terugkeer naar België

In Moshi is er even de tijd om uit te rusten van de beklimming. Na een nachtje slapen zit nu ook de lange reis er op. We vliegen de volgende dag terug naar het noorden.

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van Tanzania. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van Tanzania Zanzibar Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

11 – 29 juli 2019

€ 2845

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

Wie gaat er mee op deze reis?

Inschrijven kan tot 19 mei 2019

20 okt – 07 nov 2019

€ 2745

beschikbaarheid:
nog 7 vrije plaatsen

 • 19 dagen | 18 nachten
 • Dar es Salaam - Moshi - Arusha - Tarangire NP - Ngorogoro NP - Lake Manyara NP - Zanzibar - Paje - Usambara
 • Party +
 • Reis intensiteit + + + +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE PLAATS

BALKAN ROAD TRIP SEPTEMBER

REIZEN IN AUGUSTUS - INSCHRIJVEN TOT 23 JUNI

Explore South-Africa - nog 3 plaatsen

Explore Thailand - nog 3 plaatsen

Rail Trip Europe - nog 10 plaatsen

Kaartje met de route

tanzania rondreizen jongeren in groep tanzania safari tour organisatie tanzania begeleide reis tanzania masai rondreizen tanzania big five tanzania meru kilimanjaro groepsreizen tanzania trip tour rondreis tanzania masai rondreis tanzania safari leeuwen begeleid tanzania safari tanzania jongerenreis