fbpx
Telefoonnummer+32 (0)9 277 89 69   Whatsapp Symbool +32 485 21 54 90   Mail symbool rondreizen@groovex.be
West Coast USA Road Trip
 • landschappen van Zion National Park
 • op weg naar Glacier Point
 • een bizon in Yosemite NP
 • de skyline van San Francisco
 • El Capitan, Yosemite National Park
 • rotsen van Bryce Canyon
 • Golden Gate Bridge in San Francisco
 • Mono Lake in California op weg naar Death Valley
 • welkom in Las Vegas!
 • Rotsboog met zicht op de Grand Canyon
 • Hollywood, het centrum van de Amerikaanse filmindustrie
 • Grand Canyon panorama
 • City of Angels, Los Angeles
 • groene landschappen op de Tioga Pass
 • Chinatown in San Francisco
 • Schattig eekhoorntje heeft honger
 • stap in de voetsporen van de sterren
 • bergen van Death Valley
 • Badwater Basin, het laagste gelegen punt van de VSA
 • Zonsondergang in California
 • mooie bergen op weg naar Death Valley
 • road trippen langs de mooiste landschappen van de verenigde staten
 • fonteinspektakel voor een hotel in Las Vegas
 • road tripping on the highway
 • Gigantische hangbrug in California
 • zondsondergang in een nationaal park
 • prachtige natuur in Bryce Canyon
 • Zion National Park natuurpracht
 • usa verenigde staten death valley
  Extreme Heat in Death Valley
 • usa verenigde staten shooting range
  Nice shot
 • usa verenigde staten grand canyon groepsreis road trip
  Uitkijkpunt op Grand Canyon
 • Groepsfoto

We verblijven telkens in unieke hostels, hotels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 personen tot wel 14 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kan kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld. Voor enkele overnachtingen (bijvoorbeeld in motels) bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen. Voor de twee overnachtingen bij Yosemite NP kan het zijn dat we in tenten slapen.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Groove-X het transport per trein.

Groove-X zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Groove-X niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Groove-X aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

De lange afstand naar Californië overbruggen we met een vlucht vanuit België. In de Verenigde Staten huren we voor de volledige periode wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Groove-X gedragen. We doorkruisen een groot deel van de west kust van de VS. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.

Meer informatie over het gebruik van wagens tijdens onze Road Trips vind je hier terug.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In de Verenigde Staten vind je echt alle keukens ter wereld terug. We stoppen geregeld bij een supermarkt en in de hostels kunnen we zelf iets koken.

De temperatuur is in Californië tijdens de zomermaanden erg warm en stijgt vaak boven de 30 graden. In de nationale parken zoals Death Valley en de Grand Canyon is het kurkdroog en erg heet. Ook in rest van de gebieden die we bezoeken blijft het droog. Zorg ervoor dat je steeds voldoende water drinkt. Ook buiten de zomermaanden (mei, juni, september) blijft het erg warm en droog tijdens de bijna volledige reis.

Onze groepen bestaan uit een mix van jongeren die samen met hun vrienden reizen en jongeren die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over de groepssamenstelling.

Deze reis is geschikt voor jongeren tussen 21 en 28 jaar oud. Er gaan jongeren mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Deze jongeren schrijven zich zowel individueel als in groep in en hebben allemaal iets gemeen: ze zijn op zoek naar een rondreis op maat van jongeren met een toffe groep.

Op elke Groove-X reis zijn er jongeren die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit jongeren die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Groove-X biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Groove-X is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens een terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Er is elke avond de mogelijkheid om zelf iets te koken.

Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Groove-X geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals de huur schoenen en wandelstok om The Narrows te wandelen in Zion Canyon National Park (+- 30 USD), de Helicopter Tour Grand Canyon (+- 240 USD) en LA Universal Studios (+- 109 USD) zijn niet meegerekend in dit budget.

Reisbudget (meestal zelf koken): 550 – 750 euro voor 24 dagen

In de Verenigde Staten is de munteenheid de Dollar ($). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurd. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage en over de vertrektijd en locatie.

Reispas die nog minstens 6 maanden geldig is
een geldige ESTA aanvraag om toelating te krijgen tot de Verenigde Staten
Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak
Rijbewijs
Internationaal Rijbewijs

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar rondreizen@groovex.be

Meer informatie

29 mei – 21 juni 2020

€ 3195

beschikbaarheid:
nog 5 vrije plaatsen

11 sept – 4 okt 2020

€ 3265

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

 • 24 dagen | 23 nachten
 • San Francisco - Yosemite NP - Death Valley - Las Vegas - Zion NP - Bryce Canyon - Grand Canyon - Los Angeles - Pacific Coast
 • Party + +
 • Conditie + +
 • Vrijheid + + + +
 • Leeftijd: 21 - 28 jarigen
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Groove-X Nieuws

NIEUW - NU ONLINE

🇨🇺 🍹 CUBA TRIP 🍹 🇨🇺

Reis in november voor het eerste met Groove-X naar het land van de salsa, rum en sigaren!!!

❗ LAATSTE PLAATSEN ❗

Explore Thailand in juli - nog 1 plaats

Indonesia Island Hopping in juli - nog 1 plaats

Explore South-Africa in juli - nog 4 plaatsen

Colombia Trip in juli - nog 5 plaatsen

Australia Full Experience in september - nog 2 plaatsen

Kaartje met de route

USA verenigde staten amerika weskust rondreis jongeren USA verenigde staten amerika weskust bryce canyon groepsreis jongeren USA verenigde staten amerika weskust groepsreis california USA verenigde staten amerika weskust grand canyon groepsvakantie USA verenigde staten amerika weskust mono lake roadtrip USA verenigde staten amerika weskust yosemite california jongerenreis usa verenigde staten baseball san francisco usa verenigde staten road trip beach california