Telefoonnummer+32 (0)3 295 05 78   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
Latin Fiesta Trip
 • Groepje genietend van: zon, zee en strand in Lagos
 • Strand in Lagos
 • Kijk eens wat daar loopt...
 • Trappen naar Bairro Alto in Lissabon
 • Hostelsfeer in Lissabon
 • Op de bus naar de volgende bestemming
 • Flamenco optreden in Sevilla
 • Uitzicht vanop het padje aan de kliffen
 • Beklimbare rots in Lagos. Durf jij?
  Beklimbare rots in Lagos. Durf jij?
 • Stand in Cascais
  Stand in Cascais
 • Making new friends in Lisbon
  Making new friends in Lisbon
 • Ronda, het oude gedeelte
 • Malagueta strand in Malaga
  Malagueta strand in Malaga
 • Indrukwekkende rotskust in Lagos
  Indrukwekkende rotskust in Lagos
 • Afkoeling zoeken in de fontein in Sevilla
 • Jongeren aan de kliffen van Ronda
  Jongeren aan de kliffen van Ronda
 • Groepsfoto Malaga laatste avond
  Groepsfoto Malaga laatste avond
 • Panorama van Lissabon
  Panorama van Lissabon
 • Malagueta strand in Malaga
 • Overheerlijke Pasteis de Belem
  Overheerlijke Pasteis de Belem

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 16 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers.

Enkele voorbeelden:

Lissabon: Equity Point Hostel
Sevilla: Sevilla Palace
Malaga: Feel Malaga Soho

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we met een groep jongeren met de bus door Spanje en Portugal. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. In de steden gebruiken we het openbaar vervoer of een taxi. Het comfort van de bussen varieert van basic tot zeer comfortabel (er is zelfs een bus met wifi). Vanuit België vliegen we naar Lissabon. Terugvliegen doen we vanuit Malaga. Het transport van en naar de luchthaven en tussen de hostels is inbegrepen in de prijs.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In Portugal en Spanje zijn er ook lokale eetgewoontes en gerechten. Portugal staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en in Spanje staan tapas en paella op het menu!

Deze reis vindt plaats in het midden van de zomer. Het is dan in heel Spanje en Portugal erg warm en droog. Een bewolkte dag tijdens de zomer komt zelden voor. In Lagos is het minder heet door de zeebries en het kan zijn dat je ‘s avonds een dun truitje nodig hebt. Tijdens de andere nachten blijven de temperaturen erg aangenaam. Een dikke trui heb je dus zeker niet nodig. In Sevilla kan de temperatuur hoog oplopen. Het dakzwembad in ons hostel geeft hier de nodige verkoeling.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 20. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven.

Deze reis is geschikt voor jongeren vanaf 18 tot 28 jaar. Ben je tijdens de reis nog 17 en word je dit jaar nog 18 jaar? Dan ben je ook zeker welkom! Stuur hiervoor dan een mailtje naar rondreizen@groovex.be en we kunnen misschien een uitzondering maken. Er gaan zowel jongeren uit Vlaanderen als uit Nederland mee. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

De Groove-X-begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is zeer ervaren in reizen, het begeleiden van jongerengroepen en heeft de plaatsen al op voorhand bezocht. De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds.

Voor deze reis zijn er geen specifieke fysieke vereisten. Hoewel de berg oplopen in Lissabon best vermoeiend kan zijn in de hitte en met een volle rugzak! Omdat we steeds in groep zijn, is een open groepsgeest van belang.

Voor je maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens een terrasje doen of ‘s avonds iets drinken.

Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hiervoor een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals het Castelo Sao Jorge in Lissabon en Real Alcazar in Sevilla zijn niet meegerekend in dit budget.

Reisbudget: 240 – 300 euro voor 10 dagen

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hier staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

Je identiteitskaart (nog 6 maanden geldig)
Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

logo latin fiesta trip

09 – 18 juli 2019

€ 865

beschikbaarheid:
deze reis is volzet

 • 10 dagen | 9 nachten
 • Lissabon - Lagos - Sevilla - Ronda - Malaga
 • Party + + + + +
 • Reis intensiteit +
 • Vrijheid + + +
 • Leeftijd: 18 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 20 personen

Groove-X Nieuws

LAATSTE PLAATS

BALKAN ROAD TRIP SEPTEMBER

REIZEN IN AUGUSTUS - INSCHRIJVEN TOT 23 JUNI

Explore South-Africa - nog 3 plaatsen

Explore Thailand - nog 3 plaatsen

Rail Trip Europe - nog 10 plaatsen

Kaartje met de route

begeleide reizen jongeren groove-x kliffen in lagos op groepsreis spanje portugal avontuurlijke reis jongeren in ronda op rondreis